Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek služba- ali lahko…

služba- ali lahko…

šef, direktor PRISILI delavca, da pride delat še v soboto popoldne?
Mislim ej, kar vre v meni, ful sem se skregala z vodjo, ko je pa rekel da bo odredbo napisal, da delavec mora priti delat mi je pa sploh živc potegnu,… grrrrrrrrrrr pol mi je pa še grozil

Hja, na žalost lahko. delavec je dolžan na zahtevo delodajalca opravljati delo preko polnega delovnega časa v primerih izjemno povečanega obsega dela, če je potrebno nadaljevanje delovnega ali proizvodnega procesa, da bi se preprečila materialna škoda ali nevarnost za življenje in zdravje ljudi, če je nujno, da se odvrne okvara na delovnih sredstvih, ki bi povzročila prekinitev dela, če je potrebno da se zagotovi varnost ljudi in premoženja ter varnost prometa, v drugih izjemnih, nujnih in nepredvidenih primerih, določenih z zakonom ali kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti.

Edini pogoj je, da delodajalec mora nadurno delo odrediti v pisni obliki praviloma pred začetkom dela (razen če zaradi narave dela ali nujnosti opravljanja nadurnega dela ni možno odrediti nadurnega dela delavcu pisno pred začetkom dela, se lahko nadurno delo odredi tudi ustno. V tem primeru se pisno odreditev vroči delavcu naknadno, vendar najkasneje do konca delovnega tedna po opravljenem nadurnem delu).

lp, bimbolina

Mene ni nobeden sili, da moram priti delati tudi v soboto in nedeljo. To je bila nekakšna tiha domena od glavnega štaba, da je pač treba priti. Tudi v delovni pogodbi ni nič o tem pisalo. Veš kako se je končalo…DOBILA SEM KNJIŽICO 10 mesecev pred iztekom pogodbe. Danes se ne obremenjujem več, ker se mi tako ali tako ne zdi normalno da delaš non stop brez enega prostega vikenda. Tudi popoldanski vpoklic se je marsikdaj zgodil.

Razmisli in bodi previdna.

hvala za izčrpno razlago – sej zmer k se jest s kom spičim ZVISIM!!!

No, mene tudi zanima, če je lahko šofer 24 ur na razpolago v državni upravi? A ga lahko direktor ob 01:30:00 po noči pokliče, da ga pride iskat na Brnik ali v gostilno po poslovnem srečanju???

Ja,lahko.Pa ne samo to,še kaj hujšega se dogaja.Žalostno toda esnično.

New Report

Close