Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Spanje otrok

Spanje otrok

Zanima me kolk spijo vaši 5 do 6 letniki.
Ali kdaj gredo spat in kdaj zjutri vstajajo, če gredo popoldne še spat?

Fant 6 let in deklica 4,5 sta v postelji najkasneje ob 19.30, zbudita se med šesto in sedmo zjutraj. Redkokdaj spita dlje, malo manj redko pa se zbudita tudi pred šesto. Čez dan ne spita.

Popoldne ne spita nič več, zvečer sta v postelji takoj po risanki, sledi še pravljica, zaspita okrog pol osmih. Vstaneta pa okrog 7h ali še prej.

JA sej pri nas je tud neki takega, samo da gre spat okrog 8h do 8 30 , vstaja pa do 7h zjutri enkrat , pa se men zdi kar malo premalo in da precej zgodi vstaja.
Je pa res da gre čez dan še spat-v vrtcu.

Zato k ene poslušam da otroc spijo do 8h ali 9h kakšne tud do 10h pa so stari 6 ali 7 let, pa se mi zdi kar malo nemogoče?

Kdaj gredo pa v vrtec? Ob desetih?

V sobi ostane sam med 20.45 in 21. uro. Največkrat zaspi hitro, včasih pa slišim njegovo prepevanje ali “lomastenje” po sobi tudi čez 30 ali 45 minut.
Zbuja se okoli 7. ure.-čez vikend sam, čez teden ga največkrat moram buditi:-))).

V vrtcu vsak dan počivajo, včasih zaspi, včasih ne. Čez vikend MORA počivati (vedno zaspi) ali v soboto ali v nedeljo-odvisno od dogajanja-mora sem napisala zato, ker on nikoli ni zaspan in ker on že ne bo spal-tako nama razlaga in naju prepričuje že skoraj 1 leto, mi2 ne popustiva in škrat zaspi ( bolj “teži” prej zaspi:-))) velikokrat se zgodi, da ga moram po 2-eh urah buditi.
Pravi hecko je ta najin sine.

Mi2 mu omogočiva, da spi dovolj, in predvidevam, da je to eden izmed vzrokov, da je zelo dobrovoljen, da je spočit in da je zelo zdrav fant.

Kako pa je pri vas?

LP

Na kaj namiguješ?

Ne ob 8h do 8 10 gremo od doma

Nič ne namigujem:-)), ampak vem, da je za dobro voljo, odpornost,… nujno potreben spanec. To veš tudi ti, vsaj iz tvojih postov je tako razbrati:-)))

LP

Moja gre še opoldan spat, čez teden se vstaja ob 6, spat gre ob pol devetih, zaspi okoli devetih. med vikendom se vsataja tam okoli pol osmih, spi čez dan tri ure, spat gre okoli enajstih!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

New Report

Close