Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sandi je žensko ime

Sandi je žensko ime

Čudi me, da je v Sloveniji toliko fantom ime Sandi, ko pa je Sandi ja žensko ime. Sandi ni žensko ime le v Angliji oz. ZDA, ampak tudi v Nemčiji, Italiji, Madžarski, Franciji, pa še kje. V vseh teh državah pa se ime Sandi izgovori tako kot pri nas, torej Sandi.

Jaz se pa s tem ne strinjam. Ime Sandi se mi zdi moško.

Zakaj pa je potem po vsej Evropi Sandi žensko ime? V Nemčiji, npr. je Sandi samo žensko ime, v Italiji pa je ime Sandi okrajšava za ime Alessandra.

Komentar?

Kolikor mi je znano, gre za izpeljanko iz imena Aleksandra oz. Aleksander, zato torej sklepam, da je Sandi lahko moški (kar je pretežno v uporabi pri nas v Sloveniji) ali pa ženska (če ji tako paše :-))

Pa saj je vseeno. Tudi Saša in Nastja sta unisex imeni.

To je zato, ker je Sandi moško ime.

Moško ime Sandi verjetno izvira iz imena Aleksander. Tako dobimo verjetno tudi eno izmed ženskih različic imena Aleksandra – Sandra, Sandi,…
Tako mislim, da sta možni obe varianti, čeprav kot žensko ime se Sandi malo čudno sliši.

V Sloveniji je pa pač drugače:

Aleksander – Sandi – Sašo – Saško: je moško ime

Aleksandra – Sandra – Sanda – Saša – Saška: je žensko ime

v slovenščini se večina samostalnikov ženskega spola zaključuje na A. Zato se pri nas tudi tako tipično moška imena, kot so Vanja, Petja, Saša uporabljajo tudi za ženske.

Samostalniki na I, O in samostalniki, ki se končajo s soglasnikom, pa so praviloma moškega ali srednjega spola, isto velja za imena.

sicer pa lahko daš otroku čisto katero-koli ime, kot ti pade na pamet (o posledicah pri otrocih, ki se sramujejo svojih imen ne bi govorila)

pa saj v Nemčiji in Avstriji tudi čisto drugače izgovarjajo: Sendi!, še nikoli nisem slišala nobenega Nemca reči Sandi.

Italjani imajo pa tudi Andrea za moškega.

Vsaka država oz. jezik ima pač svoja pravila.

In zakaj ni pri nas enako?

Ne, ni!

Zato, ker ni!

Prosim, da vašim sinčkom ne dajete več takih poženščenih imen, ker se jih bodo za vedno sramovali in jih ne bodo hoteli nositi. To vem iz lastnih izkušenj!

Ha, kolega mi je opisoval razočarane izraze na obrazih tipov, ki so ga prišli pričakat na letališče, ko je šel na neko konferenco. Pričakovali so eno luštno “Sandi”, pa ti prikaže on.

Sicer pa – Sandi je v Sloveniji moško ime in tako pač je. Kar pa se tujine tiče – obstaja veliko slovenskih imen, ki imajo v tujih jezikih kak pomen.
Ko sem se jaz predstavila prijateljem v Celovcu, me sploh niso hoteli klicati Urša, ker je pri njih Urschl nekaj podobnega, kot tepček. Pa sem bila zato vedno Ursula. Tako da … če se bomo preveč ozirali na to, nam lahko zmanjka slovenskih imen.

Joj sandigrl, a ni dovolj, da se o tem vprašanju kregaš že na spleti strani vijavaje, sedaj si se spravila kregat še na med. over. net!?!

Če ti je tako všeč prav, drugače pa pusti ljudi naj nosijo imena, ki so jim bila dana ob rojstvu.
Ne vem, zakaj bi bilo to, za kar porabiš očitno veliko časa in energije tako zelo pomembno?

Kolikor jaz vem je v tujini(npr. Ameriki) Sandy, izgovori se pa Sendi in ne Sandi.

Lp,
Lisa

Moj mož je Sandi

Vete kaj vi pojma nimate SANDI je vedno blo moško ime in vedno bo!!!!!!!!!!!! sicer pa mi živimo v Sloveniji in ne v tujini, pa se več ne podrejajmo drugim državamm. mi smo Slovenci in ne Švabi ali kdo že!!! Da smo si na jasnem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN SEM NA TO IME ZELO PONOSEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close