Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek starostne meje Legolandov, Disneylandov…

starostne meje Legolandov, Disneylandov…

Ker ste me s prejšnjimi posti spodbudile k razmišljanju, da omenjeni “landi” niso primerni za triletnike, me zanima vaš mnenje, od katerega do katerega leta se vam zdijo primerni Gardaland, Disneyland, Legoland.

Mi smo bili v Legolandu in ta vsekakor je primeren za triletnike. O.K. vsega ne boste mogli početi, boste pa lahko počeli veliko stvari.
Sicer je v Legolandu merilo višina, bolj kot starost. Če ste visoki nad 1 m, potem odpadeta ene dve ali tri stvari. Še vedno pa jih ostane recimo deset ali več. Čisto za vsakega je npr. razgledni stolp, pa ogled minimundusa, vožnja s panoramskim vlakcem. Pa panoramski ogled z vlakcem na višini, potem safari, igranje na igralih. To so vse stvari, kjer lahko skupaj sedita otrok in starš.
Na kakšno stvar se pa tudi jaz nisem spravila, ker moj želodec ni ravno za premetavanja, he he.

Za ostale “lande” ne vem, ker se tam še spravljamo. Bi pa tudi meni pomagalo, če bi kdo povedal isto za Gardaland.

z.

Kje pa je legoland?

Odvisno kam greš in kakšnega otroka imaš. Pri nad 120 cm je možno iti na vlakce in večino drugih stvari, smo prebrali, torej mora biti otrok velik vsaj toliko.

V ED je sicer videti mame z vozički, dvoletnike, troletnike,… a ti nimajo nič od tega, da plačajo veliko tisočakov za vstopnino, potem se pa sprehajajo po zabaviščnem parku sem in tja.

Mi smo šli prvič v “land” pri starosti devetih let, nam je to povsem ustrezalo, ker na vrtiljake in na hitre železnice zaradi vrtoglavice in slabosti ne hodim, otrok pri devetih letih pa že zmore toliko hoje kot odrasel. Pa še odnese nekaj od izleta, pa še gledati ga ni treba več vsak trenutek, pa še in še.

Legoland je blizu Ulma. Sicer pa tukaj imaš link do zemljevida.

z.

Legoland je najbližje v južni Nemčiji.

Bila v Disneylandu. Definitivno ni meje navzgor 🙂 Se tudi za ta velike veliko najde. Za malčke pa je prav tako vsega. Verjetno gre z malčki malo počasneje, pa tudi sicer ne moreš v enem dnevu vsega videti.

Anja

Po mojih izkušnjah:
legoland od 3 do 99+
Disnyland: od 5 do 99+ – ne vem od kod ideja, da za 8 letne ni več zanimiv
gardaland: 8+, nisem sicer bila sama, je bil pa mož s starejšim sinom

V Gardalandu je predel samo za ta mickene otroke. Mi smo se prav fajn imeli letos (2-leti)

T

V Gardalandu dovolj primernih aktivnosti za en dan za petletnico.

V Gardalandu smo bili z 2-letnico in4,5-letnikom. Oba oz. vsi štirje smo uživali…
LP

Gardaland, zelo uživali s 5,5 letnikom. Večino stvari smo si lahko ogledali, ker je bil večji od 100 cm, le na Atlantido in Dinozavre nismo smeli, ker jih še ni meril 120 cm. Upam, da nam bo uspelo iti drugo leto, ko bo najmlajši ostal doma. Takrat bo star 2 leti in pravzaprav v Gardalandu nima kaj početi oziroma bi se lahko samo šetkala z njim.

In še podatek: za 2 odrasla in 1 otroka smo v lastni režiji za stroške (bencin, cestnina, vstopnine) odšteli več, kot če bi šli z agencijo z avtobusom. Da ne omenjam 8 urne vožnje v enem dnevu, sploh nazaj, ko je bil še ata utrujen od silne hoje in navdušenja. Nazaj domov bi se prav prileglo vsesti se na avtobus in odremati do doma.

New Report

Close