Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ste začele že pri treh…

Ste začele že pri treh…

letih otroke pošiljat v razne plesne vaje, telovadbe, …mu kupovat smučke, drsalke, in ostalo za odrasle ali ste počakale do 4 leta?
lp

Pri dobrih 4 je začela hoditi k baletu, kar si je želela že od 3. leta, ma se nama je takrat zdelo prezgodaj. Zdaj, pri 5., bi rada hodila tudi k angleščini… bomo še razmislili. Saj bodo še tako prekmalu šli v šolo! Aja, kakšna gibalna aktivnost pa po mojem pri treh ni prezgodaj, posebno če se otrok sicer ne giblje veliko.

naš ne hodi nikamor in nima ničesar od naštetega. ima pa narokavčke in lopatko za po snegu, pa hodi v vrtec.

Zakaj pa si postavila mejo do 4.leta ?
Moja deklica je začela hoditi na telovadbo malo pred 2 letom in se ima tam super, program je prilagojem za njihovo starost.
Septembra / stara 2 leti / bova začela hoditi še na glasbeno plesne urice Bamberbam,pa nezato da bi jaz to forsirala ampak ker pač tamala uživa v glasbi oz. rada poje pesmice plus tega kakovostno preziva urico skupaj sploh je to fajn v dolgih jesenkih dezevnih dneh in mrzli zimi ko ne mores biti veliko časa zunaj doma pa hitro dolgčas rata vsaj naši.

lp

Med 4. in 5. letom je v vrtcu obiskoval anglešino (2x na teden), plesne urice(2x na teden) in telovabo izven vrtca (2x na teden). Kar je bilo v vrtcu je zgledal kot program v vrtcu, ker je velika večina otrok to obiskovala.
Letos med 5. in 6. letom pa je obiskoval angleščino v vrtcu ( 2x na teden), in plavanje posebej 1x na teden.

Za letos pa ne vem kako bo, plavanje bomo obdržali…za ostalo se bomo pa sproti pogovorili.

Ja, pri treh letih sta smučali, drsali in rolali. Hodili na telovadbo, pred četrtim rojstnim dnem pa tudi na angleščino. Za vse sta bili iniciatorki sami, jih nismo silili, sta pa vedno blazno uživali. So si pa otroci zelo različni, zato je najbolje, da jim prisluhnemo.

Pri 4. letih je začela moja hči hoditi v plesno šolo in je vanjo zahajala celih 11 let. Imela je 1 leto pavze, letos pa bo ponovno s septembrom plesalka.
Sin se je ukvarjal večinom le sam s seboj in z raznimi lopatkami, rolkami, … do 8 leta starosti, nato pa je tudi sam začel plesati. Plesal je 6 let, sedaj pa tudi to ni več njegov hobi.

Nič od tega. Je pa vseeno non stop fizično aktiven.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Pred dopolnjenim enim letom plavanje, pri dveh telovadba, naslednje leto pa že plesne in angleščino… tudi v nadalje bo vsako leto verjetno kaj novega, predvsem pa tisto kar si bo sama želela. Njej je tudi to popoldansko druženje ter drug krog prijateljev in zabave zelo všeč, mamici malo manj, ker je vse zelo drago, pa še nikamor se nimam dati tisto uro, ko jo čakam….

ja, naša dva sta pri treh letih že oba s pravimi smučkami plužila po bejbiki 🙂
meni se to zdi super, pač odvisno od otroka če ima veselje. No, naša dva sta ga res imela…

glede ostalih aktivnosti pa je tako, da jih obiskujeta v okviru vrtca dopoldan. Ampak le tiste, katere želita.

sicer ne razumem najbolj tvojega vprašanja in kaj te muči… če ima otrok veselje do plesa, je po mojem mnenju za otroka prav, da ga vpišeš s tremi, če pa nima veselja, pa ga niti s 4 nima smisla vpisat.

LP

Kmalu bo 3 in že imamo smučke (od nečakinje). Če bo pozimi navdušena, potem ja, če ne, potem ne – lani ni bilo interesa. Mogoče ji kakšen Božiček prinese še drsalke, ker imamo drsališče čisto blizu in je že lani izrazila željo, da bi drsala. Pravkar smo ji kupili tudi kolo in se že kar lepo pelja. Včasih se še kam zagleda in pozabi šofirat. Za rolerje pa bomo videli drugo leto, če bo nad drsanjem navdušena, drugače pa ne.
Vpisali jo bomo k plesno- igralnim uricam (1x/teden) in letos gre tudi v vrtec. Aja in še lutkovni abonma ji bomo priskrbeli (predstave so 2x na mesec). Ga je že prejšno sezono imela in zdrži od začetka predstave, do konca. Pleše pa tudi rada.
Moram tudi povedati, da živimo v bloku in nam takšne dejavnosti kar prav pridejo. Drugače je, če je otrok lahko cel dan pred hišo in v gibanju.

Pri treh? Čisto prepozno, če želiš vrhunskega športnika, ki bo prinašal primeren denar …

hm

Opazuj otroka, ali je zrel za take dejavnosti pri 3 letih.

Naš je bil, (pa ne zaradi želje za vrhunskim športom), največ zaradi zdravstvenih razlogov.
Drugi sinko ne bo zrel, ker vidim kako počasi napreduje in zategadelj ne bomo forsirali in bo vse to nadoknadil pri 4 ali 5-tih letih.

Takoj po porodu smo jo vpisali v nadaljevalni tečaj.

Ja tudi naša dva sta pri enem letu striktno izrazila željo po znanju angleščine.

Moj je pri 15. mesecih preštihal vrt in ob sobotah opral vse tri avtomobile.

Kako je TRANSPARENTNO ZA videti, da tisti , ki imate otroke lepo pošlihtane in otroci uživajo na raznih tečajih , športih .. lepo odgovarjate.Tisti, ki pa ste otroke pustili same pa imate neumesne pripombe.

New Report

Close