Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek skrajšan del.čas 6ur-plača

skrajšan del.čas 6ur-plača

kako je z plačo, dopustom, regresom in potnimi stroški ??
npr. za koliko se ti zniža plača ,če jo imaš 170.000 neto

tenks

Jaz sem dobila točno 3/4 place. Prevoz in hrana sta ostala nespremenjena, pravtako tudi regres.

Mozno je tudi, da z znizanjem place pades v drugi dohodninski razred in potem dobis malenkost vec, kot 3/4. Ne vem, ce sem prav povedala, a rezultat je tak.
Lep vecer,
Krtek

Ja jaz sem dobila malo več kot 3/4 neto OD, potem pa se prištejejo celotni potni stroški in malica, tre odšteje celotni kredit 🙂

Kako so pa v službi sprejeli željo, da delate krajši del. čas?! Oz. kako ste se lotile teh razgovorov z nadrejenimi?

Sem imela srečo, da ima šef kak teden mlajšega sinka od našega, naslednji šef 3 otroke (ženi prav tako delata skrajšani delavnik…) – tako, da sploh ni bilo težav.

Kljub temu, mi je bilo malce zoprno načeti temo, a so bili vsi zelo, zelo korektni.

Konec porodniške se bliža in vedno bolj razmišljam, da bi tudi jaz izrekla to željo. Celo razmišljam, da bi že sedaj povedala, da bi kasneje ne bil prevelik šok.

Sama sem nadrejenim povedala, da mislim koristiti skrajšani delovni čas (4 ure) že takrat ko sem odšla na porodniško. Tako so v službi jasno vedeli kaj jih čaka in so za nadomeščanje iskali nekoga, ki bi bil najprej pripravljen delati 8 ur eno leto, potem pa še po 4 ure naslednji dve leti.
Vse se je dobro izšlo.

Res imam veliko srečo. Moj šef nima svojih otrok, je mlad in prodoren doktor znanosti. A izredno topel človek. Nikoli ni bilo težav zaradi porodniške (itak sem vedno delala do konca), skrajšanega delovnika, … K sreči bolniške nege za otroke še nisem koristila, ker so zdravi. Za občasne preglede pri specialistih pa vedno lahko brez problemov vzamem dopust. Plača pri 6 urnem delovniku je bila nižja, a ne toliko zelo, ker sem padla v nižji davčni razred. Po otrokovem tretjem letu sem sama doplačevala prispevke (približno 3.000 SIt mesečno).

Jest delam 6 ur in dobim približno 30.000 sit manj. Ostalo je nespremenjeno. Firma pa ti je dolžna plačevat v socialno- pokojninski sklad minimum za celih osem ur.
Delodajalcu pa mislim da si dolžna povedat da boš delala nekaj ur krajši delovni čas vsaj nekaj tednov preden nastopiš službo. Csd pa ti za 60 dni nazaj še lahko uredi te zadeve!

Kje ste pa zaposlene ve srečnice? Jaz bi ubijala za tako službo. A mogoče kje rabite univ. dil. komunikologinje?

POMAGAJTE MI PROSIM!!!!! Do konca življenja vam bom hvaležna. Res si želim delati med normalnimi ljudmi. Ki mogoče vsaj skušajo razumeti, da nam družina pomeni vse na svetu.

Še enkrat vas prosim POMAGAJTE MI!

hvala

Ninča, zelo rada bi ti pomagala, a sama sem v totalno tehničnem fohu, kjer prevladujejo predvem moški. Kaj pa pravzaprav dela univ. dipl. ing. komunikologije?

Pripada ti 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižja bruto plača. Pri neto pa znižanje ni 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ampak nekoliko manj. Pripada ti celoten regres za letni dopust, prav tako celoten regres za prehrano in prevoz na delo. Ti pa pripada zopet le sorazmerni čas za odmor za malico – torej dobrih 20 min in ne 30.

Delodajalec ti plačuje prispevke za čas prisotnosti na delu, torej za 6 ur. Država pa prispeva razliko za tisti dve uri, vendar pa samo do min. plače – torej če razlika potem sploh je.

Podrobnosti si preber i v ZDR in pripadajoči kolektivni pogodbi.

Pa še nekaj. Ta pravica ti pripada po zakonu in je nima delodajalec kaj odobravati. To je pač tvoja volja. Je pa res, da je to teorija.

New Report

Close