Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ste dobrodelni???

ste dobrodelni???

znane slovence sprašujejo dostikrat o dobrodelnosti. jaz pa bo vas!

men je najbolj všeč ta varianta ko lahko pošlješ sms in daruješ. tako sem včeraj pošiljala smse za darfur.

poleg tega vsa naša rabljena oblačila podarin družini s petimi otroci.

zakaj to počnem?! iz čiste solidarnosti. ker imam in drugi nimajo. ker se mi kar srce trga ob lačnih otrocih. ker kar ne morem verjeti da nekje otroci poznajo le delo, ne pa igre in učenja.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Tudi jaz se najbolj poslužujem SMS variant

Prostovoljno delam v eni nevladni organizaciji, darujem prek sms in sem botrica dečku iz Gane, ki zdaj hodi v šolo.

živimo 4 z eno plačo, pa kljub temu po svojih zmožnostih nakazujem denar unicefu ali karitasu in pošiljam SMSje – seveda za tiste projekte, za katere se mi zdi vredno. vseskozi pa dajem za “uboge otroke” oblačila in igrače, ki smo jih prerastli. tako so me učili od malega in tako že sama učim svoje otroke.
lep dan, m28*

Kmalu nas bo 5, a še vseeno imamo dovolj, da nakazujemo raznim dobrodelnim org. Trenutno imam pred sabo položnico Društva za osvoboditev živali. Na moževo plačo pa čaka še Drnovškovo društvo – 10.000 SIT.
Pri denarnih nakazilih je bolj zavzet mož. Unicefovi otroci so že dobili koze z našo pomočjo, vodo, cepivo,… Novoletne čestitke ravno tako kupujemo njihove.
Ko je bil mož še študent, je za vsak narejen izpit nakazal na RK nekaj denarja.

Z mano si opomorejo otroci, jim večkrat napokam cote in igrače in tudi novoletna darila in sladkarije, ki jih naši tako dobijo preveč.

Kaj pa ve, punce?

Finančno pomagam staršem, vse dobre obleke podarim, vse pohištvo in gospodinjske aparate podarim, nakazujem denar direktno tistim, ki ga potrebujejo in delam vsaj 8 ur na mesec kot prostovoljka.

New Report

Close