Sili ju hoditi v cerkev
Andrassy, 04.12.2021 ob 11:06
Slovenski narod je neločljivo povezan s katolištvom, ki mu je dalo tudi kulturo, izobrazbo in omiko. Zato bi bil potreben verouk kot obvezen šolski predmet v vseh slovenskih osnovnih šolah.
Če smo natančni je to zasluga protestantizma. Katolištvo je bilo vedno nazadnjaško, mračnjaško, bilo je proti napredku, znanosti in kulturi.
Andrassy, 04.12.2021 ob 11:59
Ne, civiliziranje naših prednikov se je začelo s katoliškim pokristjanjevanjem iz smeri Salzburga in Ogleja. Pa tudi renesansa in humanizem sta se zgodili znotraj katoliške cerkve. Če bi zmagal protestantizem, Slovencev sploh ne bi bilo več, ker bi se ponemčili.
REnesansa in humanizem sta se zgodila navkljub katoliški cerkvi, ne zaradi. Je pa zaradi katolištva Evropa potonila v mračni sredni vek za pol tisočletja, to pa ja.
Ateiska, 02.12.2021 ob 14:33
Mož je iz zelo verne družine, mi pa čisti antikristi že iz pamtiveka. Tašča je za moj okus čisto preveč pobožna in vero rada vsiljuje drugim. Tako nam je vsilila tudi krst otrok pred parimi leti. Takrat sem ji povedala, da je to vse kar lahko pričakuje od mene pri verskem udejstvovanju. Potem pa je bilo zatišje. Otroka je kdaj pa kdaj peljala h maši in h Miklavžu po darila, to je bilo to. Letos pa sta šla otroka v šolo in je navalila nanju, da morata hoditi h verouku. Zaradi mojega moža sem bila tiho in pustila, da ta projekt speljejo brez mene. Na začetku jima je bilo zanimivo, sedaj pa si ne želita več hoditi. Vera jima pač ni blizu, očitno nista po tašči. Tašča tega ne razume. Prav sili ju hoditi in jima grozi, da ne bosta dobila daril od Miklavža in Božička, da ne bosta prišla v nebesa in podobne verske floskule. Zdaj je prišla tako daleč, da ju podkupuje z vsem živim, samo da bi še naprej hodila. Mož pravi, da morata končati kar sta začela in ne kar na sredini obupati, ker jima je nekaj neprijetno ali se jima ne da. Ne vem, če mi dam lahko prav. Zakaj bi vztrajal na nečem kar ti ne paše in se v določenem okolju ne počutiš dobro? Hudo mi je za otroka, ko vidim kakšen odpor čutita.
To bi se morala vidva z mozem ze zdavnaj zmenit ali bosta otroke vzgajala v religiji ali ne. Tasca je verna in pac pricakuje, da bojo otroci tudi, razumem. Razumem tidi vaju da mislita drugace. Pogovorita se z otroci kaj jim pri verouku ni vsec. Silit jih pa ne gre. Ne mores nekoga prisilit v vero. Tezko je to kadar se najdeta vernik in ateist, skoz prihaja do nekih trenj, ko je v igri vera.
Nauči otroka, naj se s staro nauči pogajat. Ko bo začela, da hoče, da otrok gre tja in tja, naj otrok lepo vpraša “koliko plačaš?” in potem, če se izpogajata, bo pač šel po lastni volji, če ne, pač ne. In seveda aro naj prej plača, pazite se cerkvenih, lažejo vsi po vrsti.
Vera je biznis, zato otroc naj tastaro lepo oskubijo, tako kot jo maškara skubi, kje pa piše, da bi otroc morali zastonj hodit? Nič ni zastonj. Meni tudi ni žal, da sem bil pri birmi, sem si prej izpogajal tip top računalnik. Prav tako mi ni žal, da po birmi nisem več stopil v cerkev.
Ker če je tako ubrisana, da verjame v neka nebesa in podobne pravljice, ali pa tako ubrisana, da misli, da morajo njeni vnuki bit isto versko indoktrinirani kot njeni predniki pred 500 leti, naj pač mularija lonček pristavi in to izkoristi. Če ne bo hotela dovolj keša dat, pa se še ti pridruži otrokovemu pogajanj v stilu: “A tako malo ti je vera vredna?” In bo že odprla denarnico ali pa bo tiho.
