Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Sedmi primer: potrdili okužbo pri soprogi 32-letnika. Tudi ona zaposlena na UKC Maribor

Sedmi primer: potrdili okužbo pri soprogi 32-letnika. Tudi ona zaposlena na UKC Maribor

Tista iz ukc mb je vztrajno ponavljala, da skoraj ni moznosti, da bi bila zena kuzna. Da je premalo casa za okuzbo, daniti ni bila v Ita. No na 24 ur pisejo, da je bila zraven na smucanju..
Potem pa se izjava infektologinje, da je ta fant zbolel popoldan, ko je bil doma, ni bil v sluzbi.. da ni panike za ostale??? To pa je sploh izjava leta..
[/quote]

res je, rekla je, dopoldan je bil v službi, dobro je, da je zbolel šele popoldan doma, (se pravi dobil dobil vročino itd) ..Zato ni predstavljal rizika za ostale.A je ta ženska študirala medicino ali frizeraj? Jaz tega ne razumem..A si kužen od točno določene ure naprej in kako se to določi.. na smučanju je bil pa že par dni nazaj?

res je, rekla je, dopoldan je bil v službi, dobro je, da je zbolel šele popoldan doma, (se pravi dobil dobil vročino itd) ..Zato ni predstavljal rizika za ostale.A je ta ženska študirala medicino ali frizeraj? Jaz tega ne razumem..A si kužen od točno določene ure naprej in kako se to določi.. na smučanju je bil pa že par dni nazaj?
[/quote]za norca nas imajo,se ne zavedajo ,da v bistvu vsi vemo,da so oni neumni,sam koliko časa se?!

[/quote]

Vedno bolj verjamem, da marsikatera frizerka ve več kot ti strokovni loleki.

[/quote]
Cel svet govori, da si kužen tudi če nimaš nobenih znakov! Ne kašljaš, ne kihaš nimaš temperature i se počutiš popolnoma zdravega!!Samo in edino te na našem NIJZ govorijo čisto drugače.
To kar one govorijo, velja za virus gripe in ne za tega. Noro vse skupaj.

Predstojnica oddelka za nalezljive bolezni in vročinska stanja UKC Maribor Nina Gorišek je potrdila, da je moški zaposlen na UKC Maribor, kjer je trenutno tudi hospitaliziran. “Je v dobrem stanju, kot zgleda, je obolel za blažjo klinično sliko. Že ponoči smo izvedli vse ukrepe in omogočili varno delo, nihče od pacientov ni ogrožen.”

Nina Gorišek

“Moški dela kot klinični farmacevt, ni zdravnik in ni v neposrednem delu z bolnikom,” je dodala. Potrdila je, da je tudi njegova žena zaposlena na UKC Maribor, vendar ni bila v tujini in je bila z obolelim le v kratkem stiku. “Tudi zanjo so bili sprejeti vsi ustrezni ukrepi, v tem trenutku izvida še nimamo, bo pa test zagotovo negativen”.

Goriškova je obenem zavrnila navedbe, da naj bi jim na UKC Maribor zmanjkalo mask in razkužil.

A ji kdo verjame?

Zdaj ste pa ze blesavi. Ves cas trobezljajo, da si usodno kužen ko zacnes kihat in kaslat. Meni se zdi kar logicno. Sicer pa itak ne morjo testirat 2 milj ljudi. Se posebi ker test ni 100 proc on je treba ponavljat. Tako se mi zdi njihova logika se najboljsa.
Kaj bi pa lahko drgac naredili, glede na zabite prebivalce, ki se zavestno izpistavlhajo okuzbi ?

Trenutno ima izbruh tudi južna Tirolska.

Ampak vsak mora zase poskrbet.
Ce je bil v tujini, npr italiji, pac preventivno ne bo raje sel v sluzbo. Magari 2 tedna doma. Kot pa da siris virus po bolnici. In nasrkajo nedolzni pacienti.
A ne,je treba se it preseravat na smucanje.
Zdaj naj gre lepo nazaj. Na sneg, smucat in prebolevat.

