Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek štruklji

štruklji

Danes mi bo mami (zlata, a ne ) naredila štruklje, ki jih samo še skuham. Tu pa je problem, ker mi vedno “razpadejo”. Zavijem jih v kos zavese, pa nič ne pomaga.
A mi znate pomagati?

LP

jaz jih zavijem v alu folijo (nas je enkrat na enem tečaju naučil g. Štrukelj, ki je izdal celo knjigo o štrukljih.
Alu folijo najprej pomažeš z oljem (da se štruklju ne primejo), nato zaviješ in na vsakem koncu močno zaviješ skupaj, da izgleda kot bonbon. Da folija ne bi počila, jaz dam dva kosa folije, da je močnejše.

Upam, da sem ti dovolj jasno napisala in dobre štruklje ti želim.

Jaz jih pa zavijem v staro cunjo (včasih je bila to rjuha), povežem z nitko in nikoli ne razpadejo.

Joj, si mi naredila lušte.

Jaz štrukelj zavijem v kuhinjsko krpo in povežem čez in čez. V foliji sem jih enkrat poskusila kuhati, pa sem imela potem občutek, da se na okusu pozna tista folija…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz pa jih nikamor ne zavijem, pa kljub temu ostanejo celi. Res pa je, da jih naredi mama in jih že pred kuhanjem nareže na kose.

Lp, Maja

Jaz sem jih le enkrat zavila v alu folijo, pa so se mi zdeli bolj suhi. Drugače jih zavijem kar v kuhinjsko krpo (naredim bolj majhne štručke) in zašivam (prej krpo pomokam), in jih skuham v dovolj veliki posodi, ki sem jo prav za ta namen kupila- da niso preveč zviti. Prej pa so mi vedno razpadli.

jaz jih pa zavijem v bombažno krpo (staro plenico ali rjuho) in jih kuham nad paro. Tudi meni nikoli nerazpadejo. pa dober tek!

Si poskusila s kuhanjem na sopari? Ostanejo bolj čvrsti.

z.

Jaz jih kuham na sopari.

New Report

Close