Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek slaba kri??

slaba kri??

Ker sem se grozno počutila ta teden ( omotica, večna utrujenost, stiskanje pri srcu…) sem obiskala zdravnika. Kri imam zelo slabo predvsem hemoglobin (74) in železo (2,4)!
Ali je katera imela podobne težave in kako ste jih rešile?
Naj povem, da jem vse, se precej zdravo(raznoliko) prehranjujem, ampak imam pa močne menstruacije izgleda, da je ravno to vzrok!
Dobila sem tablete (Retafer 2 tbl na dan)upam, da bodo pomagale.
Mi priporočate še kaj drugega poleg prehrane polne z železom in tablet, da bi si čim hitreje opomogla?
Ker lahko imam tudi motnje v presnovi (tu pa nimam kaj dosti za narediti)!
Prosim za izkušnje in lp

vsak dan pri kosilu kozarček domačega terana.vsaj pravijo da je teran dober za kri.

Cao!

Jaz sem pri porodu zgubila ful krvi in sem imela tudi hemoglobina 72, ko so me spustili domov iz porodnisnice. Tablete nisem jemala, ker se mi je zdelo, da ima puncka krce zaradi njih, sem pa pila enkrat na dan sirup ENDOVITAL (sok rdece pese, ki se ga da kupiti tudi v lekarnah in na netu lahko najdes vec o njemu) in eno “corbo”, ki mi jo je skuhala tasca in ko sem imela cez 6 tednov kontrolo, je bil hemoglobin ze 120. G ni mogla verjeti, da sem si ga popravila brez tablet.

RECEPT> skuhas pol litra terana, 20 dkg suhih fig, 20 dkg belih rozin, 20 dkg suhih sliv. To naj vre pol ure. Ko se ohladi dodaj pol litra medu. Jes trikrat na dan po eno cajno zlicko. Je pa ful sladko, tko, da je dobro pol mal vode spiti. V hladilniku zdrzi ful dolgo.

LP in upam, da sem ti kaj pomagala

Karla

Tukaj smo se ze razpisale

Jaz ti pa priporočam matični mleček.

suhe slive in konjski meso, zelo pomaga, v enem tednu sem se popravila, mi niso verjeli, da nisem jedla tablet!

Super je tudi sirup Floravital, iz rastlinskih izvlečkov, brez konzervansov, zato ga moraš hraniti v hladilniku in porabiti v treh tednih.

Tudi sama sem se par let (!!!) borila s slabokrvnostjo. Izvidi taki kot pri tebi. Ni mi pomagala nobena hrana, ne tablete, ne infuzije z železom. Imela sem pa vsak mesec zelo močne menstruacije. Ko sem začela jemat kontracepcijske tablete, se je stanje izboljšalo in od takrat nisem več imela prenizkega hemoglobina. Kemija na eni strani, korist na drugi…

Pa lep dan!

Leta in leta sem se borila s premalo železa, jedla tablete, pila sirupe, suhe slive, konjsko meso……., pa ni nič pomagalo. Krivila sem močne menstruacije. Ko je železo padlo na 1, so mi začeli dajati injekcije, ki niso prav prijetne, pa še pomagale so za kakšnega dobrega pol leta, pa spet….
Šele pri petinštiridesetih so mi odkrili celiakijo in odkar sem na dieti brez glutena in ostalega, na kar sem alergična, se je stanje bistveno izboljšalo in železo ter hemoglobin sta normalna, čeprav so menstruacije enako močne kot prej. Opisujem zato, ker si namignila na presnovne motnje.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

j6534, kako se ugotavlja celiakija?

S krvnimi testi, EMA testom in z odvzemom delčka tkiva pri gastroskopiji.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Glede na to ,da imaš močne menstruacije, si z nobeno hrano ne boš mogla popraviti Hb in Fe. Najprej odpravi vzrok, potem bo pa bolje. Pojdi h ginekologu na pogovor (kontracepcijske tablete al pa celo čišča)

New Report

Close