Solata iz svežega zelja
Ko je zelje narezano, ga nasolim in pustim nekaj casa, da se zmehca. Vcasih dodam krompir, drugic fizol, pase tudi kancek bucnega olja.
No, zdaj sem pa lacna.
Imam pa tudi jaz eno vprasanje. Na kaksne nacine delate kislo zelje na solati? To bo pri nas danes, pa bom tudi kar krompir dodala in malo cesna.
Lep dan vsem skupaj.
Solato me je letos na dopustu učil delati moj oče :o)
On jo zelo na tanko nareže na roke (jaz uporabim multipraktik :o) in po plasteh nalaga v skledo… vmes po malo soli… vse skupaj obteži (krožnik in kakšna posoda z vodo) in pusti nekaj časa stati. Potem vodo, ki se nabere, odlije, še malo stisne… doda olje, kis in res na tanko narezano čebulo.
Pri njem sem tudi prvič slišala, da se med zelje doda čebulo… pa se jo res sploh ne čuti, solata je pa vsekakor dobra.
Sicer pa jo jaz delam z oljem, kisom in stisnjenim česnom… dodam enkrat nekaj, drugič drugo… koruza, na kocke narezan paradižnik, fižol, krompir…
Dober tek :o)
Vladka
Eh, ne morem ti pomahat, ker sem v službi. Vidiš tisto nizko hišto čisto ob cesti, ki ima večinoma spuščene rolete, zadaj pa je ena zelo velika hiša?
No vi tisti mali ob cesti sem….
Forum berem vsak dan, samo oglašam se zelo poredko.
Zato te ne poznam (otroci, leta…..), za kak kofe pa sem vedno (če ne bom zate prestara……mogoče celo generacijo,heheh)