Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu sterilizacija

sterilizacija

Spodnji post me je vzpodbudil, da malo povprašam o sterilizacije. A je kdo, ki se je za to odločil, moški ali ženske. Namreč dejstvo je, da vse kontracepcijske metode so ali nezanesljive ali pa zdravju vsaj malo škodljive, kondomi so pa itak to kar so. Sterilizacija pri moškem pa je bojda zelo enostavni ambulantni poseg, za razliko od strerilizacije ženske.

Čist tak… kar se tiče naraščaja, mam kričačev dovolj, kondomi so mi bljak, maternični vložek škodljiv… Glede na to, da rad seksam in da me je strah ko psa, da zaplodim še kakega malega kričača, ki bi mi obrnil svet na glavo, mi zadnje čase roji ta stvar kar fejst po glavi.

Seveda me skrbi, kaj pomeni, če se ločim, si v novem življenju ustvarjam novo družino… otroke, ampak baje, da lahko seme umetno odvzamejo in umetno oplodijo žensko. Itak vemo vsi, da ni to to, ampak ok… to je še stvar, katero bi morda vzel v zakup (še posebej, če bi zakon malo bolje funkcioniral)… skrbi me pa nekaj drugega…

Skrbi me, koliko bi se zaradi tega čutil hendikepiranega, koliko bi me preganjala psiha, pa bi zaradi tega padla spolna sla… koliko bi morda padla spolna sla čisto biološko…

Slišal pa sem, da naj bi moški, katere sterilizirajo, po tem postali pravi manijaki… samo še seks, seks in še enkrat seks. Ne vem zakaj, ne vidim logike, morda zaradi sproščenosti pri seksu.

Ima kdo kake izkušnje glede tega ali pozna koga, ki se je s tem srečal?

Bljak, dobim kurjo polt, če pomislim na to.

zakaj pa?

Sem privlekla eno fuuuul staro temo na površje….
In moram napisat, ZAKAJ!!!!!!

Me prav fascinira, da o tem ne govorimo pogosteje in več!
Ženske se giftamo s hormoni, si tlačimo tujke v maternice (mislim na maternični vložek), se mažemo z nekimi kontracepcijskimi želeji in mažami….. moški se pritožujete nad kondomi….. ni filinga, ni stika, ni pristnosti….

In se pravzaprav vprašam – kaj pa je narobe s sterilizacijo?????

Gre za popolnoma mehansko prekinitev poti, po kateri potuje jajčece ali semenčece. Torej telesno poseg ne more imeti čisto nobenega vpliva na človeka. Hormoni delujejo enako, želja je ista, spolna moč nespremenjena.

Zakaj smo torej tako zaplankano proti tej metodi???????
Seveda mislim na tiste, ki imamo stalne partnerje, ki presegamo zakonsko najnižjo starost in smo kar se tiče števila otrok primerni za tako vrsto kontracepcije…..
Imam sodelavko, ki je to dala skozi. Je rekla, da bi šla takoj spet. Da se počuti tako nenormalno free….. da je zadovoljna…..

-mm, prava tema je tole, še vedno aktualna!!!

Oj!
Ne tako strašansko dolgo nazaj, je bilo v polnočnem klubu, ki ga vrtijo na slo 1 govora točno o moški sterilizaciji. Med gosti je bil tudi Čarli Novak, ki ima že kar dolgo opravljen ta poseg in je govoril ravno o temu kar tebe zanima. Poskušaj si dobiti ta posnetek….zelo zanimivo, polno tehničnih in medicinskih podrobnosti in veliko njegovih opažanj, kako se je počutil, kakšen se mu zdi seks prej in potem………..skratka fina stvarca.

