Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek skoraj 8 MESEČNIKI/CE

skoraj 8 MESEČNIKI/CE

Kaj že znajo? Pri nas nič kaj posebnega.Pridno papamo zdaj že skoraj vse, dojenje le še zvečer in zjutraj, pa včasih čez dan.Drugače ima 5 obrokov na dan! Ji še vse pasiram!
Zobkov še ni, jo pa srbijo dlesni že lep čas.
Ima dobrih 9 kg velika nekaj čez 70 cm – ne vem točno, ker nisva bili že nekaj časa na tehtanju.
Postavlja se še ne na noge, stoji, če jo držim kakšno minutko, plazi se samo nazaj – pa še to leže.
Včasih ji uide kakšen ata, ata ali mama, ama,ba-ba pa še to enkrat na dva dni.
Ima rada otroke in pa tudi določene odrasle, boji se nobenega. Se mi zdi, da je bolj vesela novih obrazov, kot pa nas domačih.
Drugače pa zelo malo joka oziroma skoraj nič.
Spat gre sedaj okoli osmih, prespi celo noč zjutraj se ob sedmih zbudi in je ponavadi zelo dobre volje!

Čao

A ni nobene????

Moja je sedem mesecev stara. Je v glavnem zelnjavo, sadja, skut ne mara. Pije vodo, pa doji se skoraj polno. Puza še ne, je pa pogruntala, da se lahko v sede odriva po ritki in tako naredi kakšen meter, čeprav se še kar pogosto zvrne. Je pa to pogruntala včeraj, tako da bo treba vadit;-)))
Glasovi pa takole; zlogov ne izgovarja, pogosto brbra z ustnicami in jezičkom, pa “poje” tudi;aaaaaa,eeeeeeee.
Zna pogledat lučko, če jo vprašam kje je, pa očija poišče in sestrico, mene pa ne;-((((
Zobkov mamo že 6!!!!! ravno danes ponoči je prilezla še zgornja enka, dvojke je imela že prej.
Veliko se smejčka, malo joka, večinoma ko je slabe volje le sitnari, spi pa…bolj kriza (ponoči se mi tudi na uro, dve zbuja za dojit).

LP Andreja

Pozdravljena!
Tudi pri nas nič kaj novega, pravzaprav zelo podobno kot pri vas.
Jemo že zelo veliko stvari, ne dajemo še rib in rumenjaka. Ti že daješ?
Tudi razne skute, pudinge in jogurte, pa kaše, skoraj vso zelenjavo, toplen sirček, ovsene kosmiče…Zjutraj se še dojiva, nato mu pripravim sadno kašico, nato kosilo (zelenjava, kosmiče, meso), potem še dojenje in večerja (enkrat rižolino, potem grisolino, pa keksolino, frutolino…vsak dan drugo kašico). Spat gre že okrog 18-18.30 in spi do 6-7 ure z vmesnim dojenjem, včasih tudi dvema.
Tudi mi še nimamo zobkov, plazi se še ne, samo vrti se v krogu in iz stolčka – ležalnika, ki je naštiman v polsedeč položaj, se dvigne v popolnoma sedeč položaj, meče igračke, jih opazuje in nato pobira z tal.
vedno je zelo dobre volje, boji se nikogar, smeji se vsakomur, spi čez dan 3-4 krat po 45 minut do ure in pol.
Trenutno najljubša igračka je malo napihnjen pisan balon!
Lepo se imejte, fino napredujte, raziskujte in pridni bodite!
Se slišimo prihodnji mesec z novimi podvigi naših malčkov! Pa, pa…

Ne, rib in rumenjaka še ni poskusila.Ta teden ji bom rumenjak dala kar zraven juhice.
Od igrač ima naša najraje vrvice in vse kar ropota (zdaj je začela metat stvari na tla in še preden padejo dol ona zamiži). Je res hecna!
Mitrije, tvoj pa kar veliko spi. Naša čez dan malo spi, ponavadi sploh ne!

Se slišimo, čao!

Mene pa zanima iz čisto praktičnih razlogov, ali vsi 8 mesecev stari ponoči še rabijo en obrok? Jaz bom namreč morala prenehati z dojenjem, ko bo mala stara 8 mesecev in pol in ne zna piti po flaški. Pa ne vem, kako bom tole ponoči uredila.

