steklokeramična plošča
Mi imamo ploščo (in še dosti drugih elementov) od Gorenja in zaenkrat nimam pripomb. Imamo pa te aparate nekaj čez pet let. Priporočam pa ti, da kupiš ploščo s takimi komandami, da so samo na dotik – zaradi čiščenja in na pultu – zaradi otrok. Jaz jih sicer nimam, se mi pa zdijo najbolj praktične. Če jih pa ima katera druga, ti bo pa gotovo napisala, če so res v redu.
Pa seveda, da imaš možnost na enem kuhalniku regulacijo dveh velikosti gretja (za različne velikosti loncev). Sicer pa mislim, da imajo to kar vse plošče.
Jaz imam že dobrih 5 let Gorenjevo. Spremenila bi edino to, da bi imela komande na dotik, drugače sem zelo zadovoljna. Ko se enkrat navadiš (se zelo razlikuje od plinskega štedilnika), je super 🙂
čao
Odvisno od tega, kakšne imaš zahteve. Če kuhaš za večje število, potem uporabljaš večjo posodo in je dobro, če je kakšna plošča razširljiva.
Uporabljam jo že kar precej let, tako, da, če bi zdajle kupovala novo, bi se odločila za kombinacijo dve plošči na elektriko, dve pa z indukcijo. Za dve električni zato, ker imam cel kup posode, ki za indukcijo ni primerna. Je pa precej draga, tam čez 200.000 SIT.
Pazi, da bo imela plošča kovinski rob, ker se brušen lahko poškoduje, sem že brala nekje na netu, da je gospodinja zadela rob in je plošča počila. Pa tudi lažje je za čistit, če ti gre kaj čez pri kuhanju.
Starejše so imele gumbe na sami plošči, kar sploh ni praktično ne za čiščenje, ne za kuhanje, ker zadevaš vanje. Se še najde v prodaji kakšna z gumbi.
Nove imajo senzorje na sami plošči, je verjetno v redu, jaz imam še gumbe na fronti.
Malo se razglej v trgovinah, pa na http://www.gaa.si/ pojdi, da malo primerjaš plošče med seboj.
Se strinjam z Jano. Steklokeramično ploščo imam 5 let in sicer s senzorskimi tipkami in sem super zadovoljna glede vsega: čiščenja, hitrosti kuhanja,…Če bi jo pa kupovala sedaj, bi si pa definitivno želela indukcijske. Cena je precej visoka, posoda mora biti primerna, ampak baje da se dolgoročno izplača zaradi manjše porabe električne energije. Žal ne poznam nikogar, ki bi jo imel.
Pri nas imamo Zanussijevo steklokeramično ploščo na senzorje in sem zelo zadovoljna. Enostavna je za pucat, pa še tipke lahko zakleneš, da otroci ne morejo po pomoti prižgat plošče.
Po vsaki uporabi jo obrišem z vlažno krpo, če je bolj umazana, pa s posebnim čistilom za stekloker. plošče Mr. Muscolo.
Koliko kilovatov bi prihranili na leto, potem primerjat, v kolikem času “spraviš not” razliko pri ceni, ki znaša cca 100.000 SIT, če lonce odmislimo. Za 100.000 SIT elektrike mi ne pokurimo v celem letu z vsemi pranji in lučmi vred. Za kuhanje torej še toliko manj. Vprašanje, če štedilnik sploh zdrži tako dolgo, da se splača toliko več odšteti zanj. To bi bilo zanimivo izračunat.
Katero steklokeramično ploščo boš kupila je skoraj vseeno, ker samo dve firmi izdelujeta steklokeramiko.
1. Gorenje (le kdo bi si mislil)
2. neka italijanska firma
Gorenje izdeluje plošče za bosch ipd., kar pomeni, da je dobra kvaliteta.
Ko boš kupovala, bodi pozorna na napis CERAN v kotu plošče. Le v tem primeru boš kupila kvaliteto. Za katero firmo se boš pa odločila glede elektronike (bosch, candy, gorenje, miele, electrolux…..) je čisto tvoja osebna odločitev.
Pazi samo na napis CERAN!!!! Le tako boš lahko prepričana, da je plošča boljše kvalitete.
Nataša
PS: CERAN izdeluje Gorenje!