Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sina nikjer ne sprejmejo

Sina nikjer ne sprejmejo

Imam zelo velik problem, ki ga ne znam rešiti in ne razložiti. Imam sina, ki ima 45 let in živi z nama z možem v stanovanjski hiši.
Ima le pet let delovne dobe, pa še to je pridobil s kratkimi občasnimi zaposlitvami preko javnih del.
Bolj kot ga silimo, da bi šel kam delat saj ima srednjo izobrazbo, nam vedno razlaga, da ga ne sprejmejo. Če so še tako preprosta dela, on gre na razgovor a ga ne sprejmejo. Sedaj mu niti več ne verjamem, da je to res, ker vidim še manj sposobne in brez srednje šole opravljajo dela za katera se je šel pogovarjat in je izpolnjeval prav vse pogoje.
Mi je strašno hudo saj sedaj oba z možem bolehava in vidiva, da ne bo nič z zaposlitvijo, živimo v precej težkih razmerah in sedaj me še skrbi, kaj bo z njim, ko umreva.
Nobene delovne dobe, nobenih delovnih izkušenj.
Prosim, če bi mi znali malo objasniti kaj bi se dalo narediti.

Mu je ze lepse doma, ce ga vidva futrata…
Kaj pa doma naredi kaj, ali samo lezi na kavcu in caka, da ga postrezes?

Kaj bo z njim ko umreta?
Ja super. Vidva bosta v raju in on bo koooncno stopil na realna tla.
Glede na to, da ima sin očeta naj ga zabriše na cesto, v kolikor ne plačuje svoj del stroškov in hrane.
Hotel mama Papa je pri vas doma.

Uhh, to je kar težka situacija, mogoče zanj še bolj, kot za vaju. Bog ve, kaj človek nosi v sebi, da ima take izgovore… ki so, mogoče, samo obrambni mehanizem.
Jaz bi ga poskusila usmerit v kakšno psihoterapijo, ampak vem, da bo to težko… Sočutno mu povejte, da bi mu radi pomagali, ker človek pri njegovih letih, s takim stilom življenja, pač ne more biti srečen…
če ste ga zdaj spodbujali, naj se javi za delo.., ga zdaj spodbujajte, naj najde pomoč v smeri terapij ali druge psihičen pomoči..

OK, če tole ni provokacija – kaj sta pa delala zadnjih 20 let? Pri 45 letih nimata več kaj storiti, kaj pa češ. pri teh letih ga živ bog ne bo več vzel v službo, Sploh ne v časih ki prihajajo.

Rabijo sezonske delavce baje, tako, da…s poudarkom na delavce, ki delajo ne pa neke lenuhe seveda..

Prvo kot prvo, kdo je rekel, da bosta umrla prej kot on, to ni neki samoumevno, hitro se lahko zgodi obratno kot praviš. Drugače pa itak, kaj, stanovanje bo imel, s socialno pa že preživiš če ti ni treba plačevati najemnine.

Sicer pa premalo informacij:
Katero srednjo šolo ima?
Katera dela so ta ki dobivajo ti nesposobni?
Kje živite?

Kaj ti ni jasno? Imaš kar brihtnega otroka. Poglej situacijo v Slo. zdaj,pa za 10 let nazaj,pa še dolgo v prihodnost bo tako. Se splača delati? Ne. Zrihta naj si denarno socialno podporo,s tem pridobi še poleg denarja veliko drugih pravic in ugodnosti,da na mesec znese cca 1000 evrov. Na socialni bo lahko do smrti. Dosti je takih.
Tvoj sin ima prav. Zakaj bi delal za 1000 evrov ali manj na mesec,če ni treba.

Ampak a ni tko, da če imaš nepremičnino, da pol ne dobiš socialne oziroma moraš pol nekaj vračati. Nekaj takega. Delati naj gre, če se le da, če ne gre drugače pa v proizvodnjo.

nič ni za vračati, tisto je bila politika socialno čutečih SD ko so tli stare ljudi oziroma njihove dediče legalno okrasti, pa se jim je kasneje sfižilo.
Prozorna provokacija nič drugega, avtorše bi moralo biti staro 70 let in če bi res imelo tako nesposobnega froca ono ne bi po računalniku tipkalo.

V AT lahko sluzi s prodajo krvi, v DE s prodajo sperme……………..

Si se zmotila, ali si res napisala 45?
Nikjer ne sprejmejo, pa ja. Se spomniš, kako so pred kratkim krvavo rabili poštarje? No.
Sicer pa, po želji, sta ga pač s starim že davno nazaj zafurala.

Saj je provokacija. Prosim, reci, da je.

