Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek spolnost

spolnost

SPOŠTOVANI!

Pozdravljam forum – enkratna pridobitev, sploh za takšne sramežljive, kot sem sama!

Že dalj časa imam bolečine ob spolnem odnosu, ki so najmočnejše ob prodiranju penisa, saj imam občutek kot bi me nekdo rezal z nožem – ostra in pekoča bolečina. Po občevanju pa se počutim neprijetno in z bolečinami, po katerih vsaj za en mesec nimam nobene želje več, niti draženja.
Pravzaprav si občevanja iz strahu pred tako bolečino sploh ne želim več.

Pravijo, da je seks užitek. Zame žal ni!
Ravno zaradi tega sem bila več let brez fanta, saj sem se na ta način lahko izognila neprijetnostim.
Pred tremi leti sem bila na pregledu pri ginekologu, vendar tega nisem upala povedati, saj sem želela najprej dobiti izvide, ki so sicer bili v redu, vendar od takrat tudi nisem bila več na pregledu, saj tudi ob pregledu čutim enako bolečino, sprostiti pa se preprosto ne znam, s čimer bi se bolečina morda zmanjšala.

Nedolgo tega, sem gledala oddajo Oprah show, kjer sem videla, da ima pravzaprav več žensk probleme pri seksu, da občutijo bolečine, še sploh če so bile poškodovane ali so veliko kolesarile, ali nasploh, da so izgubile željo. Sama sem v otroštvu resda bila lažje poškodovana pri smučanja, ko sem pristala na železnem drogu pa še veliko sem kolesarila. Pravzaprav se oklepam raznih spoznanj iz oddaje vendar še sedaj ne vem, na koga se lahko obrnem, kam lahko grem na kakšen pregled, kjer ne bo le rutina, kjer me bo nekdo sprejel z razumevanjem in bo prisluhnil mojim težavam.
Rada bi si ustvarila družino, saj sem stara že 30 let, vendar še s fantom nimava
odnosov, saj misli, da pač potrebujem čas, sama pa pravzaprav trpim, ker me je strah bolečine in nezadovoljstva, tako pa sploh ne bom ugotovila, če se sploh ujemava, kar bi naj baje bilo tudi pomembno.
Navsezadnje bi morala verjetno še k psihiatru, da me osvobodi strahov, ki so se po dolgem času že zelo nakopičili.

Hvaležna bom za kakršenkoli predlog, odgovor, opravičujem pa se za dolgovezenje!

Lep pozdrav!

Praviš, da fant misli, da rabiš čas in, da je to razlog zakaj se izogibaš spolnosti. Hm. Ne zdi se mi dober začetek za zvezo, glede na to, da nisi iskrena. Saj naj bi bil tvoj moški tudi prijatelj in se mi zdi najbolj naravno, da mu poveš, da te boli. Zakaj se ne moreš sprotsiti, pa je drugo vprašanje. Dvomim, da je kriva poškodba pri smučanju. Morda pa ima kaj opraviti pri tem vzgoja, ki si je bila deležna. Kljub vzgoji, lahko zadeve razmisliš in ugotoviš, kaj je tisto, s čemer se strinjaš in s čim se ne. Spolnost ni nekaj umazanega, tvoje telo ravno tako ne. ČE nisi izkušena v spolnosti in misliš, da boš nerodna, ne skrbi. Z vsakim moškim, s katerim začneš zvezo, je prvič. Vsakega spoznavaš na novo.

Pozdravljena !