in sem se najprej vprašala, zakaj je plemeniti naenkrat zopet kren…

kar se pa sterilizacije tiče – resno razmišljam. dobrodošle vse izkušnje. strasti mi zaenkrat ne manjka in če ostane na isti ravni bo dragi še vedno prijetno trpel, podmladka pa imamo tud dovolj…

ja, izkušnje me pa res zanimajo…
lp

Če si res trdno odločen, nema više otrok, potem ja, ampak kaj ,ko si že sam napisal, kaj če bo nekoč novo življenje, in želja po otročku…jebeno je to zelo, ker nikoli ne veš in vi moški ste lahko stari 70 let in dobite neko 30 letno mladenko, ki vam rodi otroka. Za žensko je to lažja odločitev, ker ji mati narava pomaga…
Dobro premisli, jaz si ne bi upala sterilizirat če bi bila moški…kajti nikoli ne veš, kaj si zaželiš nekega dne ob nekom;))!

Hmm, mene je pa tale tvoj odgovor napeljal v čisto drugo smer:
Napisala si kako se kolegica po posegu počuti “FREE”

Kaj to pomeni? Ni več zavor? Za še bolj promiskuitetno obnašanje? Lahko bi bilo tudi to, predvsem pri ženskah….

Prav iz tega razloga se seme shrani v semensko banko, draga!

samo čakam še na prava leta … bo kmalu ;-)))

VIC:

Pravi Lojzka Micki: “Moje Jože se je dal pa sterilizirat…”
Micka: “Joj, super, zdej ti pa ne bo treba več pazit!”
pa odvrne Lojzka: “Eh, ja, zdej bom šele morala ornk pazit…”

Tudi sterilizacija ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} !

Pri nas je to še bolj redko, mar ni tako dragi;)), zato tega nisem omenjala…

mojčka, poznaš kako žensko, ki je zanosla po sterilizaciji? ali gre za sistem rekla-kazala?

Ko se bom jaz odločil za poseg, bo to že čisto vsakdanja stvar, ljuba!

Ti se v to ne boš nikoli odločil;))

To gre po sistemu, da nobena stvar ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465};)).

Par besed je o tem (moški sterilizaciji) padlo na starševskem čveku, pa trenutno iskalnik ne dela, da bi ti poiskal. Glede bodočih potomcev pa imaš semensko banko, možno je tudi naknadno zašitje prerezanih semenovodov (če prav razumem je to še kar komplicirano in možno samo v primeru, da ti niso izrezali predolgih koščkov semenovoda) in v skrajnem primeru pa pride v poštev tudi punkcija.
Mislim pa da je poseg pri moškem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita, pri ženski pa metoda ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Zanimivo bi blo slišat zakaj tako razmišljaš

Osebno poznam! In tudi ginekolog me je opozoril na to možnost.

A to je vic? Kolkr jest spremljam tele strani, je lahko tud res…:)))

Ne…. ne gre za promiskuiteto. Ženska pravi, da se ima z možem tako fajn, kot nikoli pred tem. Seveda ne znam razložit, zakaj razlika. Verjetno pa je kaj na psihi…. na sproščenosti, na tem, da ve, da je zdaj spolnost popolnoma varna…..
Tako free sem mislila, ne drugače.
Hja, če pa hoče ženska čez plot skakat, bi ji pa jaz vseeno priporočila kondome. Ne zaradi zanositve, ampak zaradi zdravja.

Razmišljaš o tem, da bi????
Mene tudi malo mika. Itak sem prepričana, da sem pod temo OTROCI potegnila črto. Pa četudi bi zamenjala moškega……
Poseg na moškem je veliko enostavnejši. A meni se vseeno zdi, da sem JAZ tista, ki v nobenem primeru ne bom več rodila. Torej – zakaj onesposobit njega, če pa JAZ tako hočem?
Imaš kake pomisleke? Ali samo še čakaš na leta?

Sej, jaz mam samo to od sodelavke. In je pozitivna.

samo še na leta čakam … pomisleki so, ampak ti so prisotni pri čisto vsaki vrsti kontracepcije … vse ima + in –

New Report

Close