Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek sodelavec grozil

sodelavec grozil

Pišem med malico. Pred eno uro mi je sodelavec (zaradi nekega službenega nesporazuma) rekel, da me bo udaril in kričal name. Prisotni v pisarni so samo gledali. To počenja tudi z drugimi.
Kaj bi vi storili v takem primeru?

Prijavili nadrejenemu? Sicer pa pes, ki laja, ne grize. Po moje ga je sam gobec :))

Reči mu, da boš v tem primeru poklicala policijo in ga prijavila. Če bo grožnje nadaljeval, prijavi grožnje policiji.

Lp, L.

očitno nima v glavi vse poštimano in je bolan

Kaj pa šef pravi na to?

Šla do vodilnega, povedala kaj se je zgodilo, priče naj to potrdijo in želela,zahtevala, da se kaj takega ne zgodi nikoli več, povedala, da tokrat ne boš prijavlila dalje, drugič boš in naj se tega zavedajo!

Nadrejeni, policija.
Vsaj k nadrejenu pojdi, da ne bo šel on in prijavil tebe oziroma mu serviral svojo verzijo.

Grozno primitiven tip, povej šefu, če to ne zadostuje pa na policijo. Takoj se moraš postaviti, ker drugače se bo to nadaljevalo, oz. bodo stvari samo hujše.

Držim pesti, da se ti je to zgodilo prvič, zadnjič in nikoli več!

Dal bi mu telefonsko od psihiatra.

mirno bi mu povedala, da če ima probleme, se naj gre zdravit, sicer pa je res najboljša varianta, da greš k šefu in ga on porihta.

Svoje frustracije nej doma sprosca…jst bi mu rekla,da nej kr tresc samo nej se pol sprijazni s posledicami…kaj pa misli da je…to kar pocne pa pocne zato,ker mu noben ne upa nic rect…

tole si preberi:

http://www.bilten.net/univerza/mobbing.html

Tudi jaz sem bila pred kratkim nahruljena s strani neke pipike, ki je drugače čisto krotka. Itak za brez veze. Nisem mogla verjet, dva dni me je bolel želodec. Potem sem šla do svojega šefa in zahtevala sestanek z njenim šefom. Mi trije smo se usedli in predebatirali zadevo. Nato je imel njen šef sestanek z njo. Nato smo imeli sestanek ona, njen šef in jaz. Ko me je zagledala, je bila čisto zaripla, rekla pa ni nič, ker jih je predhodno slišala od svojega šefa. V petnajstih minutah smo rešili trapast zaplet, ki bi ga lahko rešili sami, če se ne bi repenčila. Babe smo žabe.

Tvoj primer je pa seveda n-ta potenca tega kar sem doživela jaz. Jaz bi na tvojem mestu šla do šefa in mu povedala. Poklicala bi varnostnike, šla bi do kadrovske… ne vem, če bi mi kdo pred pričami grozil z nasiljem, bi verjetno klicala še policijo in to takoj. Skratka, naredila bi tako štalo, tak kraval, tako vpitje, da bi se kar kadilo in niti slučajno ne bi bilo nikogar, ki ne bi zvedel za tega cepca. Zahtevala bi disciplinsko odgovornost, prepoved približevanja itd. itd. itd. Kajti, kot pravijo kitajci. Pes, ki laja, je premalo kuhan. Se pravi, da je treba tega tipa, če kar naprej laja, enkrat skuhat do te mere, da mu bo šlo meso samo od kosti.

Se na vezujem na kokoško:

pes ki laja, ne grize, fuka pa (he, he) dons mi grejo sam kozlarije po glav.

Pa lep dan, vsem srečnim in malo manj srečnim.
W.

Zakaj pa je grozil in znorel ?

a nadrejenega nimate pri vas?

Ker je tip, ki misli, da ima vedno prav, da se mu ne sme nič reči in povedati, da njegovo ravnanje ni primerno. Na žalost je vodilni delavec.

New Report

Close