Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Spet ti kilogrami

Spet ti kilogrami

Vem, da se je o tem že zelo veliko pisalo, pa vendar si ne morem kaj, da ne bi ponovno odprla teme.

Med nosečnostjo sem nabrala skoraj 25 kg. Vem, da je nenormalno veliko, pa vendar. Ko sem izvedela, da sem noseča, sem takoj prenehala s kajenjem, slabo mi ni bilo nikoli, pa še hormonske tablete mi je ginekolog predpisal. Kilogrami so se začeli kopičiti in to se ni kljub še kar normalni prehrani nič umirilo. S tem v paketu sem dobila še povišan krvni tlak.

Naj povem, da nikoli nisem bila ravno suha in sem se morala za moje “normalne” kile truditi ves čas. Po porodu sem izgubila 4 kg, do približno meseca nazaj še 4. Dojim ne več. Prejšnji teden pa sem se držala bolj doma, sploh nisem imela občutka, da prav veliko jem, ampak očitno sem. Včeraj mi je mož rekel, da sem se zredila. Ko pa sem stopila na tehtnico, bi me pa skoraj kap!!!!! Spet sem dobila gor 3 kile.

Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Poskušam z dietami, pa mi nekako ne uspe. Kupila sem si knjižico o 90 dnevni dieti, pa mi ni všeč. Vsepovsod pišejo recepte za neke eksotične jedi z nevsakdanjimi sestavinami. Razmišljam sicer o tem, da bi začela s kombiniranjem hrane, ampak po moje ne bo uspeha. Edini uspeh, ki pri meni ni nikdar izostal je bil, da nisem jedla skoraj nič. Ker se res takorekoč od vode redim. Očitno imam zelo zelo slab metabolizem.

Ali ima katera kakšen pameten predlog? Bom zelo vesela, saj sem že čisto obupana.

Lep večer!

jaz sem na south beachu od petka, prve 14 dni je dejansko malce težje, ker ne smeš jesti nobenih OH (tudi sadja ne!), le zelenjavo, nemastno meso, ribe, sire … ampak po nekaj dnevih te nekako “spusti” tisti občutek, da boš brez OH umrl :), potem pa po 14 dneh dejansko ješ zdravo hrano – sadje, zelenjajo, mlečne izdelke, polnozrnate stvari …
V prvih 14 dneh izgubiš kake 4 kg, potem pa po 0.5 kg do 1.5 kg na teden, počasi torej in čisto nič ne smeš stradati :))) In te 2. faze se držiš, dokler ne shujšaš na želeno težo (torej nekaj tednov, mesecev)… potem sledi faza 3, ki je dejansko življenje po normali, le s pozornostjo pri OH (pa ne toliko, da ne bi smel jesti sladic :))) Zanimivo je, da sladice lahko ješ že pri fazi 1 (torej, ko ni OH), jaz se ravno bašem s skuto z 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščob z vanilijo in grenko čokolado :))))

V knjižnici si izposodi knjigo in preberi, morda te bo zagrabilo. Namreč, kar je težava večine preobilnih ljudi – inzulin je čisto pobesnel in potem poješ nekaj z OH in si čez pol ure spet lačen, ker ti najprej sladkor naraste in se sproži gomila inzulina, potem pa sladkor v krvi pade in si – spet lačen :)))
Dieto South beach je razvil kardiolog za svoje paciente in si si ti zelo porihtali zdravje. Prijateljica po tej dieti hujša že nekaj časa in je ne more prehvaliti.
T.

Uf če samo pomislim na dieto postane želja po hrani še večja in se zredim.
Ker vem, da nisem človek ki bi se držal diet, sem se jaz odločila za drugo varianto in to:
Moje načelo je bilo važno da ne gredo kg gor, če gredo pa dol pa toliko bolje. In tako nisem imela nikoli v glavi kaj lahko in kaj ne smem pojesti. S časoma sem počasi reducirala sladkarije, maščobe….oziroma sem jih jedla v manjših količinah. Ko imaš otroke se tudi avtomatično več giblješ (neprestano tekanje za njimi ter nošenje) in počasi res počasi sem zgubljala kg. (v petih letih 10 kg). Zdaj imam 57 kg (kakšen kg premalo) vendar me ta teža spremlja že 8 let (vmes 2 poroda vendar teža po porodu kmalu ista). Skratka pri meni se je obneslo. Zreduciraj sladkarije, maščobe in počasi se bo poznalo. Sicer pa pravijo, da tisti ki shujša na hitro dobi tako hitro tudi nazaj.

