Sili ju hoditi v cerkev
Blaablaa, 02.12.2021 ob 19:57
- Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo,
zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo,
pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo – pa neka je uzvišen Allah, najljepši Stvoritelj!
Vi ćete, poslije toga, pomrijeti,
zatim ćete, na onome svijetu, oživljeni biti.
Kako pojasnjujes to? Poglej si potek nosecnosti… Kako gre od sperme oz semena zarodka ploda itd… Bi znal. pojasnit? Kater ginekolog je to napisal? Na kaksnih napravah je prisel do teh zakljuckov… Ena tukaj (da je ne spominjemo) je rekla da je kuran kopija 😬 tore… 😉
Ok… Sepravi… Potem je to prekopirano iz knjige ki datira se najmanj 600 let nazaj… A so takrat z ultrazvokom?
Blaablaa,
O ha ha ha. Sej ne morm vrjet, ali je to, da si res nor ali pa si humorist.
Ker to pa ja ni kaj takega, česar ne bi mogli pogruntati že tisočletja nazaj brez tehnološke znanosti.
Ateistka, 02.12.2021 ob 17:08
sedokpđ, 02.12.2021 ob 15:57
Meni v bistvu par stvari ne gre skupaj? Sta se z možem cerkveno poročila? Hodi vsako nedeljo v cerkev?
Ker če ne, je on zadnji, ki bi lahko pridigal o tem, da je treba končat, kar si začel in je v bistvu velik hinavec
Mož se je poročil cerkveno, jaz ne. Saj veš da se to da, a ne?
In vsako nedeljo je v cerkvi?
moz ima prav, 02.12.2021 ob 17:41
Odlocila sta se, zacela sta, naj dokoncata letnik!
Pa nima veze, ce gre za verouk ali odbojko ali violino!
Gres prvic, drugic, se odlocis in potem ali hodis ali ne. Po treh mesecih si pac zamudil vlak in zdaj hodis do konca leta.
Edino, kar bi jaz skocila v luft in mozu povedala, da se on pogovori z mamo, ker ce se bom jaz, se ne bom lepo in tu ne odstopam – nebuloze o nebesih, ne bosta sla v nebesa, ko umreta! Ja, haaloo, to se pa otrokom res ne govori!
Glede Miklavza in Bozicka, klinc, enim nosi en, drugim deug, k sreci je za nevernike tretji dobri moz dedek Mraz, tako da darila bodo.
Saj se nista odločila sama, ampak sta bila prisiljena!!
Napaka je bila, da sta se sploh poročila. Ateistka in veren človek gresta zelo težko skupaj. Še posebej pa je problem pri otrocih. Kako jih vzgajati?
Tvoja tašča je verna in seveda pričakuje, da boste tako vzgajali tudi otroke. Zakaj otroci nočejo hoditi h verouku? Zato, ker čutijo tvoj odpor in tvoje sovraštvo do vere in cerkve. Vera je nekaj lepega in daje človeku smisel življenja. Je to tako težko razumeti? Če bi se vsi ljudje držali božjih zapovedi, bi bil raj na tem svetu.
Najprej se pogovorita z možem, kaj in kako naprej. Ne moreta vleči vsak v drugo smer. To bi se morala vse zmeniti, že preden sta se poročila.
Tudi jaz sem verna. Ko pridejo vnuki h meni na počitnice, gremo skupaj h maši, skupaj molimo, pokrižam jih pred spanjem. Za Miklavža jima kupim kakšno knjigico z versko vsebino, poleg sladkarij seveda. Zelo radi pridejo h meni.
No, kaj je v tem slabega?
- Ti njih pozivaš na Pravi put,
ali oni koji u onaj svijet neće da vjeruju s Pravog puta, doista, skreću.
I kad bismo im se smilovali i nevolje ih oslobodili, opet bi oni u zbludi svojoj jednako lutali.
Mi smi ih na muke stavljali, ali se oni Gospodaru nisu pokorili, niti su molitve upućivali,
tek kad im kapiju teške patnje otvorimo, oni će nadu izgubiti i u očajanje zapasti.
On vam daje sluh, i vid, i pameti; a kako malo vi zahvaljujete!
On vas na Zemlji stvara, i pred Njim ćete se sakupiti,
On život i smrt daje i samo od Njega zavisi izmjena noći i dana, pa zašto ne shvatite?
Ali, oni govore kao što su govorili oni prije njih.
Govorili su: “Zar kada pomremo i kad prah i kosti postanemo, zar ćemo, zaista, biti oživljeni?
I nama i još davno precima našim time se prijetilo, ali, to su samo izmišljotine naroda drevnih.”