Stara sem 34 let in bi ti rada pomagala, ker sem imela podobne bolečine, kot ti.
Moja vzgoja je bila strogo krščanska, bila sem zelo razvajena. Spolnost kot tema pogovora je bila v naši družini tabu. Starša skorajda nista imela spolnih odnosov po mojem rojstvu. Imela sem negativne poglede na seks in vse, kar je povezano z njim (tudi moje telo).
Že prvi spolni odnos (pri 21. letih) je bil boleč, hiter, skratka slab. Izogibala sem se spolnosti, kot hudič križa. Prvi fant me je zapustil. Tudi z drugim nisem ostala dolgo. Na njem sem našla vse napake, vse izgovore, le na sebi ne. Imela sva le enkrat spolni odnos, in to po skoraj treh letih. In nikoli več, saj je odšel. Nisem mu povedala, nisem mu zaupala svojih bolečin.
Prišel je tretji. Sprva sem ga zavračala, nisem se mu hotela zaupati, se mu prepustiti. Strah me je bilo bolečin, strah me je bilo njegovih reakcij. Hotela sem ga celo zapustiti oz. ga pripraviti do tega, da bi me sam zapustil. Toda imel (in me ima še sedaj!) zelo rad in bil je zelo razumevajoč, ko sem mu dopovedovala, da ne maram spolnih odnosov. Kako sem lagala sama sebi! Bom že počakal, je bila njegova reakcija. Prišel je čas, ko je sam načel temo o spolnosti, o otrocih, o nadaljnjem skupnem življenju. Tedaj sem si rekla: sedaj ali nikoli. Povabila sem ga na večerjo in mu zaupala problem. Verjemi, bilo je zelo težko začeti. A njegova reakcija me je tako prijetno presenetila, da sem takoj vedela, da je pravi mož. Odšla sva skupaj h ginekologu, poskusila različne tehnike seksa, tudi tehnike tantra, največjo pozornost pa sedaj posvečava zelo dolgi predigri. Vzrok za moje bolečine je bil, ker sem bila premalo vzburjena in je bila vagina suha. Po tako dolgi predigri, ki jo prakticirava sedaj, s tem nimam več problemov. Uporabila sva tudi nekaj vrst olj (od olivnega dalje), vaginalno mast, da je šlo lažje. Sedaj imava dva zlata otroka, fantka in punčko, ter redne spolne odnose (skoraj vsak teden).
Torej: problem boš rešila le skupaj s partnerjem, ki te mora imeti zelo zelo rad in je po duši zelo pošten, da te čaka. Zaupaj mu in se resno pogovori z njim – najbolje na samem!!
Upam da bosta skupaj rešila tvoj problem in seveda tvoje strahove, ki imajo očitno zelo velik vpliv na tvojo počutje. Imej tudi sebe rada in se ne prepusti strahovom, ki imajo ponavadi trhle noge. V slogi je moč
Oprostite tudi meni za tako dolg odgovor!

Lep pozdrav

Sama si kriva, da trpiš zaradi strahov. Najprej zaupaj fantu svoje probleme in se čim več pogovarjajta o teh zadevah. Idita skupaj k ginekologu ali kakšnemu svetovalcu(ki). Ne vem, ali je tako naiven ali te tako ljubi, ker te čaka. Saj ubožec ne more vedeti, kaj te muči. Razen če je vedeževalec.
Samega nasveta o bolečinah ti ne morem dati, ker jaz s tem nimam problemov, kljub rednim spolnim odnosom. K sreči.
Javi, kako se bo izteklo!

Ne razumem, kako lahko sebi narediš kaj takšnega in ne greš k zdravniku. Punca, ne nori in pojdi s fantom na pregled. Tako boste skupaj našli rešitev. Saj nismo več v srednjem veku, da bi zdravniki klali paciente! Strahovi za pregled so povsem odveč, tako vsaj trdi moja punca (je tudi sramežljiva dragače), če boš prej povedala za bolečine.
Nisi poštena do fanta, da mu ta problem skrivaš. Čim prej razjasni stvar!

Kako ste se spravili vsi skupaj na ubogo Andrejo! Komaj je našla pogum, da se je obrnila na nekoga, kar je pohvale vredno.
Žalostno je le, da se Andreja nisi prvo obrnila na partnerja. Kako dolgo sta pa skupaj, da mu tega ne zaupaš? Ali ga nimaš tako rada, kot on tebe?
Po mojem mnenju bi morala čim prej iti k ginekologu na pregled. Najdi pogum in se pozanimaj pri prijateljicah, kateri (ali katera ginekologinja) je dober. Pa ne sama, obvezno vzemi fanta s seboj – zelo bo znal to ceniti, če boš mu tako zaupala. Postal ti bo zelo zvest, ti pa njemu. Postala bosta prava partnerja (če želiš ostati z njim dalj časa in imeti otroke z njim, seveda). Pozabi psihiatre, če imaš prijatelje(ice) in partnerja. Dober pogovor reši marsikaj, saj se strahovi največkrat hranijo na nerealnih osnovah.

Lep pozdrav in čim manj bolečin v prihodnje!

