Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Še pomnite tovariši II

Še pomnite tovariši II

Potrebno je vedeti, da tihi in najbolj kruti srbski okupator ni razbil samo slovenskega partizanstva. Pomori v imenu komunistične revolucije, ki jih je preko VOS izvajal nad civilnim prebivalstvom, so spodbudili nastanek vaških straž, ki so zatem prerasle v domobranstvo. Tako je srbska stran v okupirani Sloveniji sprožila še bratomorno vojno. Domobranske enote so se ob koncu vojne umaknile na Koroško, ki so jo bili zasedli Angleži. V smislu dogovora s Titom so Angleži domobrance vinili v Slovenijo, kjer so bili na povelje iz jugoslovanskega vrhovnega štabna pomorjeni in vrženi v brezna v Kočevskem Rogu. Bilo jih je najmanj dvanajst tisoč. Pomorjenega je bilo tudi veliko civilnega prebivalstva.

Po vsem, kar se je dogajalo in zgodilo, pa moramo ugotoviti in si priznati naslednje. – V komunistični Jugoslaviji pod srbskim nadzorstvom je bilo vsa dolga leta po drugi vojni skrbno zamolčano dejstvo, da je bil slovenski narodno-osvobodilni boj tako velik in zmagovit prav zaradi tisočev Slovencev, ki so šli v partizane s sveto vero v pravičen boj za osvoboditev svoje domovine. Ob koncu vojne 1945 so njihovo vojsko, slovensko partizansko vojsko, razpustili. Toda resnice ni bilo mogoče ukiniti in ne zatreti slovenskega duha. Pod jugoslovanskim površjem je obstajal naprej, se ohranjal in v krizi osemdesetih let prišel znova na dan. Zaživel je in dobil nov polet v Teritorialni obrambi Republike Slovenije ter dosegel svoj vrhunec leta 1991 v vojni za samostojno in neodvisno Slovenijo!

Pozabil si povedati, da nas je tovariš Milan Kučan pred vojno za samostojno SLOVENIJO, razorožil!!!!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Joj je korajžen celo to razooroži en človek,a je orožje prodal?
KISLA ŽUPA IN V OPLATEH KROMPIR TO SMO SLOVENCI

en če bi rad kaj več vedel o tem se obrni na bico al pa ninej! Vonidve limata linke in išeta po netu, meni ni treba js to vem iz lastnih izkušenj!

PS: Orožja palček ni prodal, on ga je kr podaril svojim bratom v Srbijo!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

New Report

Close