Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Spanje pri odprtem oknu

Spanje pri odprtem oknu

Zdaj pa ena čudna – zanima me, če pozimi ponoči spite pri odprtem oknu, ampak ne v spalnici, temveč ga odprete npr. v jedilnici. Moj mož namreč trmasto vztraja, da v 3-sobnem stanovanju ni dovolj kisika za 4 ljudi!!! in da moramo spati pri odprtem oknu, pa vse radiatorje naj bi vklopili. Naj povem, da imamo drugače v stanovanju radiatorja odprta le v kopalnici in kuhinji, pa tudi zračim večkrat čez dan (oz. popoldan).
Kako je torej pri vas s spanjem?
Lep pozdrav, T.

Midva imava celo zimo čez noč odprto okno v spalnici. Drugače imam jaz občutek, da se bom zadušila! Vrata spalnice in otr. sobe so odprta, tako da tudi otroka dobita malo svežega zraka. Uh, če bi pa pustili odprto okno v dnevni sobi ali kuhinji, bi pa bilo čisto premrzlo in vprašanje, kdaj bi se ogrelo. Se pa strinjam s tvojim možem, da ob zaprtih oknih ne more biti dovolj kisika za štiri ljudi. Vsaj če sem med temi štirimi jaz!

Mi imamo v dnevni odprto okno, tako, da imam v spalnici dovolj svežega zraka. Sin že od nekdaj spi pri odprtem oknu, tudi v najhujšem mrazu ; nikoli bolan!
Tamali pa pred spanjem na široko odprem okno, da se njena sobica fajn prelufta.

Koliko pa so stari otroci? Moj 2 leti…

Sin 15 let, hčerka 14 mesecev.
Hčerki po temeljitem zračenju sobice okno zaprem.

Kot da bi govorila o mojem možu, le, da bi on zaprl vse radiatorje. Saj verjetno je bolj zdravo spanje pri odprtem oknu, samo jaz sem zelo občutljiva in hitro dobim kakšno vnetje ušes ali pa vsaj grla. Tako, da iščeva kompromise, ob najslabših trenutkih (ko si on zelo želi spati na mrazu), pa on spi na kavču 🙁

V spalnici zaprt radiator in odprto okno.
Izjema le, kadar močno sneži ali piha, takrat je okno odprto samo na nagib. Drugače se mi zdi, da mi manjka zrak, še popoldan, če slučajno zadremam, se zbudim zaradi pomanjkanja zraka:(( Vem, da je to samo občutek, pa vseeno. Pa ni ravno soba od 5 m2.

Pa skoraj nikoli bolna; zadnja gripa pred 4 leti, po tistem razen kakega rahlega nahoda nič.

zakaj pa imate v spalnici sploh radiatorje, če jih nikoli ne odprete?

eh, jaz bi bila pa zelo zadovoljna, če bi bil moj moža tak……….pri nas jaz odpiram, on zapira.

midva imava v dnevni sobi odprto na oberliht, pa en radiator zapreva, v spalnici pa imava radiator non stop zaprt. Smo ugotovili, da mala prav zanič spi, če imamo toplo.

Jaz bi pa zmrznila, če bi imela zdajle pri teh temperaturah odprto okno. Odprt imam radiator, ponoči kurimo na 22 stopinj, čez dan pa na 23 ali 24. Z možem spriva v spalnici, punčka v svoji sobi, vrata pa so zaprta. Okno je odprto samo poleti, drugače pa čez dan preluftam. Meni je to dovolj pa tudi mož se nič ne pritožuje.

Mi imamo pa garsonjero in imamo okno ponoči odprto. Koliko je okno odprto pa prilagajamo glede na zunanje temperature. Tudi meni se zdi, da se bom zadušila, če je okno ponoči čisto zaprto.
Miško je star 16 mesecev in tudi lansko leto, ko je bil še dojenček, smo imeli celo zimo okno malo odprto.

