Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek sociala

sociala

Pozdravljeni!

V drugi polovici avgusta je 15 mesečna hcerka hudo zbolela. Zaradi bolezni ji je zelo padla odpornost in zato ne sme v vrtec še kar nekaj časa. Jaz hodim v službo in pazi mi jo mama. Slišala sem, da se za take primere dobi nek dadatek na socialnem ( za čuvanje bolnega otroka). Pozna kdo to? Mi zna kdo povedati kaj bolj oprijemljivega?

Hvala in LP, K.

ohoho….ja, super!….zdaj pa še mene zanima, kaj je na stvari…..

Mislim, da imate možnost le za 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} povečanje za otroke, ki niso v vrtcu, moraš pa dati novo vlogo, v kateri navedeš, da otrok ni v vrtcu. Ni pa to dodatek zaradi bolezni, ampak zato, ker otrok ni v vrtcu.

Dodatek za nego otroka je nekaj drugega. Dobiš ga za precej prizadetega ali bolanega otroka in mislim, da to za vas ne pride v poštev:

3. člen

10. otrok, ki potrebuje posebno nego in varstvo, je otrok z motnjami v duševnem razvoju, slep in slaboviden otrok, gluh in naglušen otrok, otrok z odpovedjo funkcije vitalnih organov, gibalno oviran otrok, dolgotrajno hudo bolan otrok, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja potrebuje skrbnejšo nego in varstvo,

80. člen
(definicija in višina dodatka za nego otroka)

Dodatek za nego otroka je denarni dodatek za otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo in je namenjen kritju povečanih življenjskih stroškov, ki jih ima družina zaradi nege in varstva takega otroka.
Mesečna višina dodatka za nego otroka zaradi povišanih življenjskih stroškov je 18.000 tolarjev.
Za otroke s težko motnjo v duševnem razvoju (otrok se lahko usposobi le za sodelovanje pri aktivnostih; potrebuje stalno nego, varstvo, pomoč in vodenje; je omejen v gibanju, prisotne so težke dodatne motnje, bolezni in obolenja; razumevanje in upoštevanje navodil je hudo omejeno; orientacijski rezultat na testu inteligentnosti je pod 20 IQ, mentalna starost do 2 let) in težko gibalno ovirane otroke (otrok ima malo uporabnih gibov, samostojno gibanje ni možno; v celoti je odvisen od tuje pomoči; otrok je lahko težko moten v komunikaciji, sporazumeva se s pomočjo neverbalne komunikacije oziroma nadomestne komunikacije), ki potrebujejo posebno nego in varstvo, znaša dodatek 36.000 tolarjev.

(iz zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih)

New Report

Close