Draga gospa, upam da je tole hec.
Če ni, pa ne vem. Dobro sta z možem zafurala. Je pa možakar kar pameten, zakaj bi pa delal, če ima doma vse in mu niti ni treba?!

Prvi indikator problema: pišeš da “imaš problem”. To je znak mame, ki misli, da ima še vedno doma malega otročička. Taki otročički nikoli ne odrastejo. Ker problem ima on ,že več kot četrt stoletja odrasla oseba, ne ti.
Naslednji indikator: “živi z nama”. Potrjuje zgornjo tezo – nikoli prerezana popkovina. Kaj mu pa manjka? Pereš mu ti, kuhaš, daš denar ko mu zmanjka sociale.
Imam točno enak primer v familiji, s tem da je otrok star 63, mati pa skoraj 90.
30 let že “išče” službo.
Rešitev je edino prerezat popkovino in “otroka” f00knit na cesto. Kar pa seveda ne boš storila. Torej rešitve za zafurano situacijo ni

za spermo? Ker te imam redno viška ( nimam dekleta)! Krvi pa ne bi dajal.

Če ni psihično bolan, potem je len.Potem velja,kot so ti svetovali,preveč sta ga ujčjala.Imam tak primer,moj brat,mama hotel,socialna,50 let,on se.nič ne sekira, ampak vsi ostali.

Vprašanje mnooogo let prepozno. Verjetno ga res nihče noče zaposlit, ker je bolje bit brez delavca kot z lenuhom.
Ker ga niste vrgli iz hiše/stanovanje pred vsaj 15 leti, verjetno ne boš naredila nič. Kako se bo znašel, ko bo sam, bo pa njegov problem. Kruto, a tako je. Zato je pa treba bit z otroki “trd”, ne pa jih ujčkat do abrahama.

To so lenuhi na 2 potenco,poznam primer, uspešno veliko slovensko podjetje, začetek korone, tip je večer prej pojedel surov krompir da je zjutraj imel temperaturo, na vhodu je pooblaščenec meril vsem temperaturo, naša jo je imela zjutraj ob pol šestih 34 in nekaj, vsaj tako je tista naprava pomerila, češ podhlajena, res je, nisem ji večer prej vstavil grelca v za to pripravljeno odprtino, on 38, 14 dni karantene, češ potencialno okužen,nabit vsak dan kotkanta, ker pa se itak vsi poznamo, poznamo njegove znance, je sam priznal kaj je naredil, pa le ni bilo treba na šiht…. da ne pozabim, volilec SD !

Sina nikjer ne sprejmejo? In ga tudi ne bodo, če ne bo pokazal volje in znanja ali vsaj zanimanja.
Ko vaju več ne bo, se bo obesil kaki vdovi na vrat in bo ona skrbela zanj. Verjemi, resne ženske ne jemljemo frajerjev brez interesa za delo in tudi delodajalci se otepajo takih kot hudič križa. Najbolje, da bi podedoval vajini pokojnini in bi bil rešen. Naterajta ga v Savinjsko dolino, rabijo delavce na hmeljiščih – pa da vsaj vidita njegov odziv.
Pa resno se pogovorita z njim in ne nas spraševat za nasvete, pač pa strokovnjake.

A da ima depresijo pa niste pomislile?

Zdaj vas komaj skrbi?? Kaj pa je bilo pred tem? Vidva nista dolzna za njega vec skrbet od 26 leta naprej. Zdaj je ze 45 let star. Len za delo len za druzino.
Nikjer ne omenjate ali je bolan? Je mogoce psihicni bolnim, depresija? Ce je odgovor ne… potem je res ena velika lena rit. Upam, da vsaj za stroske prispeva. Vrjetno dobi socialno.
Proizvodnja, kurirji to se najde tudi za 45 letnega.
Ampak, ker vse dobi k riti mu je vseeno.
Ko vaju vec ne bo… boste ga takrat postavili na realna tla, ce ne prej. Jaz mu nic ne bi pustila v oporoki 🤦‍♀️
Povejte mu svoje. Ne bojte se. Pokazite, kje so vrata.

Če ga vržeta na cesto bi dobili novega klošarja. A res to hočete? A jih ni že preveč?

Verjetno sta že toliko stara, da ga potrebujeta za nego.

da je na hmeljišča prispelo 300 Romunov.

Še kakšni predlogi, kjer bi fant DOBIL zaposlitev?

A nudi kdo službo za našega fanta?

Ja, ker službo se išče tako, da mama 45-letnemu rihta zadeve. Brcni otročaja ven pa jo bo sam našel.

New Report

Close