Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Španija – Barcelona

Španija – Barcelona

Je bil kdo z malim otrokom v Barceloni?
Mi nameravamo iti v oktobru, pa me zanima, če lahko priporočite, kje je primerno prespati (hotel, penzion,…)….

Mi smo se ravnokar vrnili 🙂

Bili smo z dvoletnico, stanovali smo čisto v centru, kar je bilo super, saj smo lahko več ali manj povsod prišli peš. Druga možnost za potovanje je podzemna železnica ampak jo toplo odsvetujem, če še uporabljate (težji) voziček. Dvigala ni skoraj nobenega, stopnic pa polno.

Prenočišče smo rezerervirali tukaj:

http://www.friendlyrentals.com/

Ogledali smo si glavno ulico (Ramblas), akvarij, Gaudijevo hišo in park, ležali na plaži in se odpeljali eno uro stran (z vlakom) na morje (kraj Sitges).

Leteli smo z Adrio, če odštejem uro zamude tja in uro in pol nazaj je bilo vse OK.

Skratka bilo je krasno, gremo še.

Castelldefels – še malo bolj južno od središča Barcelone…. Če greste s svojim avtom imate do centra Barcelone cca 20 min.

Castelldefels je predmestje Barcelone. Oktobra smo dobili apartma čistio ob morju za 75 EUR na noč. Je pa Barcelona draga.

Hotel formula 1 in Ibis, ki slovita kot razmeroma poceni veriga hotelov sta imela tudi precej visoke cene (v Ibisu smo bili en dan in toplo ODSVETUJEM – vse plasticno kot na ladjah …. smrdi po poliestričnih vlaknih…. OGABNO…cena je bila pa ista kot za ta apartma….

Skratka lani oktobra z 1,5 letnikom smo bili na plazah Spanije in smo se se kopali. Priporocam apartmaje v Castelldefelsu (plaza mir, dnevno pa potem v Barcelono z busom).

Opozarjam – Barcelona je veliko mesto – ogledov (pocasi in z otrokom) je za ene 4-5 dni (osnove).

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Tukajle sem pripela slikce. Tisti objekt za otrokom (slikano z morja) so bili naši apartmaji. Malo naprej Levo od objekta (gledano z morja) je pristanišče jadrnic.

Pa gljete, da si podnevi iščite prenočišče…. Lažje in cveneje pridete skozi. Mi smo bili ponoči prisiljeni sprejeti karkoli (v našem primeru Ibis in smo ful obžćalovali)…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

No, Formule1 ima povsem normalne cene. Nazadnje sem v Barcelonski Formule1 spala lani novembra. Ni pa v centru, je enih 20 min izven centra z vlakom.

Brez zamere, ampak Formula 1 ima ponavadi najnižje cene. Zato pa ima tudi najnižjo raven storitve (plastična 1*1 m2 kopalnica DIXI varianta, ki se sama dezinficira za cel hodnik), zelo skromen zajtrk. Formula 1 hoteli naj bi bili povsod cimbolj enaki (ob tako skromni opremi tega ni tezko doseci).

Ampak, ce si kolikor tolikor flefksibilen gre. Mi smo eno noc prespali tudi v Formuli 1. Prostor in vse ostalo je bilo skromno, ampak smo bili dalec bolj zadovoljni kot potem v Spaniji z IBIS verigo.

V formuli 1 smo spali v Arles-u (Francija) za 30 EUR na noc (2odrasla +dojencek) na poti nazaj. Na poti tja smo placali 65 EUR v drugem hotelu istega mesta. Tako, da sigurno je razlika v ceni.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

New Report

Close