Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sla v Maribor med Stajerce in prezivela :)

Sla v Maribor med Stajerce in prezivela :)

Prejsni teden sem bila v Mariboru. Moj je imel službeno izobraževanje in da se ne bi vsak dan vozil je prijazna teta odstopila svoje stanovanje v Mariboru. Pa sva šla še midva s čopkotom zraven.

Vreme fenomenalno in sem z vozičkom sopznala cel Maribor (prej nikoli nisem imela toliko časa). Sem šla z vozičkom celo na Piramido (bi šla tudi na Kalvarijo, pa ima baje stopnice).

Štajerci pa …. … … so zelo zelo prijazni (kljub temu, da sem bila očitna žabarka)… :)))) Sem bila pa baje zelo prepoznavna tudi v trgovinah, ko sem vstopila in glasno pozdravila z ”Dan!”…. Sem šele potem zvedela, da vsi pozdravljajo v basovskem tonu in z ”Dober dan”… Obvezno predpona ”dober”, pa naj bo jutro, večer ali dan… Ah, kaj sem pa jaz, žabarka to vedela…

Našla sem tudi Neckermanov diskont in si kupila 3 puloverje (vsakega za 1990 SIT)… So res zelo lepi in ta moderni, bi človek, reku…

Na sploh se šoping v Mariboru splača, ker so cene ugodnejše in izbira (hmm, zanimivo) precej večja kot v Ljubljani… Za 16.000 sem si tako skupno kupila 4 puloverje, 1 majčko z dolgimi rokavi, en ful modern flis, ene hlače.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

No, krasno! Me veseli, da ti je bilo pri nas všeč! Na Kalvarijo pa prideš tudi z vozičkom; stopnice so na drudi strani.

No….vidiš da smo res prijazni!!!

Tudi jaz nimam nič “proti” Lj,….le premalokrat sem tam in se mi zdi groooozno velika, ….ne poznam lokacije “ta pravih” trgovin, … “poznam” pa kar nekja prijaznih deklet iz foruma…. :-))
…in predvidevam, da z njihovo pomočjo (če bi jo potrebovala), …. bi tudi “ta prave” trgovine spoznala…

LP

iz MB

No, lepo! ;o)) Torej le nismo tako zarukani kot bi si kdo (na pamet) mislil!! ;o))))))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

To pa itak!! ;o))))))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Ja, ko sem jaz prisla v Ljubljano —jao jao. Vse blo vlko, pa razmetano po vseh delih. V MBju si pustil avto pri EPFu pa si vse prehodil v 1uri pa je blo.

Groza – nikoli nisem nic nasla. Saj zato se tut sedaj po 2,5 letih nocem uradno preselit v Lj. ker se mi niti ne sanja, kje urejat vse dokumente. Pa parkiranje,….pa se bi se naslo.

Ampak sem prezivela Sisko eno leto, pa sedaj ze leto pa pol obrobje Ljubljane – naucila sem se kje je vse blizu – Vic in Rudnik in je stvar za normalno funkcioniranje resena. Le Muellerja nam bi lahko dali se na to stran Ljubljane. Je kar dalec do BTCja.

V MBju sem za to razdaljo ze bla globoko na pol poti do Graza.

Pozdravcek vsem Stajerkam.

Ja, ajcom, a pol pravis da sem Kalvarijo po nepotrebnem spustila… ??? Zgleda bom mogla mojga nahecat, da gremo se enkrat v Maribor… Drug ponedeljek gre itak izpit gor pisat in ce bo lepo vreme :))) kdo ve kje se bom znasla :))))

Sloncek

Ma meni je stajerski dialekt tolk fajni… Moj se je s čopkotom itak en teden samo v stajerscini pogovarjal, mal za foro, mal zares (itak ma celo zlahto s tam).., Sem bila ko kaki outsider…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Slonček; a me misliš preimenovat? acjom…ne ajcom…haha…

Ti samo pridi, pa javi se , ko boš tu, gremo lahko skupaj na Kalvarijo!…da se ne boš zgubla!

Ne, ne… Zatipkalo….

Res lahko? Javim, da sem v MB?…. No, sej zgubila se glih ne bi…. Se orentiram po piramidi in tistemu stolpu od telekoma… Pa silosih od Intesa???, ce sem si prav zapomnila…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Res ja! Javi se! Še na kakšno kavico lahko gremo! (tak se samo reče…hihi)
Bilo bi te zanimivo spoznat! zakaj pa ne?

No bom pisala v nedeljo na net, ce bomo res kaj hodili na Stajersko… pa, pa…Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

OK, javi! pa se zmenimo! pa pa!

Slonček, omenila si Neckermannov diskont – ali lahko poveš kje se nahaja (ulica) in kako se pride tja – misem mariborčanka.
Hvala in lep pozdrav!

MB je super, se posebej v casu festivala na Lentu. Imam zelo lepe spomine na MB in tudi ljudje so fajn. V kratkem nameravamo v akvarij in na obisk k sorodnikom, tako da se ze veselim.
Domorodci, ali imate se kaksen predlog, kam v MB s stiriletnico(skoraj 5)?

LP z Gorenjske

Ojla!
Ko boste že pri akvariju, se sprehodite še do Treh ribnikov, peljite se z gondolo na Pohorje, kjer že prav pridno delajo sneg, tudi na Kalvariji je lepo, pojdite v Kamnico konje pogledati na konjeniški klub, …. Napišem, če se še kaj domislim!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Greš po Tržaški cesti (to je vpadnica v Mb), pred OMV zaviješ levo (takoj na začetku MB)… Zraven AMIS-a… Eno križišče naprej sta potem Obi in Rutar…da boš vedela, če boš slučajno mimo padla…

Upam, da sem kaj pomagala (sem Ljubljančanka, pa ne znam prov dobr razložit)…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Zelo dobro si razložila…! :))

Sej maš Mullerja v centru….

Slonček, najlepša hvala. Mislim, da so navodila tako jasna, da ne bo problemov. Grem drug teden, upam, da bom našla kaj lepega in poceni. Ali veš mogoče tudi delovni čas?
Hvala in lep pozdrav!

delovni čas je popoldanski!!!

14-19 vsak delovnik

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Slonček, ti moram povedat, da sem čistokrvna štajerka in tudi jaz vedno pozdravljam v trgovinah z DAN, nikoli DOBER DAN :))))))))).

LP:)

Tudi mi smo bili ta vikend v MB in:

otroci so se sankali na pohorju (gondola je super dozivetje), pa tudi na kopanje v topli vodi se Mariborčanom ni treba voziti prav daleč – kar se tiče nakupovanja, pa me je presentila Zara, ki ima v MB tudi otroški oddelek (ljubljanska ga nima) – z veliko izbiro zelo ugodnih podloženih hlač za fantke – česar v Ljubljani nisem našla, sploh pa ne dveh enakih modelov v različni barvi. Dobro je vedeti.

In seveda, da ne pozabim, štajerci ste nadvse prijazni, se mi zdi, da je tudi v velikih nakupovalnih centrih bolj prijazno.

N:)

New Report

Close