Očigledno si ti zelo kritična do sebe in nikoli zadovoljna sama s seboj, vendar razumem tvoje občutje ob spolnem odnosu. Tudi mene občasno boli ob spolnem odnosu, še posebej, če je prehiter. Tedaj s fantom prestaviva v prvo in lepo počasi, še bolj nežno. In to največkrat pomaga. Drugače pa uporabiva preostale načine zadovoljevanja spolnega nagona (božanje, ljubkovanje po celem, … – ovira je le domišljija). Obsojati sam spolni odnos je zato preuranjeno. Uredi zadevo najprej s partnerjem, če je sploh ta pravi, nato pa skupno h ginekologu. Ne se bati, le pogum je potreben. Zato pa imaš partnerja, da ti stoji ob strani, še posebej v takšnih trenutkih. Ne zanemari tega. Žal nisem zdravnica, zato iz Bio nasveta ne bo nič.

LP, in le pogumno!

Hudo mi je zate, ker ne moreš zaužiti zadovoljstva in prijetnih ubčutkov pri seksu s partnerjem, katerega imaš rada. Bilo bi pravilno, če se o tem problemu čim prej pogovoriš s fantom, ki nima pojma, kaj se v tebi dogaja. Tebi bo lažje, on pa ne bo nezadovoljen in nestrpen. Mogoče bosta skupaj našla kakšno vmesno rešitev, razen če te ne razume in ti ne zaupa. Lahko te zadovolji tudi, če ne prodre s penisom vate. Saj nisi tako mlada in nevedna, oba sta (upam) dovolj zrela. Razmisli tudi o predsodkih, ki imaš o seksu, pa ne samo zaradi bolečin, vzgoja igra tukaj veliko vlogo. Obstajajo tudi prijazne ginekologinje, ki bi ti znale prisluhniti. Pozanimaj se pri kolegicah. Preizkusi partnerja – če je res razumevajoč, potrpežljiv in vreden tvoje ljubezni.

Vso srečo vama želim!

Lep pozdrav. Naj ti pomagam: obvezno si preberi tekst na naslednji strani (in tudi na podstrani, ki je označena v tekstu)! Upam, da boš prebrodila strah ter rešila problem skupaj s partnerjem. Tudi jaz sem imela podoben problem in sva ga z možem uspešno rešila, s pomočjo mojega domačega ginekologa seveda.

Povezava:
http://www.rtvslo.si/receptzazdravozivljenje/oddaja1.html

Pod povezava:
http://www.rtvslo.si/receptzazdravozivljenje/oddaja1vzroki.html

Praviš, da je zate spolni odnos boleč. Razumljivo to potem ni več užitek. Ampak ti tega očitno do sedaj nisi hotela rešiti – raje si se odrekala spolnosti, kot da bi ugotovila, kakšni so vzroki. Pa tudi s partnerjem se o tem nisi pogovorila. Ali se sploh nameravaš, ko pa že naprej veš, da ne boš ugotovila, če se ujemata?! Boš raje še naprej trpela? Ali boš raje prekinila razmerje zaradi tega? Kaj misliš, da si v vajini zvezi samo ti? Problem je skupen, ne samo tvoj. Zato poskusi najprej partnerju prikazati tvoj problem, da te bo lahko razumel. Saj te bo poslušal, če te že čaka. Psihično ti bo potem zagotovo lažje. Dobila boš pogum, da greš h ginekologu in mogoče tudi do kakšnega svetovalca o teh zadeva. Bilo bi dobro, da povabiš partnerja s seboj. Želim ti uspešno rešitev tvojega (vajinega) problema.

Bodi potrpežljiva in vztrajna. Težave so ponavadi manjše, kot se vidijo na začetku. Jaz sem imela podoben problem. Bolečine sem imela, ker sem imela premajhno odprtino (vsaj na začetku). Vsako prehitro prodiranje penisa me je bolelo. Morala sva se posloviti od hitrega seksa. Privajati sem se morala tako, da sem potem, ko sem bila dovolj segreta in navlažena, zadrževala penis v nožnici dalj časa, poteze partnerja pa so bile zelo počasne in kratke. Nekaj tednov je še malo bolelo, nato pa sem se privadila in bolečin ne čutim več tako pogosto, kot prej – le tu in tam. Pogosto prakticirava tudi druge načine seksualne zadovoljitve, ne samo s prodiranjem penisa. Katere vama ugajajo, bosta že sama ugotovila. Hvala bogu, da je moj fant razumevajoč in strpen. Zelo sem zadovoljna sama s seboj in tudi z njim. Ne obupaj, le loti se razreševanja problema čim prej, da ne boš nesrečna in potrta zaradi tega. Strah ima namreč prevelike oči. Vso srečo!

