Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek študentsko vprašanje

študentsko vprašanje

Zaključujem študij. Ker sem po koncu tretjega letnika rodila, se vpisala v četrti letnik , ni mi uspelo narediti vseh izpitov, saj tudi na predavanja nisem hodila. Zato sem potem vpisala absolventa (nisem pavzirala ali ponavljala letnika). V tistem letu sem naredila izpite (razen enega). Na račun materinstva sem potem podaljšala absolventa še za eno leto. V tem letu sem naredila še zadnji izpit. Zdaj mi manjka le še diloma, vendar ne vem, če mi bodo podaljšali absolventa. Kaj narediti, če mi ga ne podaljšajo? Se potem prijavim na zavod? Kako potem diplomiram? A potem kaj plačujem na fasku? Kaj vse se spremeni.

Hvala

Malo je odvisno od faksa… Sicer težko verjamem, da bi ti absolventa podaljšali že drugič, lahko pa tudi.
Na FF tudi potem ni neke panike – še dve leti po preteku statusa ne plačuješ nobenih izpitov niti diplome. Po preteku dveh let pa ja, pred diplomo je potrebno plačati okrog 70k, posamezen izpit pa okrog 12k.

Samo letos so spremeili pravilnik, vsaj Univerza v lj. Pri nas – FDV je po poteku statusa za diplomo in zagovor potrebno plačati 125.100,00 SIT (uni program). Zna pa se zgoditi, da ti podaljšajo za npr. nekaj mesecev, ne pa celo leto.

Najbolj zagotovo boš vedela, če boš preverila v referatu.

Ni res to s FDV jem. Pred kratkim sem preverila v referatu in še vedno velja, da se do dve leti po preteku statusa diploma ne plačuje.

Meni so absolventski status brez problema podaljšali, ker sem napisala, da sem imela otroka zaradi zdravstvenih razlogov (po priporočilu pediatra) doma (ne v vrtcu) in zato še nisem uspela diplomirati. V vsej študijski karieri (pred otrokom in družino) pa sem izkoristila vse možne “bonitete”; ponavljala in pavzirala. No, v tem podaljšanem letu sem potem (končno) diplomirala.

Jaz sem bila na višji in sem se takoj po poteku stausa prijavila na zavod. Pri nas se absolvent ni dal podaljšati, sem pa na račun materinstva lahko 2x ponavljala. Imela sem le še diplomo in zavod mi je strošek diplome povrnil, pa še za socialno pomoč lahko zaprosiš.

New Report

Close