Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek smrčanje, moževo seveda

smrčanje, moževo seveda

Vidim, da vas je zdajle precej gor, pa si vzemite še malo časa zame 🙂

Dejstvo je že napisano. Mož smrči, piska, piha… V spalnici spet spiva kak teden, prej pa sem bila s sinom, ki je imel nočne more, pa še moje grozne nosečniške slabosti in zaspanost…
Mož takoj zaspi in začen s koncertom, jaz pa norim, ga rukam, cmokam, odštevam koliko mi bo sploh uspelo spati do naslednjega hranjenja našeka trimesečnika… Sigurno imate tudi ve take probleme. Kaj naredite? Jaz bi ga včasih najraje prebutala ko mi po uri ali dveh rukanja reče da sem ga zbudila. Haloooooooo, jaz še zaspala nisem!

Tinoča

Pravijo, da pomaga, če pred spanjem spiješ žlico navadnega olja. Naj proba; meni na žalost ne pomaga, mogoče bo njemu!

Kot prvo, ne sme spati na hrbtu. Če bo spal na boku oziroma trebuhu, ne bo smrčal.

hehe…. moj zdajle spi na trebuhu, pa ga do sem slišim :))

Je pa res lahko moteče… ravno zaspiš in spet tisto žaganje 🙁
Pri nas zaležejo kakšno rukanje z roko, ok brcam ga glih ne (čeprav me včasih prime, da bi ga kar treščila)…. ko res že čist obupam, mu rečem tko bolj na glas, če lahko utihne.
In potem je tišina :))

Mene pa full uspava;-)

Ampak samo malo brenči, nekaj takega, no!

Ko začne govorit, sem pa tiho kot miška in vlečem na ušesa…..;-)

Pri nas ne pomagajo tudi različni položaji. Hvala bogu, da male nič ne moti in lepo spi. Sem pa jaz uboga reva, ker sploh ne morem spat zraven. Jaz ga tok ruknem da se zbudi in zamenja položaj, potem pa enkrat rata drugič pa spet ne.

Ni res!Žal!

Tudi moj smrči kot bi bil traktor zraven mene pa ni važno, kako leži. Ga rukam, pol je pa on tisti revež, ker sem ga zbudila. Ga bom kar vdnevno preselila.

Moj se pa prostovoljno preseli v dnevno sobo, kadar sem sama neprespana. AMpak nekaj ne kapiram. TO, da eno noč žaga, da je groza, drugo pa ne. Torej zmorejo tudi ne smrčati???

Baje je tako, da če so zelo utrujeni smrčijo, drugače ne…no, al pa je to za lase privlečeno. Je pa res, da če spijejo malce piva (tudi 2 dcl) potem smrčijo kot….Ker alhokol sprosti vse mišice,in seveda tudi tiste v ”grlu”. No, pa menda ne moremo kej velik pomagat. Morda operacija …??Hm, prekruto?

To je tudi naša nočna mora. Zadnje čase zato kar vsi trije ne spimo (skupna splanica), ata gre potem v kuhinjo in spi na dveh foteljih (revež), pa vseeno ne morem zaspati nazaj, ker je hrrrrčanje tako glasno, da preprosto ne gre. V načrtu je napotnica za otorinolaringologa. Pa odločitev, da neha s kajenjem. Pri glasnem smrčanju preprosto ne moreš reči, ubogi revež, saj ne mora pomagati ipd. Pri teh stvareh sem res zelo “sitna”, tudi midva s sinom imava pravico do nemotenega spanca.

LP in dober spanec

hmmm, moj ne kadi ne pije alkohola tudi piva ne, smrči pa – kot je že ena rekla “kot traktor” :))

Ja in občasno je tudi pri nas celo noč blažena tišina…. Morda je pa res kaj na tem, kako utrujen je, ko gre spat?

Bom poskusila mal slediti :))

Tudi moj, ko smrči – smrči, z vso glasnostjo, ki jo premore in v vseh tonih. Ne pomaga čisto NIČ! Ponavadi ga zbudim in takrat gre on spat v dnevno sobo, včasih pa se umaknem jaz iz preventive, da mu kaj ne storim!

Se pa tudi on razjezi, ko ga sunem med rebra, ker pravi, da še sploh zaspal ni, jaz ga pa obtožujem, da smrči.