Pozdravljena!

Ne igraj se z zdravjem, saj lahko imaš posledice. Možna razlaga za tvoje probleme je lahko sledeča:

Endometrioza (Endometriosis)

Endometrioza je bolezen, pri kateri se pojavlja materični sluznici podobno tkivo izven običajnega mesta v materični votlini. Prizadane le ženske, ki so v reproduktivnem obdobju.

Obstaja več razlag, vendar točnega vzroka nastanka endometrioze še ne poznamo. Tkivo se lahko razrašča po zunanjem spolovilu in rodilih, redkeje pa ga najdemo tudi izven rodil (slepič, popek, nos, itd).

Bolezen se razvija počasi in vztrajno napreduje. Kaže se z bolečino pred ali med menstruacijo in bolečino med spolnim občevanjem. Kadar bolnica nima menstruacije se lahko bolečine pojavijo v medenici in spodnjem delu trebuha. Glavna težava endometrioze je neplodnost.

Kdaj naj grem k zdravniku?
Ko več mesecev zapored opažate:
-bolečine pred ali med menstruacijo, ki so močnejše kot običajno.
-ponavljajoče močne bolečine med spolnim odnosom

Katere preiskave se opravi?
Ginekološki pregled in laparaskopija za dokončno diagnozo.

Kakšna je preventiva?
Zaradi neznanih točnih vzrokov bolezni preventivni ukrepi niso znani.

Kakšna je terapija?
Konzervativna z zdravili: kombinirani estrogensko-progestagenski preparati, progestageni.
Kirurška: laparaskopska mikrokirurgija, operacija z laserjem

Kako si lahko pomagam sam?
Redni ginekološki pregledi, vestno jemanje zdravil, počitek po operaciji.

Upam, da sem ti s tem kaj pomagala in vso srečo s tvojim partnerjem, ki verjetno nima blage veze, kaj mu skrivaš. Bodi poštena in obilo sreče pri reševanju tvojega problema!

Pozdravljeni

stara sem 20 let in imam redne spolne odnose (ne menjavam partnerjev). Moje težave so se začele pred tremi leti, zaradi česar sem tudi ležala v bolnici (bel izcedek,močnega vonja). Po pol leta pa sem se zopet vrnila v bolnico, kjer so mi opravili laparoskopijo. Vedno sem imela neredno M zato sem tudi jemala tabletke za uravnavanje… Minulet. Po opravljenem o. p. so mi povedali, kaj je bilo pravzaprav narobe. Sluz ki bi se morala luščiti v času men. ciklusa, se je nabirala notri…oni so to očistili (?) in s tem bi se morale moje težave končati. Vendar se ni. Takrat sem začela jemati Stederil D, po katerih pa se nisem dobro počutila. Še vedno sem imela bel izcedek…probala sem že vse ( svečke, kreme, tablete…)nič ni pomagalo. Naj omenim še to, da na ginekološke preglede hodim redno. Lansko leto avgusta (redni pregled) pa mi je moja ginekologinja povedala da imam nekakšne ciste, ki pa naj nebi bile nevarne (????) Takrat mi je vzela tudi bris, ki pa je pokazal PAP 2. Po pol leta so me poklicali nazaj in mi ponovno vzeli bris,ki pa je bil kasneje PAP 1. Nisem omenila tudi tega,da sem po tem ko sem prenehala jemati tabletke Stederil D, imela vmes mal pavze… po tem ko pa mi je povedala da imam ciste, sem morala zopet začeti jemati tabletke Minulet, po katerih sem prav tako čutila močne bolečine v prsih!
Zanima,ker imam sedaj, približno že eno leto (od tistega pregleda avgusta,ko sem dobila zopet tabletke)po koncu M, še par dni po tem rjav izdcedek neprijetnega vonja,kaj je to?
Ali obstaja kakšna verjetnost,da imam endometriozo?
Ali so ciste nevarne?
Ali lahko vplivajo na to,da ne morem zanositi?
Kako naj se rešim teh izcedkov iz nožnice,ker imajo res neprijeten vonj?

Najlepša hvala za odgovor.

Res!

New Report

Close