Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Še ena o noricah

Še ena o noricah

Mi pove prosim katera (čeprav ne morem nič spremeniti, me pa vseeno zanima) ali pridejo brazgotine od tega, ker otrok poči voden mehurček ali ker odtrga krastico?

Naš pikolino si jeskoraj vse dostopne krastice potrgal dol, zdaj je videti tako iznakažen.

A je katera s čim mazala, da bi se manj poznalo? Hvala za odg.

Hojla!

Tudi naša Pikica je še kar pokrita z rahlo rdečimi sledmi množice pikic. Vendar se mi zdi, da ne bo nič kaj ostalo. Glede na to, da jih je bilo res veliko, je tudi sledi veliko. In glede na lastne izkušnje, se mi zdi, da bi morala biti brazgotina res velika, da bi se čez čas še kaj poznalo.

In naj ti povem, da smo tudi pri nas v petek spet zakuhali preko 39. V dveh urah sem ji uspela zbiti temperaturo na 37. Trkam – ampak se ni več dvignila.
Gremo pa ta teden na odvzem krvi za jetrne teste. Sicer bi morali to opraviti že prejšnji teden, pa sem namenoma počakala še nekaj dni, da se stanje notranjih organov po preboleli bolezni še malce umiri.
Povprašala sem za drugo, tretje in četrto mnenje (razne zdravnike), ki so mi vsi rekli, da je povečana vranica in jetra najverjetneje posledica padca imunskega sistema po vseh virusnih obolenjih, ki jih je otrok prebolel v zadnjem letu. Od lanskega septembra, do letošnjega junija je imela skoraj vsak mesec virozo – vmes pa še: 6 otroško, angino, rota virus …

Ej, držim pesti, da bo prešlo. In če imaš možnost, pusti otroka čimdlje na morju. Vem, da te stiska v želodcu in te boli srce, ampak vedi, da je to za otroka najbolje.

Uf, kako sem pametna ….. če bi bila na tvojem mestu, bi se sigurno požrla od – saj ne vem kako naj rečem ….

Drži se, Piki Miki!

LP,

Nataša

Uf Nataša, ja pol pa to tko mora bit ……ma se zezam. Ampak tole skoraj ne more bit naključje, če je tvoja tudi kuhala, pa moj in potem je vročina šla pa pa. Kako pa ste ugotovili tole z vranico?

Naš si je spraskal še ne suhe norice, se je pol odprlo, zakrvavelo, nastala velika krasta in bo ostala brazgotina, ker je iz mininorice nredil s praskanjem veliko luknjo.

Če pa je ostrgal že suho krasto pa mislim da ni panike.

<img border="0" alt=""

še naša izkušnja…naša si ni spraskala mehurčkov, se ji pa zdaj (že dobro leto od prebolenih noric) pozna brazgotinica od dveh noričk, ki sta sami počili. Je pa res, da sta bila mehurčka ful velika. Mi smo nekaj časa poskusil mazat in masirat s contratubexom, ki je sicer za brazgotine, samo ni bilo uspeha.

Naša si je dve spraskala dol pa ima tam brazgotinice.

Jaz sem imela norice pred nekaj meseci. Tam, kjer so mi pocili mehurcki, so mi ostale brazgotine. Sicer sem jaz imela ogromne pike in ogromne mehurcke in se vecje kraste, sam praskala se pa nisem, ker me v bistvu sploh ni toliko srbelo.
Sinu sta ravno tako ostali dve brazgotinici od dveh pik, ki sta bili veliki in jima je pocil mehurcek. Ena na nosu in ena na lasiscu.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

pri naših so ostale brazgotine od tistih pikic, ki sta jih spraskala, predvsem hrastice.

New Report

Close