Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Spletni radio in radijska priljubljenost danes.

Spletni radio in radijska priljubljenost danes.

Kaj je radio? Je instrument, ki omogoča komunikacijo med ljudmi in drugimi prizemnimi radijskimi postajami. Uporablja se v vseh oblikah komuniciranja, bodisi komercialnih bodisi osebnih, javnih ali zasebnih. Radio je vsestranski inštrument in je nepogrešljiv del našega življenja od njegove iznajdbe. Radio se uporablja kot transportni sistem za pošiljanje sporočil in obvestil z enega kraja na drugega, deluje pa tudi kot detektor dogodkov na zemlji in tudi kot sledilnik vremenskih podatkov.

Radio je instrument, ki omogoča komunikacijo med ljudmi in drugimi prizemnimi radijskimi postajami z uporabo radijskih valov na določeni frekvenci. Radijski valovi so elektromagnetni radijski valovi z nizko frekvenco med trideset in 300 megaherci. Te radijske valove lahko zaznajo sprejemniki, imenovani sprejemniki, in so na voljo v različnih frekvenčnih območjih. Nekatere radijske valove je mogoče sprejeti in posneti z elektronsko opremo, imenovano radijski sprejemniki. Ti signali se nato pretvorijo v radijske signale in ta postopek je znan kot demodulacija.

Sodobni radijski sistemi so bili deležni številnih sprememb, da bi uporabnikom olajšali boljšo kakovost zvoka in zmogljivost. Spremembe frekvenc radijskih valov se izvajajo predvsem za namene komunikacije. V preteklosti so bili radijski oddajniki veliki in obsežni. Z ogromno anteno so radijske valove pošiljali na različna mesta. Toda sodobni radijski sprejemniki so manjši in uporabniku prijaznejši. Sodobni radijski oddajniki zdaj zahtevajo le anteno, ki je običajno nameščena v konzoli v vozilu.

Radio je lahko zelo koristen v vojaških aplikacijah. Za vojaške čete je nujno, da komunicirajo s svojim poveljstvom. Z napredkom tehnologije je bila spremenjena tudi radijska tehnologija, da so radijski oddajniki postali bolj prenosni in lahki. Radijski operaterji so se torej lahko s svojo radijsko opremo gibali kamor koli so šli. Radijski oddajniki se pogosto uporabljajo tudi v televiziji, radiodifuziji in telekomunikacijah. S pomočjo radijskih modemov lahko zdaj uporabniki mobilnih telefonov poslušajo radijske oddaje z vsega sveta.

Radiofrekvenčni valovi so razvrščeni glede na njihove valovne dolžine. Mikrovalovi ali radijski valovi krajših valovnih dolžin so razvrščeni kot radijski valovi, medtem ko srednje velike valovne dolžine, kot so radijski valovi, na kratko imenujemo radijski valovi. Dolge valovne dolžine, kot so infrardeči in rentgenski žarki, se ne štejejo za radijske valove, saj potujejo na velike razdalje in so zato zunaj dosega običajnih radijskih oddajnikov. Radijske frekvence, ki spadajo med ti dve kategoriji, so znane kot “milimetrski valovi” in so v območju človeškega sluha.

Obstaja več vrst radijskih postaj. Nekatere vrste lahko sprejemajo in predvajajo signale z oddaljenega spletnega mesta, druge pa morajo delovati z njihove lokacije. Antena bazne postaje lahko sprejema in predvaja signale, tudi če je območje, na katerem deluje, oddaljeno tisoče kilometrov. Toda večino časa je signale mogoče slišati le, če je bazna postaja oddaljena le nekaj metrov od sprejemnega vira. Ti signali se običajno zajemajo s pomočjo usmerjene antene spenjača. Najbolj priljubljene radijske postaje v ZDA so: KYW, WWOR, Blackbird, KYOA, WEB radio, Mountain Radio, Big River, Heartland radio, The Sports Guys, City Radio in druge.

Danes je radiofrench.fr[/url] precej dober ponudnik spletnega radia, ki vam ga lahko priporočam in priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close