Moram ti potrditi iz lastne izkušnje, da ločevanje živil PRINESE USPEH! Fora je namreč v tem, da telo za predelavo določene hrane porabi več kalorij, kot pa jih s tisto hrano vneseš. NIKAKOR ne smeš stradati, ampak jesti na 3 do 4 ure. Res pa je, da je obrok na primer že eno malo večje jabolko, česar se ponavadi ne zavedamo. Pojdi na forum hujšanje in poišči z iskalnikom post Diete iz ordinacije ali nekaj takega oziroma odtipkaj v iskalnik Sentočnik (zdravnica za hujšanje). Res je bilo o njej že marsikaj napisano, poznam ljudi, ki jo zagovarjajo in tiste, ki je ne marajo preveč. Dejstvo je tako: z njeno dieto, ki temelji na ločevanju živil, se da zelo uspešno shujšat, problem pa nastane pri vzdrževanju teže, to pa je itak po vsaki dieti. Morali bi spremeniti celoten način prehranjevanja in ne misliti, da po končani dieti lahko spet po starem navalimo na hrano. Lahko sicer jemo kakšen dan ali dva več in tudi sladkarije, a potem moramo vsaj kakšen dan ali dva “popravljati”, torej jesti po dieti. Najtežje pri vsem pa je seveda zdržati, saj vsi vemo, kako mamljive so trgovine……..

Z veliko volje bo šlo. Jaz sem v prvi nosečnosti pridelala skoraj 30 kil!

Pusti diete ob strani in jej, kar ti paše. Spremeni svojo prehrano do te mere, da uživaš čisto malo maščob. Dopoldne do kosila jej samo sadje. Pij veliko tekočine. Sladkim stvarem reči ne za daljše obdobje (postavi si npr. cilj dva dni nič sladkega).
Očitno imaš tak varčen metabolizem. Spodbudi ga malo z gibanjem. Vsak dan sprehod za eno uro, recimo. Zvečer si postavi mejno uro, od katere dalje ne ješ več. Pred to uro se ne napokaj do sitega :)))

Vsaka bitka je izgubljena, če se nehaš boriti. Tudi s kilogrami je na žalost tako.

…pozabila sem napisat, da na tistem forumu pod sentočnik najdeš dieto, če se jo boš držala, uspeh zagotovljen. Samo res se moraš držat, pride pa obdobje, ko teža ne gre nikamor in ne smeš obupat. Srečno!

Nikoli nisem marala diet. Takoj ko sem sla na dieto in pazila kaj jem, so sle kile samo se gor. Okupiraj se z necim kar ti bo misli odvleklo stran od hladilnika. Pa te raznorazne diete -lahko to, ne smes ono BLJAK.

Moje priporocilo:
– predno gres v trgovino jej, da ne bi kupovala neumnosti
– hrano si serviraj v manjsi kroznik -ti bo nerodno dopolniti kroznik se enkrat in se enkrat
– cim vec se gibaj (se posebej ce imas otroke, poskrbi za aktivni odmor vsaj eno uro na dan)
-vse kar si jedla do zdaj, jej tudi v bodoce le v manjsih kolicinah in zveci vsaj 25x (dvomim da kdorkoli tolikokrat prezveci hrano, ampak pomaga mene kar mine da bi sploh jedla naprej)
-slikaj se v kopalkah in si vsakic pred obedom oglej to sliko da bos vedela kaj je cilj
-ne stradaj (to se bolj vzpodbudi razmisljanje o hrani) pojej nekaj kar te ‘napihne’

To so vse neke vrste triki za katere mislim da veliko bolj pomagajo kot pa neka cudna dieta. Pomembno je da spremenis navade prehranjevanja, saj ni fora da danes jes avokado z rizevimi keksi potem ko pa shujsas se vrnes na klobaso in matevz-tako hitro pridobis kg nazaj.

Pa veliko vode.

srecno

ada

No, jaz ti pa napišem še link, kjer lahko izraunaš, koliko kalorij dnevno porabi tvoj bazalni metabolizem:

ločevalnje hrane je dobro … če ne zaradi druzga že zaradi našega želodca … po pravilih naj bi jedli samo 2 vrsti hrane (skupini) skupaj … nikoli OH in mesa skupaj in te zadeve … jaz zadnje čase hrano … ki smo jo imeli včasih za kosilo … ločim na kosilo in večerjo (solata ali juha .. je za večerjo) .. in zadeva ful deluje … na počutju zelo … kile bojo šle pa sčasoma tudi dol 🙂 sem prepričana.

drugače pa tako kot pravi ada.

B.

JAz sem dojila malo čez eno leto, pazila, da se ne nažiram, pa sem končala s 4 kg manj kot sem jih imela pred zanositvijo brez kake posebne diete. Zjutraj kava pa kruh, noramalno kosilo malo maščob, veliko zelenjave, kos sadja za malico, pa kak jogurt zvečer.

Pri meni je učinkovalo naslednje:
– vse obroke sem prepolovila
– skoraj ukinila kruh
– prečrtala pozne večerje ( po 18.uri)
– zelo omejila sladkanje

Punce, hvala za vzpodbudne besede in nasvete. Upam, da mi bo uspelo.

Lep dan!

New Report

Close