strelca in blitva
Ojej, čisto sem pozabila, se opravičujem!
Evo recept:
400g rezancev
400g mlade blitve
1 konzerva tunine (ta večja)
1 čebula
2 žlici olja (olivno)
3 stroke česna
malo muškatnega oreška
sol
mleko, približno 1 dl (lahko delaš z vodo)
Blitvo opereš, skuhaš in drobno nasekljaš. Na olju prepražiš sesekljano čebulo, dodaš blitvo, še malo prepražiš in zaliješ z mlekom (vodo). Soliš, dodaš muškatni orešček in sesekljan česen. Do vretja mešaš, ko zavre pa pokriješ in kuhaš kakih 10 minut ter odstaviš in dodaš nadrobljeno tunino.
Skuhaš rezance, naribaš parmezan…
Dober tek!
Bolj dobro je, drugače se tunina kar malo izgubi.
Je pa tole recept s TV. Zrecitirala mi ga je prva hčerka, ko je imela 3 leta in od tedaj je to njena najljubša jed. S kislo smetano nisem nikoli poskušala, ker mož in hčerka sicer nista navdušena jedca blitve ali špinače (v bistvu je ne marata, edino npr. blitvo s krompirjem in tole omako).