Epidiemologi bi morali prevzet zadevo in naredit red.
Ce ne sus v glavo. Jaz ce dobim od kakega doktorja ta virus, jaz ga fentam. Sem si danes obljubila!!!
[/quote]

Hm, potrjuješ moje mnenje, da je v primeru okužbe najbolj nevarno to, da te sodržavljani kamenjajo do smrti – z opranimi in razkuženimi rokami ter zaščitnimi maskami na obrazih.

Glede na poste polne kritike in pametnih izjav oseb, ki imajo Google doktorat in vedo vse kaj in kako je potrebno storiti ob sedanji situaciji predlagam, da se javite NIJZ in jim poveste v bistvu podučite še bolje pa, da sami prevzamete vse ukrepe za zatrtje virusa, narod vam bo hvaležen o vas se bodo pisale Ode, ulice in trgi bodo dobili vaša imena ni vrag, da še kakšen spomenik dobite.

Ne rabijo oni testirat dveh milijonov. Naj testirajo zdaj vse ljudi, ki jih je ta zdravnica imeta kot paciente ta teden, štiri dni in pol. Naj testirajo vse, s katerimi je ta zdravnik v ponedeljek, torek in sredo imel stik. Naj testirajo tistih 30, ki so bili s prvo okuženim na urgencu. Oni niti tega ne naredijo.

Da gredo blebetati, da se žena ni okužila, ker to ni dovolj tesen stik, ma kako lahko to rečeš? Ljudje se okužajo po letališčih in bolnišnicah, ampak spanje v isti postelji pa ni tesen stik.

Tega se ne da več mirno prenašati.

Hm, potrjuješ moje mnenje, da je v primeru okužbe najbolj nevarno to, da te sodržavljani kamenjajo do smrti – z opranimi in razkuženimi rokami ter zaščitnimi maskami na obrazih.
[/quote]

Lahko pulover v tujini naročiš ni drag, na puloverju je napis, prebolel sem coronavirus 2020. 😁

Kdo bi pa po vaše plačal bolniško temu farmacevtu in zdravnici, če bi do včeraj 14 dni zdrava doma čakala? Naj bi dala svoj dopust za to? Saj navodila so bila takšna, da ni panike in da dokler nimaš simptomov, živiš normalno in ti nihče ni hotel odvzeti brisa, ker ta tako ali tako ne bi nič pokazal.

Virus ne bo dolgo, ker je narejen na Kitajskem 👿👿😁😁😁.

Daj, ne zajebavaj. Ne rabim jaz nobenega doktorata imeti, da mi je jasno, da če okužbo lahko dobiš na letališču, ne more biti malo verjetno, da bi isto okužbo dobila žena od moža. In točno to so oni trdili. In pustili žensko še danes delati v službi.

Zdaj je pa menda že vsakemu jasno, da je tole popolno šalabajzarstvo.

Malo se razgledjte, ta virus je privlečen za lase, zahvaliti se vodji, prinesel nam je s prvim dnem vladanja gospodarsko in finančno krizo, ker se je združil z arhitekti krize.

Protestirat bi morali proti tej krizi, sam ko je virus a ne ki je en krasen nista, podjetja bodo pa na tleh.. Kriza se dela umetno.

Točn tko, ne bi bilo treba testirat 2 mil. ljudi, testirat bi morali najprej tiste ki fijakajo po svetu, to niti pod razno nismo vsi od 2mil. Ampak ta faza je že bolj mimo, so jo odgovorni prespali. Pa na čem je ta folk, en ne izgleda normalno.

Lahko pulover v tujini naročiš ni drag, na puloverju je napis, prebolel sem coronavirus 2020. 😁
[/quote]

Če to naredim, me bodo še prej – zaradi onega Chucka Norrisa, ki ga je dobil dvakrat.

Kdo bo plačal pa bolniško vsem ljudem, ki sta jih onadva okužila? Ti ljudje bi lahko delali, če ju onadva ne bi okužila? Ja, je vsekakor bilo bolje njima dvema plačati bolniško, kot pa jo plačevati več sto ljudem, ki bodo posledično iz tega njunega izvira okužbe okuženi.

