Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek stolček brevi ali peg perego??

stolček brevi ali peg perego??

vem, da je bilo že dosti napisanega na to temo, pa vendar –
je prima pappa vreden svoje cene ali plačaš zgolj ime.
v čem je brevi slabši?

ni nobene tovrstne trgovine v bližini, da bi si lahko ogledala njuno funkcionalnost in stabilnost,
na netu pa slikica ne pove dovolj.

Mi imamo doma Prima Pappa in smo izredno zadovolnji. Hčerkica sedi v njem že od 4,5 mesecev naprej (je fajn,ker ima več naklonov), potem so tu dve mizici,itd.
Brevi stolčka ne poznam- samo iz fotografije.
Mi smo našega kupili v Italiji v trgovini LOOK ( Gorica) in zanj dali 110 evrov.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Mi pa imamo brevi stolček. Ima veliko mizico, več naklonov hrbtnega dela sedeža (5 naklonov), celi stolček pa se lahko spusti čisto dol, tako da je tik nad tlemi. Z njim smo izredno zadovoljni. Res nima dveh mizic, ampak tudi ene ni težko pobrisati, če je že umazana!?
No, navsezadnje, pa je še cena ugodnejša, za skoraj identičen stolček kot tako zelo opevani prima pappa.
Lep pozdrav!

Meni pa prima pappa sploh ni všeč. Naš ima tisti leseni stolček, ki se lahko razstavi v mizico in stolček. Sedaj je star 1,5 let in že zelo lepo je sam. Pladenj na stolu je tako nizko (v višini komolcev), da se lahko skloni nad krožnik in lepo poje juho. Tudi krožnik ob strani privzdigne in poje do konca brez packarije. Kadar pa jemo zunaj in sedi v prima pappa, mu pride pa skledčka tako visoko, da komaj zajema in preden prinese do ust je že pol vsebine na hlačah. V glavnem zelo težko poje sam in zahteva pomoč. No to so naše izkušnje.
LP Punček

Jaz sem mnenja da sta enaka. Brevi ima vse funkcije kot prima pappa, cena pa je res različna. Sami imamo sicer prima pappa zgolj zato, ker brevija pred leti ni bilo na tržišču. Mi imamo eno mizico (ker je bila takrat samo ena) in kot pravi mitrije kaj pa je kaj takega pobrisat. Kolegica, ki ima novejši prima pappa pravi da je tista zgornja mizica brezveze in je ne uporablja. To so samo toliko naredili, da se je pokazala sprememba v teh parih letih in ker je že toliko kopij (ala brevi). Jaz bi zdaj kupila brevi, ker je tudi lepih barv. Glede lesenih in kakšnih triptrap, jih ne menjam za tega. Prima pappa smo uporabljali let, ker je bil sinu tako fajn, zdaj sem mu ga sunila izpod riti, ker ga uporablja že drugi član (slabih 6m star).

No, jaz pa trip trap-a ne menjam za noben brevi ali prima pappo. Mi ni všeč, pa še preveč prostora zavzame, funkcionalen pa je časovno krajši čas kot trip trap, ki praktično raste z otrokom.
Osebno menim, da je fino, če se otrok čimprej navadi sedeti ZA mizo tako kot ostali in ne da ima svojo mizico.

No tudi stolček Prima pappa lahko parkiraš k mizi in mu snameš mizico, pa je ravno tako pri skupni mizi. Komot.

mi imamo stolček brevi in smo z njim zelo zadovoljni. tako kot pišejo druge o njim. všeč mi je tudi to, da se spusti nižje dol, in tako se lahko igrata oba otroka skupaj z kakšnimi kockami.
imamo pa tudi trip trap stol, ki je za mal večje. mi smo našega korenjaka dali v njega, ko je bil star 1,5 let. ima tudi zaščito, da ne pade ven, vendar je naš kar sam jo odmaknil in plezal po njem, tako da smo ga kmalu pospravili še za nekaj časa. sedaj pa ga ima v svoji sobi in je non stop na njem.

Mi imamo prima pappa in je super. Mizice pa ne uporabljamo, ampak je stolcek lepo pri mizi in ima hcerka kroznik na mizi. Trip trap je prenevaren za majhnega otroka,ne nudi taksne opore, vecji pa zacnejo ven lesti.

Tudi mi imamo prima pappa in smo do sedaj zadovoljni. Večkrat celo zaspi v njem, potem spustim naklon čisto dol!
Imamo tistega rumeno-modrega, ki je na vseh slikah!
Tudi to mi je všeč, ker lahko zgornjo mizico kar odnesem stran, hčerka pa se igra na spodnji, ki je čista!
Spusti se pa tudi čisto dol, tako, da včasih zraven “čepim” in jo nahranim!
Primerjati pa ne morem, ker Brevi sedežev ne poznam!
Trip-trap se mi ne dopade, ker smo jo enkrat dali noter in je skoraj ven padla. Pa tudi, ko je otrok star kakšne 3,4 leta lahko sedi že pri mizi in ne več na stolčku!

Tudi mi imamo Brevija. Zelo zadovoljni. Je že v drugem krogu uporabe. Prva ga je uporabljala do treh let, mali pa je sedaj notri že eno leto. Ko sva ga z možem kupovala, mi je bil prima pappa tudi všeč, vendar sva se odločila za Brevija tudi zaradi cene. Funkcije pa so popolnoma identične.

Lep pozdrav, Marjeta

Ja, hotela sem napisat da smo ga uporabljali 6 let. In zadnje 4 leta brez mizice pri veliki mizi. Mizica je bila v uporabi 1,5 let, ko se je mali učil jesti in ko se je igral. Tudi moji kolegici je mala padla iz trip trapa in če stolčka ne morem uporabljat pri 6 mesecih ga niti ne maram imeti.

Najboljš da si pogledaš oba stolčka. Boš takoj oapzila razliko pri sedežu….je kr velika razlika. Prima pappa se mi zdi da ima boljšga…bolj udobnega. Saj kukr sm vidla oba pri sosedih. So mel brevija in novega prima pappa.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

New Report

Close