Še zmeraj mi ni jasno, zakaj so živilske trgovine odprte?!
Ja. Po nekaterih. In tam, kjer še ni? Pa recimo moja starša, ki nista stara in obnemogla, le interneta in računalnika nikoli v življenju nista uporabljala? Dvema zdravima, krepkima človekoma, ki imata vsak svoj avtomobil, bodo prostovoljci vozili na dom? Ja prav, tudi v redu. Naj še meni, ker mi internet neki nagaja.
[/quote]
A nimata tvoja dva avtomobil? Sorry 🤣😂😂😂 eni v službo ne moremo, medtem se vsi veselo prevažajo, zaradi ukinitve javnega prevoza. In so v službah. Spet bo pet Zujfov. 🤷♀️ Just wait.
Ja. Po nekaterih. In tam, kjer še ni? Pa recimo moja starša, ki nista stara in obnemogla, le interneta in računalnika nikoli v življenju nista uporabljala? Dvema zdravima, krepkima človekoma, ki imata vsak svoj avtomobil, bodo prostovoljci vozili na dom? Ja prav, tudi v redu. Naj še meni, ker mi internet neki nagaja.
[/quote]
A nimata tvoja dva avtomobil? In tebi hrano na dom Sorry 🤣😂😂😂 eni v službo ne moremo, medtem se vsi veselo prevažajo, zaradi ukinitve javnega prevoza. In so v službah. Spet bo pet Zujfov. 🤷♀️ Just wait.
In kaj točno naj marca, ko še nič ne raste, dobim od njih? Ti tudi še nisi prijela grude zemlje v roke.
[/quote]
Ja kaj ti jaz vem, morda je še kaj motovilca, repe, zellja, krompirja, ali pa meso klobase, jajca… Vprašat ni greh.
Jaz imam samo majhen vrt, pa nekaj še pobiram od jeseni, pa sejem tudi že.
Pa saj ni nujno dostavo na dom, neke lokalne trgovine pa menda ja imate. Bi se dalo uredit.
Npr v svojo lokalno trgovino pokličeš ali pošlješ mejl
Trgovec ti nabere robo v škatlo in pripravi račun
Prideš in plačaš na blagajni ki je potegnjena k vhodu, blagajničarka je za pleksi steklom
S plačanim računom greš k skladišču/službenemu vhodu, dvigneš robo in greš
Ja kaj ti jaz vem, morda je še kaj motovilca, repe, zellja, krompirja, ali pa meso klobase, jajca… Vprašat ni greh.
Jaz imam samo majhen vrt, pa nekaj še pobiram od jeseni, pa sejem tudi že.
[/quote]
Govorimo o hipotetičnih situacijah, če bi se trgovine zaprle, kot zahtevajo nekateri, ne o meni. Kje je sadja in zelenjave za vso Slovenijo?
Govorimo o hipotetičnih situacijah, če bi se trgovine zaprle, kot zahtevajo nekateri, ne o meni. Kje je sadja in zelenjave za vso Slovenijo?
[/quote]
Hmmm, to vprašanje bi pa morda bilo treba nasloviti na tiste ki stalno kmetom očitajo subvencije, pa vse pretekle vlade, pa tiste ki raje kupujejo poceni uvoženo kot domače čeprav bi si to lahko privoščili itd
Ali pa, zakaj se v SLO bolj splača gojiti orhideje kot npr banane?
Hmmm, to vprašanje bi pa morda bilo treba nasloviti na tiste ki stalno kmetom očitajo subvencije, pa vse pretekle vlade, pa tiste ki raje kupujejo poceni uvoženo kot domače čeprav bi si to lahko privoščili itd
Ali pa, zakaj se v SLO bolj splača gojiti orhideje kot npr banane?
[/quote]
To je bilo retorično vprašanje. Saj karkoli pridelajo, vam je predrago.
Se strinjam – raje nakup v lastni režiji, pa masko, očala, rokavice in klobuk magari gor. Sicer mi zdejle ene dva meseca nitreba nikamor- brez sveže zelenajve in sezonskega trenutnega sadja komot preživim.
[/quote]
…ker ni osebnega stika, nisi v zaprtem prostoru kjer virus lahko lebdi žnj ur. Glede robe je pa v katerikoli varianti treba tretirat kot da je okužena, torej prepakirat in/ali razkužit.
tukaj imajo riž, proso, ajdo po 5 kg in tudi ayurvedska zdravila. Pa npr Liposomksi vitamin C, ki ga sedaj zelo priporočajo. ( fizična in spletna trgovina)