Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Strahotne izpovedi žensk, ki so rodile v bolnišnici – odnos osebja

Strahotne izpovedi žensk, ki so rodile v bolnišnici – odnos osebja

A je pri nas tudi tako?

“NA svom prvom i jedinom porodu u KBC Osijek doživjela sam od sestara i osoblja tretman kakav ni životinji ni zvijeri ne bi nitko smio priuštiti. Sestre u rađaoni su me nazivale kravom, nemajkom, glupačom i stokom (jer sam im trebala pjevušiti valjda, a ne vikati od bolova). Dijete se rodilo u mekonijskoj plodnoj vodi, a one su vrištale kako smrdimo i da ovakva govna nikad nisu vidjele. Nalegle su se da izađe posteljica i prijetile i psovale da ih ne guram kao da šutim i trpim jer su one moj smrad morale trpjeti”, ovo je samo jedna u nizu priča žena koje su odlučile prekinuti šutnju o zlostavljanju koje su pretrpjele na porodu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-hrvatskoj-na-porodu-ponizavaju-i-zlostavljaju-zene-babica-mi-je-rekla–kad-si-se-jebala-nije-te-boljelo/787780.aspx

NE! Pri nas ni tako. Moja izkušnja s porodnišnico (pa je bil porod daleč od idealnega), ni takšna. Rodila v NM. “Dala čez” resnično vse porodničarje (bila 14 dni čez rok, 2 dni pred porodom hospitalizirana zaradi sprožitve poroda, več kot 24 ur popadkov, CR na koncu) pa lahko rečem, da je bil tudi tisti, ki so ga v medijih označevali za pošast in mesarja, do mene prijazen, strokoven. Sestre- tako tiste v porodni kot na oddelku pa korektne, prijazne.

Tudi lj porodnišnica je na nivoju; prijazne babce…

Postonjska porodnisnica je zakon.

Ob prvem porodu sem imela umetne popadke in sem se zvijala po postelji, čakala sem grozoto, da bom še jaz tako kričala, kot ženska zraven mene.Ker sem se prestavljala od hudega, me je babica večkrat nazjala, češ, kakšno posteljo sem naredila, naj lepše ležim, bolj pri miru! Pa sem bila tiho, a še pri miru bi morala bit!

Drugič pa je bilo zelo podobno. S tem ,da bi kmalu v sprejemni rodila, ker mi ni sestra verjela, da sem na koncu. Potem sem pa komaj prinesla v porodno. Hvala bogu sem bila v drugo raje dalj časa doma, da me ne bi spet babice in sestre nadirale v porodni!

V glavnem, nimam lepih spominov na porodnišnico Ljubljana. Res pa je, da je bilo to pred 30-timi leti.

Upam, da so danes razmere drugačne!

pri nas absolutno niso tako prostaške !!
mogoče privat ?
v službi pa nikakor ne.
rodila 3x ……pred 18,15,in 13 leti …..ni bilo idealno sploh ta prvič ne .malce sta bili dve osorni ,ostale super.čez tri leta tudi ti dve osornici sta drugače piskali…..jah,časi se spreminjajo…
aja pa govorim o ljubljanski porodnišnici.

Heh, pri nas je šikaniranje na bolj visokem nivoju. A si predstavljate nosečnico ki mora vsake 14 dni hoditi na ultrazvok ker bo otrok imel kao štulasto glavo, in pred študenti porodničarstva biti kot šolski primer anomalij ploda?

Brezbrižnost in brezsrčnost na kubik! Za tožit prasce!

UKC = univerzitetni klinicni center, biti solski primer je posledicno logicno. Lahko pa prisotnost studentov zavrnes, ker te vsakokrat vprasajo. Vsaj mene so. In pred 18leti in letos.

