Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek steriliziranje- do kdaj

steriliziranje- do kdaj

Tiste, ki niste imala pretirane sreče z dojenjem… Zanima me, do kdaj ste otrokom sterilizirale steklenice. Naša punca ima sedaj 6,5 meseca pa me zanima ali naj steklenice še steriliziran ali to ni več potrebno.

Hvala pa lep večer.

Dokler se ni začela plaziti po tleh.

Pravzaprav približno do tretjega ali četrtega meseca redno, potem vsakih nekaj dni, potem enkrat tedensko….

Nekaj takega, priznam, da sem pozabila. :((

Skratka, ko je začela vse nositi v usta in se sprva valjati, potem plaziti po tleh, sem prekinila s sterilizacijo stekleničk.

Nataša

jaz jih nisem nikoli.

Nikoli!

Mi steklenice in cuclje še vedno steriliziramo (stari smo 8 mesecev), čeprav mali vse živo tlači v usta. Sem vprašala pediatrinjo v posvetovalnici, ki je rekla, da se stekleničke od mleka ne sterilizirajo zaradi “navadnih” bakterij, ki so povsod, ampak zaradi nevemžekaterih bakterij, ki so v mleku in ki lahko povzročijo pri otroku hude črevesne težave. Počasi bomo itak opustili flašo in bo bolje…

LP

Jaz sem mela prvič sposojen sterilizator in sem pač vedno dala flaške not, torej kar dolgo, nekaj mesecev. Zdaj je drugi star tri mesece in nimam sterilizatorja. Vedno flaško takoj operem z vročo vode in jih vsakih nekaj dni prekuham. To je to. Tako da mislim, da v flaški ni bakterij od mleka, če jo takoj operem.

Jaz jih od začetka samo prekuhavam na nekaj dni, vedno pa takoj po uporabi splaknem z zelo vročo vodo.

New Report

Close