Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Špinača

Špinača

Zanima me kako pripravite špinačo?

Jaz najprej prepražim žlico moke na malo olja,dodam špinačo in zalijem z mlekom.Začinim z žličko vegete,česnom in poprom.

Kako pa jo ve pripravite?

Dober tek vsem.

Po receptu starega dobrega Ivačića :o)
Na malo masla premešam moko, dodam stisnjen česen, na hitro pomešam, da zadiši in takoj zalijem z mlekom. Dodam špinačo, solim in pokuham.
Enako delam tudi juho, le da tam dodam še vodo in na koncu vkuham razmešano jajce.
Dober tek tudi vam!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz dam malo masla, dodam prej na hitro kuhano špinačo (5 minut), ki jo še prej nasekljam z nožem, pa grobo mlet česen, kanček wurze, kislo smetano, sol. Prej sem jo zgostila s podmetom, zdaj po novem (po nasvetu forumovk) pa dodamo malo kuhanega krompirja, ki ga stlačim in se super zgosti. Je zdaj še boljša. Popra pa ne dam.

Jaz na maslu premešam moko, dolijem mleko, potem dodam špinačo, solim, dodam stisnjen česen in čisto na koncu veliko žlico kisle smetane.

Na malo masla prepražim malo moke, dodam česen in dušim, da zadiši. Dodam špinačo, malo popražim, prilijem mleko ter nekaj minut kuham. Solim in popram po okusu.

Lp, Maja

Aja, zalijem pa kar s tisto vodo v kateri se je špinača predhodno kuhala.

Jaz pa na olivnem olju stisnem cesenj… pogrejem samo toliko da zadisi… dodam spinaco… solim… pa smetano na koncu… DT!

Jaz na maslu prepražim česen in malo zalivam z vodo, da se ne prismodi. Potem dodam špinačo in prilijem mleko. Na koncu solim, popram in primešam še malo kisle smetane. Za moko pa ni potrebe.

Jo najprej skuham. Kasneje jo narezem in na maslu preprazim dodam kajmak in malo mleka.

Jaz namesto moke uporabim drobtine.

Zgostim s krompirjem in kislo smetano, nasekljan česen (veliko) pa dodam šele na koncu. Poleg popra in soli dodam še malo muškatnega oreščka.

New Report

Close