Ateiska, 02.12.2021 ob 14:33
Mož je iz zelo verne družine, mi pa čisti antikristi že iz pamtiveka. Tašča je za moj okus čisto preveč pobožna in vero rada vsiljuje drugim. Tako nam je vsilila tudi krst otrok pred parimi leti. Takrat sem ji povedala, da je to vse kar lahko pričakuje od mene pri verskem udejstvovanju. Potem pa je bilo zatišje. Otroka je kdaj pa kdaj peljala h maši in h Miklavžu po darila, to je bilo to. Letos pa sta šla otroka v šolo in je navalila nanju, da morata hoditi h verouku. Zaradi mojega moža sem bila tiho in pustila, da ta projekt speljejo brez mene. Na začetku jima je bilo zanimivo, sedaj pa si ne želita več hoditi. Vera jima pač ni blizu, očitno nista po tašči. Tašča tega ne razume. Prav sili ju hoditi in jima grozi, da ne bosta dobila daril od Miklavža in Božička, da ne bosta prišla v nebesa in podobne verske floskule. Zdaj je prišla tako daleč, da ju podkupuje z vsem živim, samo da bi še naprej hodila. Mož pravi, da morata končati kar sta začela in ne kar na sredini obupati, ker jima je nekaj neprijetno ali se jima ne da. Ne vem, če mi dam lahko prav. Zakaj bi vztrajal na nečem kar ti ne paše in se v določenem okolju ne počutiš dobro? Hudo mi je za otroka, ko vidim kakšen odpor čutita.
Poročile bi se pa vse v cerkvi itd pa kako se je pred bogom obljubil itd. Smrekico tudi vsi postavljate. Pa je vse to versko. Dejte no ga srat.
Aligator488, 02.12.2021 ob 15:03
Mene pa v cerkvi niso nič slabega učili.
Vprašanje je, če so te kaj dobrega in predvsem uporabnega naučili. Veš miško, če nisi iz pobožnjakarske familije, ki aktivno paktira z enako pobožnjakarski, zlasti, če so na višjih položajih, od te skoraj 2000 let stare multinacionalke ni koristi.
Kot da berem naso zgodbo. Vse je bilo isto.
Ampak , ker sin ni zelel vec hoditi v cerkev, smo ga izpisali. Tasca je imela nos do tal. Kasneje je zacela s podkupovanjem. Na sreco sta bila oba otroka toliko pametna, da jih z 1 cokolado ali 20 € ni mogla podkupit.
Zamera iz tascine strani je ostala. Nic hudega. Zivljenje je teklo naprej.
Nasvet: ce otrok ne zeli obiskovati verouka ali pa katerokoli obsolsko dejavnost : gimnastika, kosarka, pevski zbor, fuzbal,.. ga izpisi !
Najslabe je, da MORA trpet / vztrajat nekje kjer mu ni vsec!
Hja, 03.12.2021 ob 15:00
Pol jima pa se rec, da ne rabta v solo hodt ce jima ne pase 😁,
Nisem veren, sam argument je pa butast.
Ne ni, ker je šola obvezna, verouk pa ni.
Po mnenu mene, avtorice teme in še marsikoga tudi ni čisto nobene koristi od tega, da otroci k verouku hodijo, zato jih jaz ne bi silila in tudi ne bi dovolila, da jih silijo drugi.
Mimogrede, avtorica teme in vse druge, ki se znajdejo v takem položaju, so si po mojem mnenju čisto same krive, ker so od samega začetka popuscale in naivno mislile, da bo enkrat tašča kar sama od sebe odnehala. Ne bo, nikoli. Teženje se bo nadaljevalo do birme in nato – če bo še živa – z vztrajanjem, da se tudi vnuk cerkveno poroči in krsti svoje otroke. Saj je bil vendar tako vzgojen, spodobi se!
Oh daj no. Ce si taki antikrist ze od rojstva, kot sama pravis, moz pa prihaja iz zelo verne druzine, zakaj sta skupaj in imata otroke? Ce si ateist, ti je totalno vseeno ali so tvojo otroci tudi ateisti ali mogoce kristjani, hare krisne ali muslimani. Ti ne verjames v nic, torej te ne rabi motiti cisto nic, ker he zate to brezveze. Cerkev ti ne pomeni nic, zato ti je vseeno, ce si vsako nedeljo pri masi ali ne. TVOJ MOZ, s katerim si se TI porocila in SI VEDELA za njegovo poboznost pa na to gleda drugace. In njegovi starsi tudi. Njim ni vseeno, ker verjamejo in jim udejstvovanja in povezanost z vero ogromno pomenita. Ti kot zena, ki si sprejela njegovo poboznost in ti zanjo dol visi, iz spostovanja in sprejemanja vseeno gres vsako jedeljo v cerkev. Drugace bi ga mogla pustiti v trenutku, ko ti je na drugem zmenku rekel, da je veren. Valda bodo otroci imeli vse zakramente, ker njim to dosti pomeni. Nic jim ne skodi. Pa tudi ne verjamem, da tak grozno trpijo.