Andrassy, 05.12.2021 ob 10:26
Otrok katoličanov MORA hoditi v cerkev in k verouku. Pri tem ga ni treba podkupovati s korenčki, ampak raje zagroziti s palico, če ni prave discipline. Seveda pa največ pomaga zgled staršev in starih staršev, če imajo pravi in iskren odnos do vere.
Čemu⁉️
Čisto mimogrede, med vero in cerkvijo, kot organizacijo je ogromno brezno…
Zakaj pa bi tvegala, da otroke odvrne od vere s prisilo? Bi stara rada bila odgovorna, da vnuki ne bo prišli v nebesa? Tako malo so nebesa vredna, da ne moreš vnuku stisnih 20 € za vsak verouk, 20 € za vsako mašo, pa 1000 € za birmo? Pa to so neprecenljive stvari, o katerih se pogovarjamo, pa nekateri škrtuhi katoliški nočejo odpret denarnice? Un v kikli točno ve, v čem je keč katoliške vere, zato pa gre pušica naokoli. Vi pa vsako nedeljo to gledate, pa ste preveč zabiti, da bi pogruntali?
No, avtorica, tvoji otroci naj ne bodo tako zabiti in naj vero izkoristijo za nekaj koristnega in se naučijo karte obrniti sebi v prid, to je najboljša življenjska lekcija tule. Mogoče jim bo pa kasiranje za vero tako všeč postalo, da se podajo na duhovniško pot. Stara bi skakala do stropa.
Zgornji prispevek se nanaša na to:
Otrok katoličanov MORA hoditi v cerkev in k verouku. Pri tem ga ni treba podkupovati s korenčki, ampak raje zagroziti s palico, če ni prave discipline. Seveda pa največ pomaga zgled staršev in starih staršev, če imajo pravi in iskren odnos do vere.
V tej družini očitno ni “iskrenega odnosa” do vere (oz. dovolj indoktriniranih članov), zato bo treba malo podmazat z €€€, zakaj bi tvegali pekel za otroke?. Če nočeš odpreti denarnice, to ni iskren odnos do vere. Iskren odnos do vere je tak odnos, kot ga imaš do duhovnika, ko gre pušica naokoli, zato je treba tudi do otrok gojiti podobno iskren odnos glede vere. 🙂
Zakaj bi otroku zapravili to priložnost a priori? Še jaz bi šel za 20 €/uro katoliške pravljice poslušat, čeprav sem jih že vse slišal, pa sem odrasel. Pravi katoličani bi mi plačali, saj je samo 20€ na uro, potem je pa naloga župnika, da me očara in prepriča. Kje je misijonarska, evangelizacijska žilica?
Ej, muslić, lažeš ko pes teče. V Bosni so bli nekoč sami kristjani, pol so jim pa Turki jemali sinove za janičarje pa hčerke za v hareme. Pa obdavčili so jih tako da niso mogli preživeti ter jih sistemsko poniževali.
V islam so nato v resnici šli IZ PRISILE da so se rešili vsega tega ogabnega nasilja barbarskih muslimanov.
Ker ste slabi kristjani, bojo našo civilizacijo v prihodnosti prevzeli muslimani. In vas bojo z biči nagnali v mošeje ali pa vas bojo obglavili.
Aja, peezda, če bi pa se metal po kolenih vsak teden in metal v pušico, me pa ne bi obglavili, tako kot tistega župnika v Franciji niso. Samo idiotska pravljica iz iste stare zaveze te lahko ubrani pred idiotsko pravljico iz iste stare zaveze.
Ne morem verjeti, koliko nesramnih ljudi je na tem forumu. Norca se delate iz vere in cerkve. Norca se delate iz nas vernih ljudi.
Nekega dne boste za vse to odgovarjali. Kaj boste odgovorili, ko boste prišli pred Sodnika, ki sodi po pravici? Nihče namreč ni prepričan, da po smrti ni nič!
Tašča si želi versko vzgojo za svoje vnuke, ker jih ima rada, ker si želi, da bi prišli v nebesa in ne bi bili pogubljeni.
Še to: ateistka, zakaj si se poročila z vernim človekom? Zakaj si nisi poiskala sebi enakega?