Porod Lj P, brez pripomb. Nikakrsne osornosti in vsi so izjemno dobro vedeli kaj pocnejo

Trikrat rodila v Šempetru pred 30., 27. in 20. leti. Prvič je bilo super osebje, drugič tudi nimam pripomb, tretjič sem imela znano babico s figo (nalašč je ne bom imenovala),ki je ni bilo nikjer, niti najmanjše prijaznosti, niti ene besede. Na veliko srečo je šlo vse hitro, brez problemov in se potem tudi zaradi tumaste babice nisem sekirala. Je pa tako: če gre vse hitro in brez problemov, so lahko vsi strašno fajn.

To je bilo v lj porodnišnici, in niso nič vprašali, le zahtevali. 19 let nazaj. Tak da, ko so porodnico pozabili v hodniku za perilo, al pa ko je v Postojni porodničarka med popadki hodila kadit, je mala malca…

Ja Postonjska je zakon. Dokler ni z otrokom kaj narobe in ostanes kaksen dan vec, otrok pa potrebuje zdravljenje. Potem kmalu vidis kako obupen odnos imajo sestre do tebe, kaksne carovnice v resnici so. Brez osnovnega posluha do svezih, v nulo zaskrbljenih mam. Osorne in vzvisene.

Nikoli vec v PO!!!

Seveda,da je tudi pri nas tako.Samo se ne govori.V bivši porodnišnici Koper je bila ena babica,ki je bila živa groza.Sama sem rodila pri eni ,ki je bila kao ena najboljših,ma daleč od tega.Ne verjamejo ti,da imaš res močne popadke,potem pa naenkrat uzbuna.Rodila 20 let nazaj in takrat sta dve deklici končali v Ljubljani zaradi nemarnosti babic.

Bila v porodnišnici LJ 4 leta nazaj. Babica pri samem porodu v porodni je bila super, ko se ji je končevala izmena sem ji rekla da naj prosim ne odhaja in naj počaka da rodim, je bila res fajn, mi je rekla da imam še eno uro časa do konca njene izmene 🙂 In sem res rodila tik preden se ji je šiht zaključil. Na oddelku sem bila potem še en teden zaradi določenih težav (otrok ok, težave so bile pri meni) in tam sem pa doživela svega i svašta … od največjega angela v obliki sestre, pa do hudiča od babe…. tako da sem enega dne naredila štalo in je mogla priti glavna sestra zadeve pomiriti. Nekako nimam najlepših spominov na porodnišnico LJ.

Grozno kar je napisano v uvodbem postu, si ne predstavljam kako bi se jaz pocutila na njenem mestu, nevem kaj se take osebe odlocajo za tak poklic.

Jaz sem septembra rodila v lj in sem bila zelo zadovoljna tako z babicarjem kot babico, ki je prisla ob izmeni, ter tudi s sestrami na oddelku. Babicar je bil prava faca in mi je zelo vluval pogum, se hecal saj sem od bolecin jokala, imela pa sem se eno studentko zraven, sem podpisala da dovolim, pa je bila isto kul. Na oddelku so bile skoraj vse sestre face, razen ene, ki je bila obupna, pomagale so mi vzpostaviti dojenje in dale koristne napotke. Tako da jaz imam same pohvale!

Nisem šla v bolnišnico, ker imam Nemškega hipijevskega očeta in ker sem se bala, da bodo moji otroci cepljeni, če bom šla v bolnišnico. Pa sem morala roditi v avtu pomagala pa mi je 19 letna sestrica. Odpeljala me je v Avstrijo samo kaj, ko sem rodila na poti, ko je ustavila na parkirišču. Zdaj pa imam nadpovprečno zdrave otroke. Toda lahko bi bila oba z otrokom mrtva, če bi šlo karkoli narobe.

Pa samo na obisku sem bila v Sloveniji in glej ga zlomka začelo se je že pred vrati doma, ko sem spustila vodo. Hoditi mi je še nekako uspelo, da sem šla v hišo in pozdravila sorodnike. Hitro sem se poskušala vrniti v avto in mi je to nekako uspelo. Toda čez pet minut se je začelo. Toda nič se ne bati, vaše babice so rojevale doma pa je bilo večkrat vse v redu.

