Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Šok v Avstriji

Šok v Avstriji

Na včerajšnjih volitvah v Avstriji, sta nacionalistični stranki (Svobodnjaki in Zavezništvo za prihodnost) skupaj pobrali skoraj tretjino glasov. Haider pravi, da se bo njegova politika na koroškem sedaj prenesla na zvezno raven.
Vir: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=183623

Se mi zdi kar grozno, kakšni so naši severni sosedi, da grejo volit take skrajneže …

Saj so pri nas tudi zmagali skrajneži-levi. To bo v odnosu z Avstrijo, še zanimivo. No ne samo z Avstrijo, s celo Evropo. No, pa glejmo video smešnice naslednje štiri leta :)))

Sedaj so se še ubogi Avstrijci znašli v istem zosu kot Slovenci skupaj z Rusi, Srbi in ne vem še katerimi reveži, ki jim vlada leva opcija.

SD pa res nima skrajne politike. Kaj je skrajno v programu stranke SD?

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Saj SDS tudi nima skrajne politike. Kaj je skrajno desnega v programu stranke SDS?

Vsaka skrajna desničarska (ali levičarska) stranka v parlamentu ne prinaša nič kaj obetavnega. Spomnimo se samo leta 1933, ko je imela Nacionalsocialistična nemška delavska stranka v nemški vladi 288 sedežev. Kam je to pripeljalo svet vemo vsi.

Ne sprašuj mene. Jaz nisem napisala, da je SDS stranka skrajnežev.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Zakaj pa je potem tak greh biti na desno? Oz. kar enačiti desnico z SDS? Oz. jo označevati za skoraj fašistično?

Avstrijci so se znašli tam kot mi! V blatu! Zakaj se vprašujete?
Mi nismo komunistov po prvih volitvah nagnali iz politike, oni pa niso po 2.svetovni priznali, da so sodelovali s Hitlerjem in danes smo v istem šmornu!!!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

in koga če ne ravno skrajnežev, smo volili in izvolili, pri nas?
Prosto po Avstrijcih bomo, čez štiri leta, volili Jelinčiča. V to sem prepričana. Narod se bo namreč pričel bati za svojo identiteto.
Enako kot v Avstriji.

Huh, koga smo ali koga bomo volili ? Kaj te tare ? Jelinčičev rezultat na naših volitvah prejšnji teden ni primerljiv z rezultatom nacionalistov v Avstriji včeraj. Kaj bo Jelinčič dosegel čez štiri leta pa nihče ne ve.

Ne bi bilo problema ali levi ali desni če so normanilni, problem je v tem da desne stranke uporabljajo oz. imajo ista staliča kot skrejne stranke. Jeliničič je v mandatu, ki se izteka, spoznal, da vlada izpolnjuje njegov program. Prav tako v Avstriji vse stranke zastopajo skrajen ideje nacistov, to je problemetično.
In kako se začne po fašistično: danes so moteči “jankoviči ala švedi”, Romi,jutri invalidi, pojutrijšnjem upokojenci…

nenavadno..

pri nas so volilci “že vedli” kaj je prav ko so podprli “taprave”..
v avstriji pa pač volilci niso dobro “poučeni”..al kako??
hahahhaa

kako je zdaj s tem, dejte se že enkrat zjasnit??

no, morda se pa eni bojimo, da morda nekoč ..
pa kristjani ne bomo tapravi..
al pa slovenci kot avtohton narod..

ne vem zakaj se potem tako vsi levaki tudi tako z kulturo in prosveto enačite, pa razne Prešerne, cankarje, trubarje..poveličujete..
ko pa vas lastni obstoj NE zanima..

ko boste enkrat, po tihem, tujci v lastni državi, bo žal prepozno..
al pa ..

Problem vzpona FPO, stranke, ki jo vodi Strache, HAider je nazadnje vodil BZO je v tem, da sta se SPO(Avstrijska Socialdemokratska stranka) in VPO(Avstrijska ljudska stranka) v 50 letih izmeničnega vladanja povampirili, in jima del Avstrijske javnosti vztrajno izreka nezaupnico. Skrajna desnica v Avstriji pač igra na karto migracij, ker recimo na Dunaju skoraj težko vidiš pravega Avstrijca, veliko je imigrantov iz bivše Jugoslavije, Turčije, Bližnjega vzhoda, ipd. In na to karto je igrala tudi lista Pym Fortyn na Nizozemskem ali pa LePen v Franciji.
Iz mojega stališča pač v imigracijah ni nič spornega, predvsem za Slovenijo ne, kajti ob pomankanju nizkovalificiranih kadrov je ta manjko potrebno zapolnit, prav tako za vzdrževanje pokojninske blaganje ob tako nizki nataliteti. Res pa je, da se pojavljajo stranke, ki povsod po Evropi trobijo, kako imigranti iz manj razvitih držav kradejo priložnosti avtohtonemu prebivalstvu, pa to preprosto ni res. Le del tistih manj izobraženih in po možnosti iz ruralnih središč in revnejših urabanih predelov to kupi. Kot so kupili mladi Štajerci, ko so volili najbolj prodano dušo slovenskega parlamenta Jelinčiča. Refleksije pa ni in ni.

New Report

Close