Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek še kar pospravljam – kam dajete steklene kozarce?

še kar pospravljam – kam dajete steklene kozarce?

Mislim na tiste od kumaric, marmelade? Jaz vse dam v pomivalni stroj, ker pa nič sama ne vlagam, se mi kopičijo. Jih mečete stran? Zdaj jih mam res že celo polico v kleti.

LP

stran – eko otok

Zanimive pustim, da vložim kaj dobrega, melancane, bučke, feferončke, česen, čebulčke,…. nekaj razdelim…. nekaj zmečem proč.

zmečemo stran!
a ni škoda? jih res nikjer ne odkupujejo?

Porabim za “domače pridelke” – danes jih bom kar precej napolnila z marelično marmelado.

LP

maja z biseri,
jaz sem pa glih danes razmišljala, kje bi jih dobila, oz, kdo od sorodnikov jih ne rabi. moja teta namreč vlaga na veliko, tudi razdeli veliko vsega, kar vloži, zato teh kozarcev nima nikoli preveč. sem ji obljubila, da jih bom prinesla k njej, pa sem doma ugotovila, da sem že vse stran zmetala.
če si iz lj in če jih nameravaš vrečt stran, jih pridem iskat.

v smeti…..sproti…..

mogoče pa bi jih vzeli v kakšnem vrtcu ali šoli, da bi na njih risali z barvami za steklo. če slučajno koga poznaš, vprašaj.

jih kar precej “pridelamo”. In jih mečemo v zabojnik za steklo. Če ti oplaknjeni od kislih kumaric ustrezajo, pusti mail da te obvestim, ko se jih nabere nekaj.

Take lepe si pustim (včasih namenoma kupim kako vloženo zadevo v zanimivem kozarčku), ker za novoletna darila vedno kaj ustvarjam (marmelade, likerčki, vložena feta …), drugo pa v kontejner za steklo. V kleti pa jih imam nekaj spravljenih (kakih 30 kom.), če se pojavi kak višek pri sadju ali zelenjavi ali pa če je dobra gobja bera.

Kolikor jih sami ne rabimo, jih dajem sodelavcu, ki je ljubiteljski čebelar – za med. Kdaj dobim kakšnega polnega nazaj :))))
Tudi meni je žal, da teh embalaž ne jemljejo nazaj, pa steklenic pa to… :((((

New Report

Close