Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Sedmi primer: potrdili okužbo pri soprogi 32-letnika. Tudi ona zaposlena na UKC Maribor

Sedmi primer: potrdili okužbo pri soprogi 32-letnika. Tudi ona zaposlena na UKC Maribor

Kaksno bolniško? Zavestno sta se odločila, da gresta na kužno območje. In to kot zdravstvena delavca, ki naj bi bila informirana o bolezni in žariščih. Brezplačen dopust je vse, kar jima pripada. Naslednjič pa brco v rit, da se bosta mogoče le naučila odgovornosti.

A ti vedno cakas na navodila ali kdaj vklopis tudi svoje mozgane?

Ni korektno od dveh zdravnikov zahtevati, naj ne rineta tja, kjer je najbolj okužb. Ni korentno od dveh zdravnikov potem zahtevati, naj data svoj dopust, da ne okužita več sto pacientov. Kaj pa je korektno?

Mene, sprašuješ, ali bi dala svoj dopust? Raje me vprašaj, ali bom imela plačano bolniško, ko zbolim. Ne bom imela plačane bolniške, če me bo en takšen okužil. Pa plačujem vse prispevke, bolniške ne bom imela. Čeprav nisem hodila izzivat usode po Italiji. Za razliko od njiju.

Mislila sem, da je od tega že 14 dni od kar sta se vrnila, nisem vedela da sta šla prejšnji teden čez vikend.
Ja, ljudem je zelo škoda reskirat denar, če so že vnaprej kaj plačali. Za par sto evrov bi se požrli in raje zbolijo…
Tako bodo šli tudi na Bocelija jutri in prejšnji vikend je bil tudi Maluma v Stožicah. Vsak po svoji presoji.
Tudi med zdravniki so zelo različna mnenja glede tega virusa, bolj odvisna od tipa človeka in ne od stroke, saj stroka ne more vedeti veliko, če virus komaj spoznavajo…Tako so eni dohtarji bolj paničarji, drugi pa na štos obrnejo in se hecajo…

V naši precej veliki firmi sem potem, ko sem se vrnil iz Nemcije, kjer so imeli takoj za mojim odhodom potrjene prve primere, predlagal, da sestanke sklicujemo po videokonference. Zaposleni smo namreč iz celotne Slovenije. Ter, da se omogoči 14 dni delo od doma, za vsak slučaj. Narava dela to večini omogoča. A naši šefi ne, kar v Ljubljano pridite vsi. Čeprav smo v preteklih dveh tednih imeli počitnice in smo vsi po vrsti lazili po celi Evropi in se kje. Zdaj je začel folk po vrsti zbolevat. Prehladi kao….Pa kolk pameten je treba bit, da nekaj povsem ne bolečih ukrepov sprejmeš? Ja, prav na forume naj pogledajo in jih bodo dobili en kup!! Včerajšnji komentar tukaj na Mon-u, da bi morali zapreti domove za starejše, so danes že udejanili. ŽALOSTNO A RESNIČNO.

In sedaj so odkrili že novega, zdravnika iz ZD Metlika, ki je prav tako okužen po potovanju v Italijo. Bi si človek mislil, da so zdravniki ogroženi, ker se bodo srečevali s pacienti, ki jim utegnejo prinesti virus, ampak izgleda, kot da si ga naši grejo kar sami iskat. Pri nas so od zdravnikov ogroženi pacienti, ki si upajo priti v zdravstvene ustanove, čeprav sicer sploh ne bi prišli v kontakt s koronavirusom.

Tisti, ki se lahko tako odloči, ima še srečo.
GoOpti ima podizvajalce in ti zaposlujejo voznike. Pri nekaterih (ne vem, če vseh) so vozniki želeli odkloniti vožnje v/iz Italije. Jim je bilo lepo rečeno, da ali bodo vozili ali pa adijo.

Bravo! Zdravniki so cvikali in se čivkajo. Oni nebi sprejemali potencialno okuženih so jok ali se prejšnji teden. Čebašek Travnik jih je zagovarjala. Zdaj pa se izkaže, da oni ogrožajo nas!! Jaz sem tudi misli., da sta te dva modela v Italiji smučala pred dvema tednoma, v počitnicah. Kre**** sta šla pa smučat v petek, ko je bilo v severni Italiji že preko 2.000 obolelih! In to ni vse-ta dva gresta potem v službo. In to ne kamorkoli pač pa v drugo največjo zdravstveno ustanovo v državi! In nista edina, model iz Metlike enako…. In za uno v MB najprej, da ni smučala, potem ko je zbolela, da je smučala. Ko je folk začel peniti, da je blazna, ker je šla v službo, zdaj spet, da ni smučala…. Pa, a teli vsi modeli čakajo, da se enmu odpluli???