LP

Jala ne skrbi, če bo dete lačno, bo pilo tudi o flaški. Čist iz izkušnje govorim, ker pri meni tudi ni “znala”, ko je bila pa sama z možekom ji je pa šlo super. Žal mi je, ker moraš prenehati z dojenjem, vem, da ti je hudo zaradi tega, ampak zaradi tega nisi nič slabša mamica. Super si, da ti je uspelo do takrat!!!! Sicer pa, mislim, da je to odvisno od otroka, sama sicer nimam izkušnje, moja prva je “rabila” nekaj nočnih obrokov še preden sva se nehali dojiti potem pa kot bi odrezal. Predvidevam, da ni rabila mleka, ampak bližino. Je bila pa res precej starejša. Poskusi zdaj do 8. meseca uvesti nasiten večerni obrok, tako da ga bo takrat že povsem sprejela, po moje ji potem ne bo treba jesti še ponoči.
Srečno!
Andreja

Jala in abea*!
Naš miškolin dobi zvečer zelo nasiten obrok, pa še kljub temu zahteva nočno dojenje enkrat do dvakrat na noč! Tako da ne verjamem, da bo to šlo kar tako, “bom pač prenehala z dojenjem!?” Ali pač? Veliko sreče in lep pozdrav!

Prepisano iz dnevnika:
Z.: 7 kg, 78 cm; spi od cca 21. ure do 9.ure brez prebujanja; pravkar “me je odstavila”; ne mara nobenega mleka, je sadne kaše, pa Hipp – mesne kaše in je strašansko izbirčna. Zob še nima. Brblja vse mogoče: ata, nana, mama, tarrrra, tarrra, deda, baba (to sem jaz), …ves čas se smeje in je zelo prijazna. Praktično ne joka. Pri sedenju se še vedno zvrne in se še ne posede sama. Se še ne plazi in ne vstane ob opori.
M.: 9400, 70 cm, še vedno se večinoma doji, počaasi uvajamo drugo hrano. Ogromno je budna, čez dan spi le 2 krat po pol ure, ponoči se 3 do 4 krat doji. Plazi se že dolgo, ob opori takoj vstane, samostojno stoji kratek čas brez opore, ob pohištvu prehodi celotno stanovanje (drži se z dvema prstoma). Je precej nezaupljiva do tujcev, grdo jih gleda izpod čela. V primerjavi s prvo skoraj ne “govori”, tu pa tam ji uide kak zlog. Ima 6 zob. S sestrico se igra z lego – duplo. Opažam, da ima nadpovprečne motorične spretnosti.
A.: 7100 g, 69 cm. Ves dan se doji, alergičen na breskve, Jajca???, preskušam različne vrste hrane (zelo zelo po malem). Po izteznih delih okončin ima luščeče se izpuščaje, ki jih stalno opazujem (alergije). Zelo malo spi. Spat gre okoli 23. ure in vstane med 6. in 7; (vmes se vsaj 5 do 6 krat prebudi). Obožuje mamico, je pa zelo hud. Jej, jej, kakšen temperament ima. V besu se vrže ob tla in neizmerno tuli (pričel s sedmimi meseci). Zelo hitro se plazi in vstane ob opori. Je kot vrtavka. Z in M. ga pridno zabavata, če prenehata, je (spet) hud. Njegova najljubša beseda je ne, ne, ne, ne,… (verjetno sliši mene, ker mu kar naprej nekaj vlečem iz rok). Povsod ga je namreč polno, na mizi, na sedežni, na stolih, …. Zob še nima.

Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pa še moje »poročilo«.
V četrtek bo star 8 mesecev. Joka zelo malo, skoraj nič. Raaad pa sitnari, ko ni po njegovo. Sicer se veliko smeji, ničesar in nikogar se ne boji. Od hrane mu diši najbolj zizi, pa banana, kakšno drugo sadje, skutice… Zelenjava je bljak. Tako se še vedno dojimo po 4-5x na dan. No, kakor kdaj. Spi od cca 20.00 do 7.00. Vmes se 2x dojimo, zbudi se ne, samo dvigne se na vse štiri in nekaj positnari, tako da vemo, da je čas za zizi. Čez dan obvezno spi, od okoli 11 do 13. Včasih, redko popoldne še kakšno urico okoli 17. Plazi se po vseh štirih, nonstop se tudi dviguje, pada, odpira nizke predale. Sovraži stajko, hojco… Skratka, mamica je zelo utrujena. Ful se slini, 10 slinčkov na dan je premalo, ima pa že 2 zobka spodaj in 4 zgoraj, tako da nič čudnega…Najbolj mu gre iz jezika ba-ba, včasih ama-mam-mam, a-ga.
Kama

Sem še včeraj napisala, da naša frajla nima nič zobkov, danes pa pogledam in že ji leze spodaj prvi zobek ven, huraaaaaaaa!!!!Zdaj bo pa mamico lahko grizla ……… upam, da ne!!!
Čao

Ja bravo za prvi zobek! Tudi jaz sem opravila temeljit pregled, pa zobkov še ni! Bodo že! Imej se lepo!

