Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek stari članki v Moj malček

stari članki v Moj malček

Ah, saj vem da je čuden naslov in še bolj utopične želje, da ima morda kdo doma stare izvode revije Moj malček (l.99,00), kjer je bilo vsak mesec objavljeno kaj naj bi otrok pri določenem mesecu: že moral, verjetno že, morda celo – zna, pokaže in podobno. In mene zanima za starost 5 in 6 mesecev. Če se bo našla kakšna dobra dušica in napisala, pa bom sploh vesela.

Drugače pa v kateri knjigi bi kaj podobnega našla, seveda me najbolj zanimajo poglavja bi moral že, ne pa tisto, da morda celo že zna.

Lepo popoldne s svojimi malčki vam želi Piki Miki.

Jaz imam vse prve številke revije Moj malček. Mislim da jih imam 3 ali 4 letnike. lahko jih tudi prodam.
Če pa napišeš številko ali mesec izida pa se bom potrudila in ti prepisala iz revije.

Zelo lepo ima opisano knjiga Dojenček, ki je izšla pri Vale Novak – vsak mesec. Se mi zdi, da v reviji Mama teče ta opis po mesecih ali pa se je ravnokar iztekel. Ti napiušem kaj več, takoj ko gredo deca spat;-))

Če imaš knjigo od M. Stoppard “Kaj zmore moj otrok” ali nekaj takega, je celo po tednih noter. Če ne bo nobena našla, ti prepišem zvečer.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Če štekaš kej english, je tule ful dobro opisano. Če ne pa…na kofetku.

lp A
http://www.envisagedesign.com/ohbaby/develop.html

V Mami je tudi razvoj otroka po mesecih, mislim, da ni bistvene razlike med tem in tistim, kar je napisano v Mojem malčku.

Če hočeš ti pošljem, itak se že sprašujem, kaj naj naredim z vsemi temi revijami:-))).

štekam blazno malo, tako da bom to misel opustila, pa brez zamere, vseeno hvala.

kavica, upam da še letos ;)))

Ne, revij ne bi imela, ker imam doma 2 prva letnika Mame in je vrh glave, samo da teh zadev ni noter, vsaj kakšne 50-60 revij pa sem tudi sama podarila. Priznam, da mi je bilo tisto v malčku všeč, ker je bilo samo na eni strani, samo sem kopirala od 8 m naprej.

Hvala vseeno Dove**, še 26 dni ;)))

Hvala, žal pa pojma nimam katera št. bi to bila. Hvala vseeno.

bom pogledala v knjižnici, če imajo knjigo. Če pa se me vseeno usmiliš in gor nakucaš nekaj alinej, rabila pa bi res samo tisti minimum, ki naj bi ga otrok obvladal, pa še pri tem so jasno odstopanja, kar se čisto zavedam.

Ja, bo treba kar v knjižnico, vseeno pa bom vesela, če boš malo napisala.

evo piki …

na koncu petega meseca bi moral že
-samostojno držati glavico, ko ga dvignete pokonci
-ko leži na trebuščku, dvigniti glavico tako, da s pomočjo rok dvigne že cel prsni koš
-se prevaliti na en bok
-biti pozoren na predmet, ki je tako majhen kot rozina
-zavriskati od veselja
-stegniti rokico da bi dobil predmet, ki ga zanima
-se spontano nasmehniti
-prijeti ropotuljico, ki mu jo podamo čisto do konic prstov

bo najbrž će
-držal nekaj teže na nožicah
-držal glavico v ravni liniji s telesom, ko ga potegnete pokonci za ročice v sedeč položaj
-rekel a-gu ali kakšno podobno kombinacijao samoglasnika in soglasnika
-se oglašal z glasovi podobnimi bzzzzz

bo morda že
-sedel samostojno brez podpore
-se obrnil v smeri od koder prihaja glas

morda celo že (se mi ne ljubi pisat :))

šesti mesec

-držati glavico v ravni liniji s telesom, ko ga potegnete za ročici tako da sede
-reči a-gu …

bo najbrž že
-držal nekaj teže na nožicah
-sedel brez podpore

bo morda že

-stal, če se koga ali česa drži
-sam jedel piškot
-nasprotoval, če mu umaknete kako igračo
-postal dejaven in sam storil kaj, da bi dobil igračo, ki je izven njegovega dosega
-prestavil kocko iz ene roke v drugo
-pogledal za predmetom, ki mu je padel ali ga je spustil iz rok
-vzel rozino v pest
-se ozrl v smeri glasu
-čebljal in sestavljal glasove tako, da kombinira samoglasnike in soglasnike, na primer ga-ga-ga ba-ba-ba ma-ma-ma da-da-da

sem jih izkopala iz naftalina :)))

B.

o barbara* res hvala, da si se potrudila, meni je bil ta način ful všeč, kako so to takrat predstavili.