S teboj? A zdaj ko okuzujejo paciente je to zanje stos praviš in hec, pa zate tudi, ko pa je gripa in druge epidemije pa jokajo kako so ubogi in ogroženi… Dvoličnost da ji ni para. Da zdaj pacient pride po nasvet, da bi ozdravil, pa namesto tega tam gratis dobi zraven še drugo bolezen. To ni zabava, to je namensko ogrožanje, strogo neodgovorno ravnanje s strani takih dohtarjem, ki to očitno ne bi smeli biti, ker so total neodgovorni in nevredni zaupanja.

To je popolni bananistan, strokovnjaki, usposobljeni, imajo protokole itd. Lapati in mešati meglo znajo, ko je pa treba odgovornost prevzeti, pa so vedno drugi krivi.
To je rezultat koruptivne politike, ki ima lovke in svoje podrepnike povsod. Največ in najbolj bogatih provizij je pa v zdravstvu. Milijoni odtekajo, se zgodi kaj? Ne.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Srečko, vidim da midva oba obolevava za isto alergijo. Sem gledala prejle mal Odmeve, se mi je takoj dvignil pritisk. Ko so že ene 3 krat omenili protokole se mi je že bliskal pred očmi.

Le zakaj so umaknili obvestilo naj se ne hodi v Italijo? Zdaj imamo le priporočilo, da naj ljudje ne hodijo v tujino, če to ni nujno potrebno in že gospodarstvo skače v luft.
Je pa gospa izjavila, da bomo osebno odgovorni, če bomo šli in bomo zboleli. Me prav zanima, če bodo oni tudi osebno odgovorni za njihove slabe protokole?

Odgovornost, v tej državi to za nekatere ne obstaja. Žal, se moramo sami znajti, pripraviti.
Zelo resno je stanje, me ni nič presenetilo vse skupaj. Neodgovornost in laganje NIJZ in MZZ. To sem že tolikokrat videl, da me ni nič presenetilo. Je pa razlika, sedaj je cel narod na udaru. Boste pustili koruptivnemu birokratskemu režimu, da vas nateguje?

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Ne ni namerno. Zahvala gre šlampasti državi, ki je podcenjevala situacijo in ljudem dajala lažen občutek varnosti in jih ob prihodu iz problematičnih tujih držav ni preventivo pregledala.

Šarec, Šabeder – vlada v odstopu, ki ima pa še vedno delovna pooblastila.
[/quote]

Pa ne samo to – odredejena bi morala biti samoizolacija in tudi karantena! Jasno je še navadnemu smrtniku, da če z nekom, ki je okužen deliš tudi posteljo, sobivaš z njim, si v stiku , da je kar veliko verjetnosti, da si obolel tudi sam. Čeprav test na začetku še ne pokaže.

To jaz pravim že več kot en teden – sami se moramo organizirati v svoji glavi, zaščititi in zaupati najprej samo sami sebi, svoji intuiciji in zaščititi sebe ! pa če z masko pa tudi z masko – ko j ih hebe.

Pa javne prireditve, koncerti – odpovedat. A mora še kdo umret, da bodo končno razglasili epidemijo?

To jaz pravim že več kot en teden – sami se moramo organizirati v svoji glavi, zaščititi in zaupati najprej samo sami sebi, svoji intuiciji in zaščititi sebe ! pa če z masko pa tudi z masko – ko j ih hebe.

Pa javne prireditve, koncerti – odpovedat. A mora še kdo umret, da bodo končno razglasili epidemijo?
[/quote]

Oh, kako si eni ne date dopovedati, pa je bilo že 100x povedano. Folk nima mask, ker ti prav nič ne koristi. Če nekdo kihne vate, bo virus vstopil skozi očesno sluznico, če skozi tvoj nos ali usta zaradi maske ne bo mogel. Torej če hočeš vsaj približno zaščito, bi poleg maske moral imeti tudi zaščitna očala.