Naša hčerkica bo naslednji teden imela “že” 9 mesecev(kako hitro čas beži). Spodaj ima dva zobka,zgoraj tudi že kukata ven,veselo se plazi po stanovanju,samostojno sedi že kar nekaj časa, te dni se poskuša tudi dvigovati na nogice………..čeblja zelo veliko, hrana ji je skoraj vsa všeč.
Čez dan spi zelo malo, ponoči pa spi celo noč (trkam na les).

Skratka zelo je zabavna,vsak dan zna nekaj novega. Zelo rada tudi ploska :-)))

Lp in uživajte s svojimi zakladki.
Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Naša princeska je stara 8 in pol, ima dva zobka spodaj. Je skoraj vse, dojiva pa se že dolgo ne. Že dober mesec noče adaptiranega mleka, čokolino, in razni linoti so bljak, je treba precej domišljije, ker hoče pač pravo hrano. Noče pit vode, čaja, konzumira pa ogromne količine soka( redčim z vodo ). Spimo pa skpraj nič in to že 3 mesec, ko je prespala že celo noč. Čez dan spimo približno 1 uro skupaj ali pa 2x po pol ure. Ponoči pa zbujanje non stop. Stoji že, hojice ne bomo uporabljali, še kar je rada v skokcu, ga pa ne prakticiramo vsak dan. Je pa prava čveka, non stop čvekari, je pač ženska…

Vsem želim čim več veselja z malčki.

naša pa je ravno dopolnila sedem mesecev. Je drobna, ima sedem kil in ene 68 cm. Ves futer ji gre v energijo. Plazi se že kar dolgo, je precej hitra, recimo pol metra na sekundo, šlo pa bi tudi hitreje, pa se spotakne sama vase. Usede se bliskovito hitro, moramo pazit, da slučajno ne poskusi kje na robu postelje, ker je treba kar skočit, če jo hočeš ujet. Sedi ravno, zelo dobro. Ob opori vstane, že kak mesec, opora pa sem ponavadi jaz, in potem lazi za mano in cvili. Govori ataata, poudarek na drugi a. Pa cvili, jasno, hud sopran. Izredno je dobrovoljna, nasmeje se vsakemu. Če pa pade, je tudi slišat v deveto vas, pa bolj zaradi jeze kot od bolečine. Ima dva zobka, slini se zelo zelo, mogoče bo kmalu še kaj novega. Ponoči me je celo poslinila….ko se je zbudila in ni več mogla zaspat. Zadnje čase se to dogaja večkrat, in potem traja uro in več, da ji uspe spet zaspat. Pa je že spala celo noč…..:( Dojiva se tudi še po parkrat na noč, se mi zdi, da ponoči celo več kot podnevi. Rada ima zelenjavo, najraje cvetačo, tudi korenje in krompirjeve kaše, manj pa jabolka, zelo ji paše cuzat pomarančo. Kakšen fruchtzwerge (hm, a je prov) pade včasih, pa ni prav hudo navdušena. Zvečer pa kak lino, ali alete, izbiram tiste, ki se mešajo z vodo. Smo pa včeraj jedli mlečni riž, skuhan na alpskem mleku, in ga je prav rada pojedla. Aja, če katera hoče, ji pošljem neke jedilnike, ki mi jih je poslala ena z ringaraje. Se mi zdijo prav fajn. naslov: [email protected]

Pozdravljene!
Zelo se mi dopade, ko vidim, da se mamice dopisujete na forumu in si izmenjujete izkušnje.
Naš zavod TAMAL-a je organiziral druženje mamic in dojenčkov, z namenom druženja in izmenjavanja izkušenj. Če želite medsebojno in še z drugimi mamicami komunicirati v živo, vas vabim, da se nam pridružite. Srečanja skupine so vsako sredo med 10. in 11.uro na Rakovniku, v prostorih četrtne skupnosti, Pot k Ribniku 20, Ljubljana.
V skupini nas je že nekaj, dojenčki pa so stari od 2 do 6 mesecev.
S seboj lahko pripeljete tudi starejše malčke, saj je poskrbljeno tudi za njih (imajo morje igrač, na voljo pa jim je tudi animator-prostovoljec).
Vse dodatne informacije lahko dobite na tel. 051 369 900 ali na e-mailu [email protected], lahko pa si ogledate tudi našo spletno stran:
http://www.zavod-tamala.si

Andreja Troppan
Zavod TAMAL-a

Jaz sem takoj za takšno srečanje.

Šestica, ali lahko te jedilnike objaviš tukaj?
LP, Kama

uf ne vem kako..je kar nekaj strani, no pa bom probala, vsaj tele za sedemmesečnike. samo da se lotim kopiranja….

evo nekaj sem skopirala, je pa pod novo temo. mogoče sem falila, bi bilo bolje tukaj?

JE ČISTO OK TAKO KOT SI NAREDILA! HVALA, SO SAME SUPER STVARI IN ZELO ZANIMIVO BRANJE! LP

New Report

Close