LP Maja

Danajana – končno ena, ki ne zmrzuje. Ko sem brala ostale poste, sem mislila, da ne berem prav – odprta okna pri -, zaprti radiatorji????????????”

Pri nas preluftamo, pa radiator imamo tudi odprt. Pa vsi spimo!

Saj ne rečem, da bi mogoče malo zaprli radiatorje, ampak, čisto pa ne, pa še odprto okno?!

Vsak pa ve za sebe

Glede zaprtih radiatorjev, čez dan imam odprtega, sobo pogreto, zaprem ga, ko se spravim v posteljo in takrat tudi odprem okno.
Brez veze pa se mi zdi, da bi imela odprto okno in odprt radiator – moj oče je rekel, da na tak način z lopato mečeš denar skozi okno.

Ampak Barca, koliko stopinj pa imate v stanovanju?? Mi jih zjutraj imamo okrog 20, ampak če bi imeli odprto okno, pa brez radiatorjev??

kaksna logika je pa to? okna odprta in radiatorji prizgani??????To je metanje denarja skozi okno!

Tudi jaz bi zmrznila, če bi imela ponoči odprto okno! Brrrr…..

Stanovanje je običajno nekje med 21 in 22 stopinj, včasih kaj več, odvisno pač od počutja. Grejemo povsod, čez noč pa zapiramo radiatorje v spalnicah in tam odpremo okna.
Drugje pa zračimo.
Zjutraj pa je v spalnicah približno toliko, kot pa zunaj, par stopinj več. Itak pa se umiješ in oblečeš v kopalnici, na toplem.

Smo pa v svoji hiši in grejemo na olje.

Opažam, da nisem edina “čudna”, ki ima občutek, da se bo zadušila, če ponoči ni okno odprto. V bloku pa je tako, da plačaš ogrevanje, če je radiator odprt ali zaprt, torej zato odpiramo okna pri odprtih radiatorjih.

Pa dejte no ženske, spet nekaj obsojate in klincate vse povprek. Enim pač paše hladno in tudi zdravo naj bi bilo bolj. Jaz osebno imam velike težave zaradi suhega zraka, pa tudi mala je smrkala in pokašljevala zaradi suhega zraka. Da ne omenjam ličk, ki so kar cvetela od pretoplegain suhega zraka. Potem smo začeli odpirati okno, so se lička uštimala nosek nič več poln, …

Midva spiva v spalnici pri odprtem oknu. Še zdaj! Če imam okno zaprto, imam občutek, da me duši. Radiator imava pa seveda zaprt, ker kurjavo plačava, je ne dobiva zastonj.
Večkratno zračenje za kratek čas, je bolj učinkovito kot enkratno za daljši čas. Je pa res, da sva le dva! Če pa imava obiske in nas je več, pa tudi jaz večkrat odprem okno, ker ne prenesem zadušljivega zraka.

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Okno imamo odprto tudi ponoči.

Okno zdajle, pri minus 8 ali 9 ponoči (Gorenjska, kaj češ) zapremo tik pred spanjem. Radiator v spalnici odpremo samo, kadar sinu umijemo lase, da ne gre pregret v mrzlo spalnico in pa, kadar temperature tudi čez dan ne zlezejo več na plus. Sicer imamo radiator zaprt. V sobi je okoli 16 stopinj, včasih kakšna več. Nikoli pa več kot 18.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ker večiinoma vsi v bloku delajo tako, da odpirajo okna pri odprtih radiatorjih, se potem plača tudi več ogrevanja. Res pa je, da dokler ne bo vsako stanovanje imelo svojega števca za porabo ogrevanja, se bo plačevalo glede na porabo v celotnem bloku.
Mi plačujemo TOM-u tudi poleti, pa nimamo takrat od njih nobene koristi.

Lep dan, Maja

Mi imamo odprto okno v splanici, ko pa je res hud mraz, ga odpremo v sosednji sobi in odpremo vrata, tako da se zrace tudi spalnica. Nam zelo paše svež zrak.

Helena

New Report

Close