Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Slovenija sterilni otok brez virusa sredi okužene Evrope

Slovenija sterilni otok brez virusa sredi okužene Evrope

Narobe. Covid-19 je bolezen. Ne virus.
[/quote]

To se zmeni z Whojem, ki je napisal poročilo.

Mene je ubistvu najbolj strah neukrepanja, brez preventive…
Enostavno nimam obcutka varnosti. Prisezem da bi mi bilo bolje,ce bi vedela da so primeri, ampak se dela na tem da se ustavi.

Tako pa vsak nekaj po svoje ukrepa, vlada civka da nic ni, sodelavke se zgrazajo ko povem, da me malo skrbi, ker to je gripca ane.
Vsi so v luft skakali, ker sem kupila razkuzilo ze prejsnji teden (da sem paničar) po drugi strani pa gledam ukrepe drugje, kitajska je imela celo štalo (brez pretiravanja, to vejo vsi) in se jo ima.

Pač ja, priznam. Malo me skrbi predvsem to, ker mi izgleda da pri nas nikogar nič ne briga in vsem dol visi za virus, o katerem ne vemo NIČ.

Skratka, situacija je zoprna

To se zmeni z Whojem, ki je napisal poročilo.
[/quote]

Hahaha. Ne morem verjeti. Daj mi stran.

Hahaha. Ne morem verjeti. Daj mi stran.
[/quote]

https://twitter.com/WHO/status/1233411869110460416
https://threadreaderapp.com/thread/1233343695577133056.html

U zenevi odpovedali avtomobilski sejem …. itd

Pri nas pa bodo lajnali ze uno poznano:

virus nas je ujel nepripravljene…. neki nas mora ko ni snega, da gre tradicija nepripravljenoati iz roda v rod.

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf

Tuji strokovnjaki, pa ne naši šarlatani, pravijo, da bodo naenkrat okužena visoka masa ljudi. Ker virus živi v telesu tudi po 1 mesec dni, pa ga pregled ne odkrije takoj. Zanima me, ali je v tem stanju okuženi že prenašalec, torej, še slabše bo lahko pri nas, posebej ob vsem tem zmešanem pozivanju komunistične vlade in zdravstva k čimvečji brezskrbnosti, celo grozijo nam v primeru panike! Pa je previdnost zaradi panike vendarle bolj koristna kot pa brezskrbnost. Kot da hočejo iz nas narediti največje svetovne budale, NIJZ in Ministrstvo za zdravje! Ta učinkovitih mask pa itak nikjer ni za dobiti.

In placam ta test. Mislim, da bi jih podatki sokirali. Poznam jih ogromno,ki so imeli virozo in pljucnico v januarju..

To pišete samo za oblast, dajte nehat. Prekleta oblast, ni vredna kaj delate.

In placam ta test. Mislim, da bi jih podatki sokirali. Poznam jih ogromno,ki so imeli virozo in pljucnico v januarju..
[/quote]

To bi lahko bil logičen odgovor zakaj so nekateri ljudje zboleli za ‘hudo gripo’ kljub temu, da so bili cepljeni. Kolikor vem, je bil cepilni koktejl letos dober – ustrezno je pokril tako gripo tipa A kot B.

To bi lahko bil logičen odgovor zakaj so nekateri ljudje zboleli za ‘hudo gripo’ kljub temu, da so bili cepljeni. Kolikor vem, je bil cepilni koktejl letos dober – ustrezno je pokril tako gripo tipa A kot B.
[/quote]

Se je ob tej virozi bledlo, brez izcedka, hud kaselj, tezave zajeti dovolj zraka tudi,ko ni bilo kaslja, bolecine v misicah le en dan, vrocina ne pretirana..

Pa dajmo še malo globje povezati:

koliko kitajskih turistov je prišlo v Slovenijo novembra in decembra ? Koliko nočitev? Če g. Batagelj jamra po medijih , da je sedaj upad 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gostov iz Azije, nam je lahko hitro jasno, kaj je to pomenilo. Avtobusi kitajskih turistov, ki priletijo v Italijo, gredo v Benetke, potem jih pa organizirano z busi vozijo še na slovenski Bled in v postojnsko jamo, pa še v Ljubljano kot glavno mesto – aranžmaji za Kitajce, ko so že bili v Italiji, blizu SLovenije, pa je treba še it svetovno znamenitost “zmajče človeške ribice” it pogledat tukaj – Slovenije pa res ni težko obdelati kot tujemu turistu v dveh, treh dne, ker je majhna žepna država. Virus je bil že tukaj zagotovo lansko leto, brez skrbi – in tisti “ruker” bolnih slovencev 750 v bolnišnicah s “hudo neopredeljeno gripo”, je bilo to.

Ni treba bit detektiv, da to povežeš in ugotoviš.