Druga zgodba bi bila, ce bi te silili v krscanske navade in cerkev, ce bi bila vneta teistka druge religije. Kot ateistka pa te to ne moti. Tako da reci otrokoma, da 1x na teden pa res lahko greta za 1 urco pa nehaj igrate neko zrtev cerkve prosim lepo 🤦♀️🤦♀️
Biblija kuran in podobno so zivljenski ucbeniki. Kako se obnasat, kako postopat, ravnat itd…
Pustite zdaj nadnaravno, rezanje rokc, pekel itd…
Ajde drzi se tega kar pise… Bodi kulturen… Eticen… Moralen… Ne delat zla…
Ajde frajeri. Bodite disciplinirani. Ne morete.
Tko ko vas gleda nekdo ki se tega drzi… Vidi kdo in kaj ste… 7 liga. Cist neki x. Prav nedisciplinirano.
Čas je D se uprwš ne popušča temveč ukrepaj saj gre za tvoje otroke. Verouk pa lahko otrok zapusti kadar koli saj ni pomembna dejavnost zato se končno postavi na stran otrok in pokaži tašči kdo si in zakaj živiš. Jaz sem to storila in mi ni nič žal.. Bilo je jeze iz strani stare mame ampak ce njena hči ni in se vedno ne hodi tudi vnuk ne bo…
Pomen je da se moraš sama boriti za srečo otrok
Kaj se delas zrtev, 03.12.2021 ob 15:23
Oh daj no. Ce si taki antikrist ze od rojstva, kot sama pravis, moz pa prihaja iz zelo verne druzine, zakaj sta skupaj in imata otroke? Ce si ateist, ti je totalno vseeno ali so tvojo otroci tudi ateisti ali mogoce kristjani, hare krisne ali muslimani. Ti ne verjames v nic, torej te ne rabi motiti cisto nic, ker he zate to brezveze. Cerkev ti ne pomeni nic, zato ti je vseeno, ce si vsako nedeljo pri masi ali ne. TVOJ MOZ, s katerim si se TI porocila in SI VEDELA za njegovo poboznost pa na to gleda drugace. In njegovi starsi tudi. Njim ni vseeno, ker verjamejo in jim udejstvovanja in povezanost z vero ogromno pomenita. Ti kot zena, ki si sprejela njegovo poboznost in ti zanjo dol visi, iz spostovanja in sprejemanja vseeno gres vsako jedeljo v cerkev. Drugace bi ga mogla pustiti v trenutku, ko ti je na drugem zmenku rekel, da je veren. Valda bodo otroci imeli vse zakramente, ker njim to dosti pomeni. Nic jim ne skodi. Pa tudi ne verjamem, da tak grozno trpijo.
Druga zgodba bi bila, ce bi te silili v krscanske navade in cerkev, ce bi bila vneta teistka druge religije. Kot ateistka pa te to ne moti. Tako da reci otrokoma, da 1x na teden pa res lahko greta za 1 urco pa nehaj igrate neko zrtev cerkve prosim lepo 🤦♀️🤦♀️
Kaj imaš ti za govorit kaj njo lahko moti in kaj ne? Zakaj ateista ne bi smelo motiti, da se njegove otroke sili v verjetje nekih izmišljotin in pravljic, ki nimajo nobene veze z realnostjo? Še posebej, če tega nočeta. Tudi ateisti imamo svoja prepričanja, eno od njih je, da je vera svetovni nateg in neumnost. In tako vzgajamo otroke.
Se pa strinjam, da bi se o tem morala pogovoriti že zdavnaj, še pred poroko.
Tko vi pravdate svoje neverovanje. Kao pravljice.
Zato ste svi podivjani. A vi mate spokoj? Ste nasli mir u dusi? Jst mislim da ne. Tko ko vas gledam…. Prav vsi naviti. Nekaj vas navija. Prav brez mira in spokoja.
Tam je vzgoja bebci. Tam je slava. Fazoni da samo gledas.
Pise da ste nemarni. In res ste.
Pravljice pravljice… Pusti to.
Podivjani ja.
Ateistka, 02.12.2021 ob 23:00
Ko sta dala otroka krstiti sta obljubila, da ju bosta vzgajala v verna kristjana. Kdo se zdaj ne drži svojih zavez?
Sori, že takrat bi morala reči ne. Zdaj je, kar je, karkoli boš naredila bo hinavsko.
Ja, točno taki so! Ponudiš prst, pa zagrabijo celo roko, kaj roko, tebe vsega hočejo.
Pa še za one, da bi morala otroka končati kar sta začela. Glede na to, da sta bila v to očitno prisiljena (močni pritiski babice in očeta ter pasivnost matere) tudi ta “argument” ni ravno močan.
Je pa po drugi strani tudi res, da nikdar ne škodi, če poznaš “sovražnika”. Tako potem ateisti lahko vsaj vedo proti čemu (in zakaj) so.
Pri nas je bilo tako, da je sin hodil k veraouku vsa leta, na vsa vprašanja z tem v zvezi sem ga napotil na “g. župnika”, a glej hudiča – je leta pozneje ravno tak prepričan ateist kot jaz. (Pa da poudarim, “g, župnik” je bil povsem v redu “možak” )