In zakaj ne bi dala svojega dopusta? Je njunega dopusta škoda? Ni pa škoda ljudi in njihovega zdravja?

To je res. Ga ni bilo prejšnji teden zdravnika, ki bi ti dal 14 dni bolniško, če si se vrnil iz kriznih območij!

EU parlament je ukrepal že začetek meseca in je za 14 dni prepovedal zaposlenim na šiht, če so bili na kriznih območjih!

A nismo vsi v isti EU???

Kdo bo plačal pa bolniško vsem ljudem, ki sta jih onadva okužila? Ti ljudje bi lahko delali, če ju onadva ne bi okužila? Ja, je vsekakor bilo bolje njima dvema plačati bolniško, kot pa jo plačevati več sto ljudem, ki bodo posledično iz tega njunega izvira okužbe okuženi.

In zakaj ne bi dala svojega dopusta? Je njunega dopusta škoda? Ni pa škoda ljudi in njihovega zdravja?
[/quote]
meni je ravnanje teh dveh izjemno neodgovorno, skoraj bi lahko kdo pomislil,da gre za namerno ravnanje.
Zakaj – meni da zato, ker sta na smučanje odšla v petek – to je dan, ko je bila italija že visoko kužna in porast okužb visok… ampak sta kljub temu odšla na smučanje prav tja do za 4 dni in to kljub vedenju,da se lahko okužita, da je verjetnost zelo visoka.
Da pa sta potem z vsem tem vedenjem odšla celo v službo v bolnico – ogrožati tako bolnike, kot vse sodelavce – je pa vrhunec nemarnosti, egoizma in se zdi namernega ogrožujočega ravnanja.

A nobene odgovornosti nimajo ti ljudje, nobene? Oba zdravnika, eden celo na kirurgiji dela, intenzivni. Mlada, sposobna spremljati novice na internetu. Pa sta morala riniti, kjer je najbolj rizično. Oba sta bila v Italiji. So najprej lagali, da ne. Veš, kako veliko je okuženih? In lepo nazaj med paciente.

Ja, dopust bi morala dati in se izolirati. Zakaj bi držala plačevala nekomu, da je dva tedna doma, ker je moral riniti na najhujše trenutno žarišče? Tudi dopust bi imela plačan. Nima pa plačano čisto nič ubogi voznik GoOptija, ki zdaj ne more delati, ki se je odgovorno sam izoliral. Nima nobene bolniške plačane, nič, in od tega nič bo še prispevke plačeval. Pa on ni nič smučal po Italiji, delala je, med delom pa so ga ogrožali takšni.

Pred 14 dnevi, ko se je končal prvi teden počitnic, se je na veliko začelo govorit o epidemiji v Italiji. Niso pa sistemsko dorekli in dali navodil, naj zdravniki, ki so se z družinami vrnili iz smučarije po Italiji, ostanejo doma. Ravno tako je bilo kar nekaj učiteljev in profesorjev z družinami tam, pa so vsi zdaj normalno delali in bo primerov zagotovo še veliko, saj je zdaj 14 dni od tega.
Mislim, da ni korektno od njih zahtevati, naj dajo dopust. Ali bi ga tisti zgoraj, ki to piše, sam dal svoj dopust? Dejmo bit odkriti, no.
In še to – ali bi jim šef kar tako odobril dopust od danes na jutri, če so bile predvidene neke nujne zadeve v službi, recimo?

Tole za v gnečo, v trgovino.
Rokavice pa manjkajo večini.

Tale dogodek se je zgodil prejšnji vikend, tri ali štiri dni nazaj. Ne vem no, verjetno sta res mislila da se ti na smučanju to ne more zgoditi, zakaj bi drugače hodila tja?

Cel svet govori, da si kužen tudi če nimaš nobenih znakov! Ne kašljaš, ne kihaš nimaš temperature i se počutiš popolnoma zdravega!!Samo in edino te na našem NIJZ govorijo čisto drugače.
To kar one govorijo, velja za virus gripe in ne za tega. Noro vse skupaj.
[/quote]

Te bajske jokajo za ošpicami.

New Report

Close