Kaj hočem, saj ne počne tega nalašč in tudi vsakodnevno ni prisotno!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Mislim, da nas je kar nekaj takšnih revic na kubik. Ponoči navadno Muca prekrstim v MOTORKO. To je prava katastrofa!!!! Trenutek po tistem, ko mi bo rekel lahko noč, bo že spal in seveda ŽAGAL!!!! Ker Mačkica spi v najini sobi, seveda potem poslušam, ali jo je že, ali jo bo zbudil…
No, ugotovila sem, da če prižgem TV (seveda utišanega) ne smrči – vendar pa že naslednji trenutek potem ko ga ugasnem – se smrčanje nadaljuje – 2.del… kot bi gledala nikoli dokončano nanizanko… :o(
Ja je grozno in potem, ko se kakšno noč pripeti, da ‘ne najde vtičnice’ (za motorko) in ko me Mačkica zbudi šele ob 6h zjutraj, kar verjet ne morem…

Mislim, da je res to, da ker kadi, tudi več smrči… no, ja, pa poleti, ko pravijo ‘eno pivce za živce’, pravim jaz: ‘ja, sam po mojih živcih…’

lp

MC

************************************* Človek, ki ne dela napak, običajno nič ne dela!

Jaz ga ponavadi malce brcnem in to tako dolgo, dokler ne neha! Moram preveriti če ni že ves moder po nogah (malo heca,saj ne brcnem tako močno)
Klavdija

No ja, mal ste me potolažile, ker se mi na momente zdi, da sem samo jaz tak grobjan brez čustev. Me pa jezi, da mora spit tisti pirček zvečer v miru, ko pa je dokazano da potem bolj smrčijo. Sama pa sem mu postavila še diagnozo da ima zožen prehod v nosnicah (zato ker skuša dihat čez nos, pa mu ne znese in ves ta zrak udari ven skozi usta). Hočem da gre na pregled, pa “nima časa”.

Kdaj bomo imeli dnevno sobo :))) Zdaj se lahko preselim le v kuhinjo na armafleks.

Še nekaj “strokovnosti” o smrčanju…….

Mirno in tiho noč želim!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Je zgleda večina cepljena s smrčanjem. Moj to počne le če spi na hrbtu. Vedno. In ko me moti, ga enostavno toliko časa rukam, da se obrne na bok. Potem pa je mir. Večinoma še ve ne. Ko pa zaspim, mi je pa itak vseeno…

Mirne noči, Ana

Moj pa pri 35 letih še ne smrči, ali se to pojavi kasneje. Kako dolgo pa že smrčijo vaši moški, od vedno ali so začeli pred kratkim?

Jaz sem proti koncu nosečnosti občasno smrčala, vendar ne ful glasno, tako na rahlo. Mož me je enkrat posnel na mobitel, ker mu nisem verjela in mi je bilo ful nerodno, kar zasekirala sem se. Po porodu pa sem prenehala. Baje je v času nosečnosti sluznica v nosu malo zadebeljena in je zato smrčanje pogosteše.

Hja, ne vem, če so kakšne starostne omejitve. Moj smrči že od nekdaj. Noči si pa deliva od njegovega 26. – ega leta. Mogoče bo pa moj pri 35. – ih nehal. Upanje umira zadnje!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Tudi jaz sem v tem klubu. MOjca je veliko povedala o operaciji. Problema še nismo rešili, ker trenutno hodim spat utrujena in ponoči spim kot top, prebudi me samo dojenček in čisto nič drugega.

Kaže, da smo vse bolj ali manj na istem. Najhuje pa je zjutraj, ko mu rečem, da celo noč nisem spala zaradi njegovega smrčanja, pa pravi da ON sploh ni smrčal, da sem smrčala JAZ. Mislim halooooo!

Sicer pa se je zadnje čase navadil, da kar v dnevni spi in se proti jutru prikotali v spalnico. Tudi prav.

Spiva narazen, ker bi se mi drugace sfrkalo. Na zacetku, ko se nisva zivela skupaj in se nisva vsakodnevno spala skupaj, sem uporabljala cepe za usesa, a so me obcasno zaradi njih bolela usesa, pa se smrcanje je kljub temu vcasih udarilo skozi.

Moj pa smrči, ko se zredi čez določeno težo. Pred 14 dnevi je imel rota virus in je shujšal 5 kg in tudi smrčanje je izginilo. Zdaj samo upam, da se ne bo zredil nazaj, ker je tole res neznosno. Tamala me namreč zbuja na dve uri, vmes pa me zbudi še mož s svojim smrčanjem 🙂

Helena

No tudi mi imamo doma smrčača. Toda zadeva je postala zelo resna, kajti on smrči na način, da vmes kar malo preneha (par sekund), potem pa z velikum vzdihom in glasenjšim smrčanjem nadaljuje. To je čisto slučajno omenil na enem izmed redkih obiskov pri Dr. Po vseh preiskavah ima dig. Sum na apneo sindrom- smrčanje s prekinitvami. Med prekinitvami pride do prenehanja dihanja. Na noč lahko to pomeni da nekaj minut možgani sploh ne dobijo kisika. To pa je tista glavna nadloga. Prijavljen je na operacijo mehkega tkiva v ustih, popraviti pa si bo moral še nos. V mladosti imel zlomjenega, ima zmanjšao prehodnost kar menda vzrok pogostih hudih glavobolov in vnetja sinusov..

Aja, spalinice imamo deljene, oz. mami spi pr otrokih, ali pa ati na kavču.

New Report

Close