Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek stročji fižol za ozimnico

stročji fižol za ozimnico

Kako pripravite oz. spravite stočji fižol. Dala bi ga v skrinjo, a ga moram prej blanširati in kako ga blanširam?

Ne, ni pa vsak fižol dober za zamrzovanje.

letos mi je na morju pravila ena, da ga vloži, oz. ga da v steklene kozarce v slanico. A kera ve, kako se to naredi?

Za zamrzovanje je zelo dober rumen tanek fižol, ki ga blanširaš (vre par minut v vodi), odcediš in daš v vrečke. Ni pa dober (za moj okus) širok t. i. maslen stročji fižol.

Jaz ga blanširam 2 minuti v kropu in 1 minuto v mrzli vodi.

Živi in pusti živeti

Po mojih izkušnjah je najboljši stročji fižol za v skrinjo, sorte Klemen (preklar). Fižol očistiš, ga blanširaš 3 minute, hitro ohladiš, tako, da ga daš v mrzlo vodo. Potem ga osušiš in pakiraš v vrečke.

New Report

Close