Zdaj je na vrsti druga runda – tistih, ki so že preboleli in imajo v sebi še virus in sedaj še novih, ki so bivali npr. po Italiji kjer so potrjeni primeri okužb.

Mislim, da je nekaj na tem.

Ker letis je bilo pa noro. Noben tamiflu ni pomagal, “gripe” so se dolgo vlekle, zbolevale cele familije. Mi smo bili letos bolni vsi. Zbolel otrok, čez en teden jaz in kmalu za mano mož.

Zelo zelo zanimivo bi bilo tole.
Kaksni norci bi izpadli, če bi bilo slučajno res

Haha dobra!

“Iako je djevojka zaraženog bila negativna, spadala je u visokorizičnu skupinu te je bila u izolaciji cijelo vrijeme, testirana je svaki dan i u tom trećem testu je bila blaže pozitivna. Zadržat ćemo je još nekoliko dana do kompletnog nalaza”, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

Punca prvega okuženega, šele tretji test je pokazal pozitivno.

Hrvati dejansko iščejo okužene. In jih tudi najdejo.

Hrvati so naredili takole…

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2160775

Iz izkušenj vem, kako močno varčujejo v našem zdravstvu, mask ni in raje rečejo, da so nepotrebne, okuženih ni, seveda ne saj zagotovo niso imeli niti testov za bris, morda so jih zdaj le dobili, če ne delaš testov pač ni okuženih. In Slovenija bi bila rada 2. Švica 🙂 Švica ima za svoje državljane v državi organizirane zaklonišča za morebiten jedrski napad, naša država nima za državljane niti zaščitnih mask za virus hehehehehe…

Pa kdaj boste že začel razmišljat s svojim baticam.. Nekateri imate glave res samo za okras.

Kitajska ima 1.4 milijarde ljudi in zgolj 80.000 okuženih. Okuženi predstavljajo zgolj okoli 0.0057{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva.

Italija ima 60 miljonov ljudi in zgolj 800 okuženih. Okuženi predstavljajo zgolj okoli 0.0014{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva.

Če procentualni vzorec Kitajske preslikamo v naš prostor bo pri nas obolelo zgolj okoli 114 ljudi, v primeru Italijanskega procentualnega vzorca pa bo obolelo zgolj okoli 28 ljudi.

Tudi, če bodo zgornje številke obolelih pri nas za faktor 5 višje, pri nas ne bo večje krize!

Globalna stopnja umrljivosti je zgolj 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, običajno pa prizadene starejše od 70 let…

Čez mesec ali dva o koronavirusu nihče več ne bo poročal, ker bo virusu preprosto zmanjkalo gostiteljev. Poleg tega se bliža pomlad in z njo višje temperature. Če bi prebrali kakšno knjigo, bi vedeli, da se virusi pri višjah temp. praktično ne prenašajo več.

Se slišimo takrat!

Pri nas jih je že 750 zbolelo, bilo hospitaliziranih z “atipično virozo”.. januarja letos. 😛 umrlo pa 14. Jasno, da ne od korone, ker se testov še ni delalo takrat. :P. Kvota torej več kot izpolnjena 🙂

Pri nas jih je že 750 zbolelo, bilo hospitaliziranih z “atipično virozo”.. januarja letos. 😛 umrlo pa 14. Jasno, da ne od korone, ker se testov še ni delalo takrat. :P. Kvota torej več kot izpolnjena 🙂
[/quote]
Če bi bilo to res, bi o tem poročali tuje institucije, ker za vsakega obolelega naredijo kronologija kje je bil, s kom je bil itd.. Večina prenašalcev virusa je znana.

[/quote]
Ohhh kako si neumen. Ko bi vsaj vedel.

Če bi bilo to res, bi o tem poročali tuje institucije, ker za vsakega obolelega naredijo kronologija kje je bil, s kom je bil itd.. Večina prenašalcev virusa je znana.
[/quote]

ni bilo še testov takrat na voljo za korono, niti se še vedelo ni po Evropi, da je to lahko korona.

ni bilo še testov takrat na voljo za korono, niti se še vedelo ni po Evropi, da je to lahko korona.
[/quote]
Itak!

Ohhh kako si neumen. Ko bi vsaj vedel.
[/quote]

Kaj naj bi vedela? Povej, ker očitno veš nekaj več, kot dobimo servirano v javnost.

Kaj naj bi vedela? Povej, ker očitno veš nekaj več, kot dobimo servirano v javnost.
[/quote]
Če bi spremljal tuje medije in tuja poročila vlad bi razumel.

Ti je že nekdo povedal. Za večino obolelih se ve kdo je prenašalec virusa, kje je bil in s kom se je tisti trenutek družil. Nihče od prenašalcev virusa in nihče od obolelih NI navedel Slovenije. Bo šlo?

New Report

Close