Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Šola v naravi

Šola v naravi

Ali mogoče veste, ali je šola v naravi – zimsko smučanje v 5. razredu OŠ obvezna. Mi se namreč ne smučamo in se mi zdi brez veze kupovati celotno opremo za smučanje za en teden. Kaj pravite oz. kakšne izkušnje imate?

NIkakor ni obvezna, saj ni brezplačna in po mojem te nihče ne more prisiliti, da jo plačaš.
Če je problem samo v smučarski opremi, pa bi veljalo razmisliti o izposoji.
V petek sem ravno klepetala s prijateljico, ki mi je dejala, da njena prav gotovo ne bo šla v šolo v naravi, pa še marsikdo iz njenega razreda ne, saj je cena preko 40.000 SIT + smučarske karte.

Šola v naravi je oblika dela v šoli in je obvezna tako kot pouk, vendar te vanjo ne more nihče prisilit. Ti kot starš se z otrokom odločiš, če se je bo udeležil ali ne. V primeru, da ne gre, mora šola zanj pripraviti ustrezen program in pač tiste dni obiskuje njemu namenjen pouk.
Res je, da je drago, a kaj ko si večina otrok želi iti. Zato bi mogoče razmislila o izposoji opreme, v šoli pa lahko zaprosiš za plačilo na obroke (to je verjetno že urejeno) ali pa za znižano plačilo. Svetujem ti, da se najprej pogovorite doma, potem pa idi do razrednika.
V želji, da boste problem čim lažje rešili, te lepo pozdravljam.
Tana

Moj sin tudi ne smuča, pa so si jih sposodili v šoli! Mislim, da mora imeti vsaka šola to možnost, saj vsi otroci ne smučajo!

sem pozabila; izposoja je bila brezplačna!

Ni obvezno.Samo otrok mora hoditi vseeno k pouku.Pri nas izposoje smučk ni bilo,razen čelade so si izposodili na Rogli.Šest dni smučanja 55.000 Sit.

Kaj pa v primeru, da otrok že štiri leta samo “borda”. Ali lahko v šoli zahtevajo, da mora te dni smučati. Glede na to, da obstaja več športov, ki se izvajajo na snegu, se mi ne zdi prav, da samo smučajo. lahko bi organizirali sankanje “bordanje”, zimske pohode,..

Kolikor se spomnim, so tudi bordali lahko. Najbolje, da se pozanimš v šoli.

Pozdravljene!

Res je, da te nihce ne more prisiliti v to, da otroka “posljes” v solo v naravi, vendar je program solskih aktivnosti napisan s tem namenom, da naj bi se vsi otroci naucili osnov smucanja, plavanja, planinarjenja in se kaj bi se naslo. Tudi ce otrok ni se nikoli stal na smuceh naj to ne bi bila ovira, opremo pa se da v vecini sol izposoditi. Od same sole pa je odvisno, kako globoko morajo starsi seci v zep (odvisno od nastanitve, ponudbe, programa sole v naravi,…)

Damjana!

Ponavadi je tako, da naj bi “bordarji” imeli s seboj tudi klasicne smuci saj se vedno vecina ucencev smuca “tradicionalno”, predvsem pa je od prisotnih uciteljev odvisno ali so toliko prilagodljivi in omogocajo ucencem tudi to moznost. Seveda pa sola v naravi ni namenjena samo “ucenju” smucanja ampak je popestrena tudi z drugimi aktivnostmi (nocni pohodi, igre na snegu,…) odvisno predvsem od kraja nastanitve.

LP Mateja

New Report

Close