Najdi forum

SOLATA

Pozdravljeni!
Kdaj so začeli vaši otroci jesti solato? Ali jim ponudite enako pripravljeno solato, kot jo jeste vi? – mislim glede začimb.

Lahko ti povem o moji prvorojenki, ki nikoli ni bila kdove kak jedec:

Najprej je bila krompirjeva solata – čebule ni pojedla, je pa takrat prvič poskusila krompir in je kako leto jedla krompir samo tako pripravljen. To je bilo, ko je bila stara 16 mesecev.
Ko je bila stara dve leti, je včasih vzela kak motovilec, še preden je bil pripravljen – samo sveže opran ji je šel v slast.
Rdeča pesa – ni kak ljubitelj, še zdaj jo moram prosit (pri 8 letih), da je vsaj nekaj poje.
V vrtcu (vstopila pri treh letih) je včasih jedla zeleno solato, doma pa skoraj nikoli. Tudi v šoli večinoma solato poje.
Paradižnik – kakor kdaj, pri 6-ih letih je bil zelo dober, zdaj pa samo včasih. Pred 6. letom je samo kdaj vzela kako rezino in se stresala po celem telesu, ko jo je žvečila.

Moja pikica je stara leto in pol in sedaj je solato takšno kot midva z možem oz. kot ostali.
Paradižnik, pesa, sveža paprika in krompirjeva solata so zakon že od enega leta dalje (včasih se sprašujem kaj bi brez njih, ker bi jedla samo to), rada ima tudi kisle kumarice, papriko.
Zeleno solato, motovilec, sveže zelje pa poje po par listkov. Ampak nekaj pa le.
Tako, da mislim, da je to čisto odvisno od otroka. Poskusi, pa boš videla.

LP, S.

Naš ima od solate najraje kis in hoče kruh namakat v kis in to je. Iz soltate poje sir in olive. Sem mu pa že kar kmalu (okrog 10 meseca) ponudila solate pa ni bilo pretiranega navdušenja. Zdaj pri 2 letih pa tako sam pove če bo jedel solato. Ga pa nikoli ne silim, ker vem da večina otrok ne mara solate, tudi jaz je do sredne šole skoraj nisem jedla.

Najraje ima paradižnik (naredim ga enako kot za nas), tudi kruh namaka v kis. Potem so na vrsti kisle kumarice (včasih jih zmaže po šest naenkrat), poje tudi svežo papriko, potem pa se počasi neha, aja, še kakšen fižol iz zelene solate.

Naš pa je pri enem letu jedel vso solato, zdaj pa zelene ne mara, še vedno pa ima rad paradižnik, kumare, rdečo peso, vse pripravljeno enako kot za odrasle ali pa tudi kar tako, brez vsakih začimb. Je sosedo skoraj kap, ko ga je videla z olupljeno kumaro v roki, ki jo je jedel kot banano. Uf, sem bila jezna, ko je sin prijokal k meni, da se mu soseda (odrasla, ne otrok!) smeje, ker je kumaro. Zgleda, da se okus z leti spreminja.

Tudi pri nas je pri enem letu jedel vso solato, zdaj pa zelene ne več in tudi paradižnika noče več, poje pa ven koruzo in pa jajček tudi vedno. Na koruzo je sploh nor. Sicer sem pa najbolj vesela, da rad je rdečo peso. Je tudi krompirjevo solato, ne mara pa drugih kuhanih solat. Od vsega začetka je solato z nami… sol, olje, česen, kis.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Niti pod razno ne je ničesar kislega, še celo velika večina mandarin je prekisla zanjo. Solate niti poskusiti noče, kislih kumaric prav tako ne.

Stara je dve leti in še malo.

Janka

Pri enem letu ima tamala samo dva zobka.Kako ji naj ponudim zeleno,zeljno,kumarčno solato?Krompirjevo lahko pretlačim.Pa ni prehitro za bučno olje,kis?

Naša mala ne je solate niti pod razno. Pa nasplošno ni izbirčna. Bojim se, da bo po možu, ki ne prenese kisa. Edina kisla zelenjava, ki ji je všeč, so kumarice. Nad mandarinami je pa navdušena.

Naš tolovaj do kakega tedna nazaj o solati in čem kislem niti slišati ni hotel. Prejšnji teden je ati prinesel kumarce v kozarcu in se je sinu “strgalo”: kumajce papov, kumajce, kumajce – in je zmazal enih 5 kumar – potem smo kozarec pospravili. Ob večerji ša je suvereno ukazal “sovato jedu!” In zdaj je endivijo, ta rumene “srčke”, pa krompirček, do ostalega še nismo prišli.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ne mara narejene solate, rad grizlja sveže in kisle kumarice, korenček, paradižnik…, včasih kupim vloženo zelenjavo v solnici mu operem in to kdaj papca.

Naš malček je vso solato razen paradižnika, ker ga ne sme, rdeče pese pa ne mara. Najrajši oz. obožuje pa radič, tako mi ga jemlje že ko ga pripravljam :)!

New Report

Close