Oh, kako si eni ne date dopovedati, pa je bilo že 100x povedano. Folk nima mask, ker ti prav nič ne koristi. Če nekdo kihne vate, bo virus vstopil skozi očesno sluznico, če skozi tvoj nos ali usta zaradi maske ne bo mogel. Torej če hočeš vsaj približno zaščito, bi poleg maske moral imeti tudi zaščitna očala.
[/quote]

Tvoja zmota :). Meni koristi. Nimam je gor po cel dan,tak oni nič mokro,niti ne premoči, , ne špricam je z razkužili in ne “sušim je za večkratno uporabo”; kot so eni tukaj pisali, menjam jih na tri ure. Imam tudi očala. Moja odločitev, do nje imam pravico.

Tvoja zmota :). Meni koristi. Nimam je gor po cel dan,tak oni nič mokro,niti ne premoči, , ne špricam je z razkužili in ne “sušim je za večkratno uporabo”; kot so eni tukaj pisali, menjam jih na tri ure. Imam tudi očala. Moja odločitev, do nje imam pravico.
[/quote]

In kje je moja zmota? A ne počneš točno tistega, kar pišem? In navsezadnje, kakšna očala imaš? Ta prava zaščitna? Taka, ki tesnijo in so oči popolnoma zaprte z vseh strani, ali misliš na svoja očala z dipotrijo? Ker slednja ti ne bodo koristila. Naj ti kolega srečko proda malo svoje trave, ne boš potreboval ne maske, ne očal, nič. Saj baje tiste njegove packarije čudeže delajo. Bojo pa ja tudi eno gripco s kitajske ugnale.

[/quote]

Mask ne nosimo, ker jih ne moremo kupiti.
V enem tednu bo pol Slovenije okužene. Za to sta poskrbela mariborski zdravnik in v Beli krajini, ker sta prišla iz Italije direktno v službo, med bolnike. Vsaj zdravniki bi morali pomisliti, da so lahko okuženi, če so bili v Italiji.

In kje je moja zmota? A ne počneš točno tistega, kar pišem? In navsezadnje, kakšna očala imaš? Ta prava zaščitna? Taka, ki tesnijo in so oči popolnoma zaprte z vseh strani, ali misliš na svoja očala z dipotrijo? Ker slednja ti ne bodo koristila. Naj ti kolega srečko proda malo svoje trave, ne boš potreboval ne maske, ne očal, nič. Saj baje tiste njegove packarije čudeže delajo. Bojo pa ja tudi eno gripco s kitajske ugnale.
[/quote]

Brigaj se zase. Jaz sebe ščitim tudi pred tistimi, ki bi morali imet masko, so tudi okuženi, pa je nimajo. Pa hodijo po trgovinah in kašljajo, kihajo. Morda okužijo zaradi tvojega moraliziranja drugim, kaj in kako naj imajo na ustih, nosu in očeh, tudi tebe. Brigaj se torej: zase :))))

Očitno še ni krize. Ko bo, bodo ljudje nosili maske, brez skrbi. Sedaj so s strani “odgovrnih” že priporočljive v zdravstvenih ustanovah, tudi za obiskovalce.

Tudi okuženi dohter iz Metlike je verjetno ni imel na delovnem mestu, ko se je vrnil iz Italije. ( sarkazem off).

Ti kar skrbi zase, jaz bom pa zase 🙂

Mask ne nosimo, ker jih ne moremo kupiti.
V enem tednu bo pol Slovenije okužene. Za to sta poskrbela mariborski zdravnik in v Beli krajini, ker sta prišla iz Italije direktno v službo, med bolnike. Vsaj zdravniki bi morali pomisliti, da so lahko okuženi, če so bili v Italiji.
[/quote]

Maske so: Tosama Domžale prodaja v industrijski prodajalni; danes videno. Paket petih mask. Vseeno bo bolje, kot nič. Ampak očitno še ni čas… Mora pridet tapravi čas, da se bodo ljudje zavedali.

Brigaj se zase. Jaz sebe ščitim tudi pred tistimi, ki bi morali imet masko, so tudi okuženi, pa je nimajo. Pa hodijo po trgovinah in kašljajo, kihajo. Morda okužijo zaradi tvojega moraliziranja drugim, kaj in kako naj imajo na ustih, nosu in očeh, tudi tebe. Brigaj se torej: zase :))))

Očitno še ni krize. Ko bo, bodo ljudje nosili maske, brez skrbi. Sedaj so s strani “odgovrnih” že priporočljive v zdravstvenih ustanovah, tudi za obiskovalce.

