Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek status študenta

status študenta

Punce, ki študirate izredno: a imate status študenta in s tem pravico do otroškega dodatka? Ali se lahko po narejenem izrednem letniku vpišeš v redni študij? Kako pa je s štipendijo, če študiraš izredno? Se to da speljat? Sprašujem za hči, ki si bo morala sama plačat izredni prvi letnik, pa bi bil dobrodošel vsak dohodek.

Izredni študenti imajo pravico do otroškega dodatka in do štipendije le v primeru, če niso zaposleni ali niso prijavljeni kot iskalci zaposlitve. Glede vpisa v drugi letnik izrednega študija pa je najbolje, da pokličeš v referat ali pregledaš pravilnike, ki jih imajo običajno nekje na spletu.

Seveda pa štipendije in otr.dodatka ni, če študij ni razpisan s strani države, kot so zasebni faksi, imam prav a ne? Ker pri moji hčeri je pa tako,da bi rada delala likovno akademijo in ker že drugič ni bila uspešna na sprejemcih, bi bilo najbolje, da se vpiše v enega od zasebnih faksov umetniške smeri – razmišljamo o Famul Stuart v Lj. – seveda je šolnina in problem, ker odpadejo vsi prejemki od države.
Ko smo ravno pri tem, kdo pozna kaj Famul Stuart? Je kdo, ki študira tam? Za vsako inf.bom zelo hvaležna.

New Report

Close