Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek sprememba na dojki?

sprememba na dojki?

Včeraj zvečer se nagnem v kopalnici in ugotovim, da se mi na eni dojki naredi majhna, ploska jamica, kot polmesec. Ne vem, kako naj opišem, v glavnem, če se nagnem, dojka visi dol, eno majčkeno mesto pa kot da vleče, kot npr. strija, ki naredi vdolbinco, v glavnem kožo malenkost vleče not. Če je dojka v normalni pozi, se na oko ne opazi čisto nič. Ker sem ravno po M, ko itak pretipam dojke, sem šla takoj pretipat vse, dojke, bezgavke – ne otipam nič, ne bulice, ne povečanih bezgavk, nič, strah me je pa tolk, da sem drisko dobila od tega. V vsaki knjigi piše, da je najbolj nevarno, če kožo začne vlečt, se ugrezne – obup!!! Osebne zdravnice ni, osebnega G tudi ne, vsekakor poskusim popoldan prit do nadomestnega zdravnika. A ima katera kako izkušnjo, s tako spremembo brez bulice oz da je ni otipala? Kako se je izšlo? Stara sem 34 let, 1 otrok.

Osebne izkusnje nimam, ampak lahko ti povem, da je zelo malo takih sprememb v tvoji starosti nevarnih – navadno gre za kaksno brazgotino ali zgostitev zleznega tkiva, ki malo vlece. Nadomestni zdravnik naj ti da napotnico za pregled dojk na Metelkovi (ce si iz Ljubljane ali okolice), od tam te bodo po potrebi poslali se na rtg ali ultrazvok.

Drzi se in ne pozabi sporocit, ko bos izvedela, da je vse v redu!

SG

san giorgo, koliko časa pa se čaka Metelkovi za tak pregled? Pred več kot pol leta sem se hotela v domači bolnišnici naročit na UZ pregled dojk ker imam velike dojke in nisem nikoli sigurna, če sem jih zadost dobro pretipala (košara D/E), pa so me odslovili, ker nimam ginekologa v isti bolnišnici, nisem dedno obremenjena in nimam težav, da bi bila nujni primer. Zdaj sem besna sama nase, da takrat nisem vztrajala al pa šla na Metelkovo.

Vseeno hvala za pomirljive besede.

Predvsem ne paničari, ker to stvari samo poslabša. Če praviš da si redno pregleduješ dojke (vprašanje pa je, ali tudi pravilno), potem poznaš svoje prsi in telo.
Jaz sem bila v podobni situaciji kot ti. Splošna zdravnica mi je še enkrat pretipala dojke in zatipala celo manjšo bulico. Potem pa panika 🙂 (čeprav takrat se mi zdelo nič kaj smešno)

Me pošlje v ambulanto za dojke na metelkovo in sestra me tam naroči za pregled čez 4 mesece!!! A si predstavljaš! Jaz sem skoraj znorela. Če bi bilo kaj resnega, me bi do takrat lahko že pobralo!
Pa se nisem dala in šla kar na onkološkega z napotnico. Tam me je sprejela najprej ena sestra, ki mi je rekla le to, da če poznam svoje telo, naj se ne oziram na nič drugega. Bulica ali ne, lahko gre le za bezgavke, ali še sto drugih nenevarnih stanj. Naj se doma opazujem kakšen teden in čim manj razmišljam o tem, in potem pridem nazaj.
Seveda ni bilo nič posebnega in zdravljenje ni bilo potrebno, stanje pa se je izboljšalo. Pa mi je kožo ravno tako vleklo kot tebi in sem bila takrat stara 23 let!

V glavnem prisluhni svojemu telesu in ukrepaj!

lp, ewy

ewy, hvala lepa za tvojo izkušnjo. Saj se trudim pregnat strah, ampak saj veš…Saj pravim, tipam in pretipam si dokaj redno (vsaj vsak 2. mesec), samo pri tej velikosti nikoli nisem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zihr, da sem res vse dodobra pregledala. Sicer pa sprememb ne opazim nobenih, niti med obema dojkama ne.

Res hvala ti, upam, da bo tudi moj rezultat podoben tvojemu. Si kdaj ugotovila, za kaj je šlo pri tebi? Meni skrbi, ker imam še majhnega otroka, ki sploh ponoči velikokrat zabaše s komolcem v dojko (še hodi spat občasno k meni) in sem že nekajkrat imela modrice od njegovega komolčanja :(((

Tole se bo čudno slišalo, ampak po mojem je bil vzrok naslednji. Vsaj z zdravnikom sva prišla do te ugotovitve.

Pred kakšnimi 14 dnevi ali več se je vame sredi zelo prometne ulice v Lj, sredi belega dneva zanalšč zagnel en moški srednjih let. Sprehajali sva se s kolegico in un tip gre proti meni, jaz ga sploh nisem videla in se zanalašč zaleti vame in me s komolcem drezne direkt v dojko. Sem se kar zgrudila po tleh. On pa se obrne in primitivno zareži, češ pazi kje hodiš koza. Jaz pa v jok! Sploh nisem prišla do sape. Folk pa mirno naprej.!

Bolelo me je še kakšen dan, dve, potem pa sem kar mal pozabila na vse. Pa M je bila vsem in je bilo itak vse razbolelo.
V glavnem, to naj bi se mi pojavilo zaradi tistega udarca, tako da če je tvoj mali pravi komolčar 🙂 kot pišeš, zna bit to zaradi tega.

Kakorkoli že, upam da se iz tega ne bo izkazalo nič resnega.

Vse dobro,

ewy

lp, ewy

Hvala ti!

New Report

Close