Tudi okuženi dohter iz Metlike je verjetno ni imel na delovnem mestu, ko se je vrnil iz Italije. ( sarkazem off).

Ti kar skrbi zase, jaz bom pa zase 🙂
[/quote]

Še enkrat, kaj ti bo maska, če ne nosiš tudi ustreznih očal? Lahko se zadiraš name, če nisi ustrezno zaščiten, ti zadiranje name ne bo prav nič pomagalo. Tvoj problem, če si tako trmast, da nočeš poslušat.

Še enkrat, kaj ti bo maska, če ne nosiš tudi ustreznih očal? Lahko se zadiraš name, če nisi ustrezno zaščiten, ti zadiranje name ne bo prav nič pomagalo. Tvoj problem, če si tako trmast, da nočeš poslušat.
[/quote]

Imam tudi očala, sem si jih nabavila. Zastonj se trudiš… Kakšno zadiranje neki? Samo pojasnjujem ti…. :). Ti pa si več kot očitno živčna.

Imam tudi očala, sem si jih nabavila. Zastonj se trudiš… Kakšno zadiranje neki? Samo pojasnjujem ti…. :). Ti pa si več kot očitno živčna.
[/quote]

Aja? In kje si jih nabavila? V merkurju? Nakladaš, da se kar kadi. Nekaj pa vem o očalih veš in hudo dvomim, da so tvoja primerna. Jaz pa nisem nič živčna. Nisem nabavila ne mask, ne očal, kaj šele zaloge hrane. Kakšne bedarije zganjate zaradi ene gripe. Če pa je to res tako blaaaazno smrtonosno, vam itak ne bo pomagalo nič.

Aja? In kje si jih nabavila? V merkurju? Nakladaš, da se kar kadi. Nekaj pa vem o očalih veš in hudo dvomim, da so tvoja primerna. Jaz pa nisem nič živčna. Nisem nabavila ne mask, ne očal, kaj šele zaloge hrane. Kakšne bedarije zganjate zaradi ene gripe. Če pa je to res tako blaaaazno smrtonosno, vam itak ne bo pomagalo nič.
[/quote]

Maske nabavljene v trgovni SAM, ja FFP3 oznaka – troji pakiranje, znamka OxiLine, na oddelku za zaščito, povezava do proizvajalca paizvoli:

https://www.oxyline.eu/en/filter-respirator-flat-folded.html

Pa v Tosami takirurške tudi, ker imamo dializnega bolnika in jih tudi uporablja.

Manjšo “zalogo” hrane ( nekaj konzerv in suha živila,olje, ipd.) imamo pa vedno doma za cca. 2 meseca na voljo v kleti, pa obnavljamo sproti. Glede na izkunje leta 1991 in še prej v Jugi, ko stvari ni bilo za dobit ( cuker, moka, olje, pralno prašek)….

Vse gornje navedeno nabavljeno že v začetku januarja. Kruh pečem doma, tako da mi niti ponj ni treba hodit v štacuno.

Imamo pa tudi bolnika , ki hodi na dializo in ja uporablja maske, da zaščiti sebe, ker drugi ga ne bodo, tako da…..

Tudi ti si živčna, se dereš skozi svoje pisanje.

Maske nabavljene v trgovni SAM, ja FFP3 oznaka – troji pakiranje, znamka OxiLine, na oddelku za zaščito, povezava do proizvajalca paizvoli:

https://www.oxyline.eu/en/filter-respirator-flat-folded.html

Pa v Tosami takirurške tudi, ker imamo dializnega bolnika in jih tudi uporablja.

Manjšo “zalogo” hrane ( nekaj konzerv in suha živila,olje, ipd.) imamo pa vedno doma za cca. 2 meseca na voljo v kleti, pa obnavljamo sproti. Glede na izkunje leta 1991 in še prej v Jugi, ko stvari ni bilo za dobit ( cuker, moka, olje, pralno prašek)….

Vse gornje navedeno nabavljeno že v začetku januarja. Kruh pečem doma, tako da mi niti ponj ni treba hodit v štacuno.

Imamo pa tudi bolnika , ki hodi na dializo in ja uporablja maske, da zaščiti sebe, ker drugi ga ne bodo, tako da…..

Tudi ti si živčna, se dereš skozi svoje pisanje.
[/quote]

Nikjer ne vidim proizvajalca očal. Kot rečeno, nakladaš. Živčna pa nisem. Zakaj si tako želiš, da bi vsi bili panični?

New Report

Close