Od tistih bi moral že pri 5 mesecih pa izpolnjujemo samo 3-4 od 8 alinej. Še najbolj sem skeprična glede držanja glavice, ker se zelo trese in večkrat kar malo omahne, sama pa še vedno za vsak slučaj držim zadaj v pripravljenosti roko (če razumeš).

Opažam, da je tale drugi otročiček v vsem veliko bolj pozen kot prvi in me kar skrbi. Z zagotovostjo lahko potrdim le to, da se smeji in vriska, to pa je tudi vse. Nič kaj vzpodbudno. Tudi ropotuljico, ko mu jo vztrajno porivam v roko prime in skoraj takoj izpusti, do ust pa sploh ne zna prinest.

Nevem, morda pa ga preveč opazujem, me prav zanima kaj bo rekla 1.12. v razvojni, ko imava kontrolo.

Piki Miki … sej veš da so otroci različni … moj prvi je bil v vsem ful brzinski … od sedenja do lulanja na wc .. govorjenja … sam se mu je nekak pri treh letih vse ustavilo … danes je pa čist povprečen fant …

tudi ta drugi je kar hiter .. ampak ti povem da kar telovadiva skupaj … se pozna veš … naprimer pred enim tednom smo imeli posvetovalnico … je dr. rekla da ga mal v desno vleče … mi je povedala kako naj delam da se bo ‘poravnal’ … in zdaj po enem tednu se skoraj ne vidi več da bi bil bol v desno 🙂 … ti hočem rečt da pri takih malih miškotih se očitno zadeve hitro spreminjajo.

jaz imam eno super dobro knjigo .. Miselni razvoj dojenčka in malčka … res super enostavne vaje po mesecih za otročke … od 0-3m, 3-6m, 6-9m … do tretjega leta … mali ful uživa ko telovadiva in se mu zelo pozna … zdej 2 dni delava čist enostavne vaje da ga za rokice primem in na rahlo potegnem da bi se vsedel … on me zelo močno prime in se sam potiska gor … čist na koncu mu moram mal pomagat … drugače mu gre pa ful dobro … pa sva v dveh dneh mogoče 10x to vajo ponovila in on že točno ve zakaj gre in se ful reži ko rečem en, dva triii … pa se že dviguje 🙂
pa avion obožuje … jaz sedim na kavču … pa ga močno pod pazduho primem … zaštartava (vedno isti postopek in glasovi) .. ga dvignem nad glavo … leti levo desno … in pristaneva … se tudi reži na vsa usta…. to ponovim 2x – 3x in ma dovol … se kar zmatra.

pa če ga dam sedet na koleno … ga primem pod pazduho in nogo premikam levo desno … on pa mora lovit ravnotežje … tuki se mu vidi kako zelo je skoncentriran … ful sodeluje

drugač so podobne vaje opisane v knjigici iz porodnišnice … igre do enega leta … si dobila?

če želiš ti vaje skopiram in pošljem … ?

B.

Sorry, ker ti nisem napisala. Sem pogledala, če lahko kaj dodam, da se posipam s pepelom, pa je barbara zelo izčrpno napisala, tako da sama nisem našla nobene nove info:-(((((( Smo pa bili v gužvi zaradi cepljenja (zamujali zaradi prehlada), pa še jaz sem nekako bolna (prehlad, pa glasilke ne spuščajo glasov). Glede malčka pa se ne sekiraj preveč (vem, lahko je rečt), vsak ima svoj tempo in tako kot niso na koncu vsi nogometaši, tako tudi na začetku ne marajo vsi istih stvari in niso za isto nadarjeni. Je pa tudi res, da bolj natančno in pozorno kot opazuješ, več skrbi si nakoplješ. Držim pesti, da bo vse OK
maja

Oprosti, sploh nisem včeraj opazila posta. Knjigico imam in se ti zahvaljujem za dobronamero. Sem jo ravno včeraj zvečer prebirala, ko sem nekaj pospravljala in jo našla. Ja so kar luštne zadeve notri, bom pa vseeno stopila še do knjižnice, da vidim kaj vse ponujajo, ker so kakšne knjige zares super.

Ja je bilo ravno “smešno” to, da se je hotel obrniti včeraj s trebuha na hrbet pri alergologinji, ko mu je poslušala pljučka. Sva ga lovili obe, jaz pa še razlagala kako ne da nič od sebe, torej me je postavil na laž ;))))

New Report

Close