Rodila sem pred skoraj 30 leti. Preležala sem 5 mesecev na oddelku in so bili zelo prijazni. Enako trdim za zdravniško ekipo, ki je sodelovala pri samem porodu. Za to, kar se je dogajalo ure pred porodom in 16 dni po porodu pa nimam besed.
Niso me več prepričali…

ali si zadovoljne upate napisati, kako je bilo s presredkom? Sicer pa je glede tega vseeno, kam greste, statistike vseh porodnišnic so katastrofa.

Moj je ostal cel in tudi klistirali me niso. Je pa Nemška kemična čistilnica stala 200€.

Jaz sem zadovolna z Lj porodnišnica. Sem šla 3X tja in vsakič kar se osebja tiče vse ok.
Presledek pa tako tako, enkrat rezan, 2X brez šiva

Rodila 2x,obakrat v lj.Prvic brez vez..porod babca..prva ok drugih se megleno spomnim…moz je samo rekel da so delali to kar sva prosila da ne…dve sta mi skakali po trebuhu, ker sem bila po 12 urah v porodni cisto brez energije..to da otrok ni bil nikoli na ctg priklopljen je pa druga zgodba.Rezana obakrat.Drugic rodila lani, imela veze..prijateljica je tam med.sestra…neprimerno drugce..v porodni so mi dali studentko ki me je bodrila, nic skakanja po trebuhu, ctg ves cas.V sobi..v prvo sem bila prestrasena, prvi otrok itd…ene sestre so bile prijazne, ene so se drle name da je se vsaka dojila, da bom tudi jaz, da ne rabim dodatka..mleko se mi je naredilo konkretno sele doma. Niso bile vse negativne, ampak ene so pa bile. V glavnem komaj sem cakala da sem zbezala 4 dan domov.Drugi porod..2 dni bila sama v sobi,vse bile prijazne, ponujale dodatek, ker spet ni bilo mleka takoj…cisto drugace.No, v drugo sem bila tudi jaz ze bolj samozavestna in ne bi pozrla vsega kot sem prvic.

Berem tele zgodbice in mi je prišlo na misel. Vso osebje ki je zaposleno na porodniškem oddelku ,bi moralo biti prvo kot prvo usposobljeno, drugič narediti bonton z desetko in kot tretje imeti ogromno mero tolerance …

Ko greš po 24 urah rodit in se eni kuri konča izmena te pogleda, ti si vsa v bolečinah in strah te je, pa izdavi famozno poved, u tukaj pa mene ne bo bolela glava…dej dej kakšen poc od zaposlene osebe na porodnem oddelku…pravjo da se vse vrne čez 7 let, upam da se je z enako mero?!

Rodila pred 11 leti v porodnišnici Rakičan.
Z izjemo ene same babice,ki je tam “glavna” ker ima najdaljši staž,so bile vse super. Ta omenjena pa mi je nastavljala kanalček na roki,ni poslušala,ko sem ji rekla,da me nenormalno boli in je tiščala naprej-rezultat: še pol leta po porodu sem imela desno dlan in hrbtišče roke mravljinčasto-babnica mi je zadela živec,ni popuščala za milimeter,še nadrla me je,niste na veselici,zdaj boste rodili!
Ja valjda bom rodila,ti baba blesava,saj sem to čakala 9 mesecev,kaj pa si mislila zakaj sem tam!

Sama sem rodila septembra v Postojni. Vse mi je bilo ok, sledili so vsem mojim željam (ni mi bilo všeč, da mi pritiskajo na trebuh, hotela pa sem imeti noge v zrak v stremenih, ker mi je bilo tako lažje kot jih držat), vse so mi ustregli. Anestezistka je celo masirala glavo mojemu možu, ki že dve noči ni spal in ga je močno bolela glava. Dali so mi epiduralno anestezijo, čeprav nisem predtem hodila na predavanje, ki je obvezno. Tudi sama sem bila šivana, a me ni skoraj nič bolelo in nimam zaradi tega nobenih težav…

Sem pa vseeno komaj čakala, da pridem domov, bolnica je naposled vedno bolnica in ni ga čez doma.

New Report

Close