Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Študij varstva narave, okolja – služba

Študij varstva narave, okolja – služba

Ima kdo kaj izkušenj s študijem varstva narave, naravne dediščine? Se da dobiti službo s tem? V mislih imam Biohteniško fakulteto, lahko pa tudi katera druga.

Kaj pa varstvo okolja?

Verjetno oboje bolj žalost, kar se tiče služb.

Ima moja sestrična. Dela vse, samo v svojem poklicu ne že od zaključka šole… ne dobi normalne službe zunaj poklica, znotraj pa potreb ni. Še en primer faljenega planiranja prostih mest na šolah.

Ravno nasprotno. Trenutno je ogromno povpraševanja po zaposlenih, ki imajo kaj pojma o okolju in predvsem o direktivi ESG, trajnostnem poslovanju, razogljičenju, poročanju o okoljskih ciljih itd. To se bo v prihodnje še veliko bolj rabilo, zato se malo specializiraj v to smer in ti je služba zagotovljena.

Izjemno težko je dobiti službo na tem področju. Se trudim že več let pa brez uspeha. Pa imam dosti izkušenj na tem področju, ker delam v nekem društvo, v prostem času.

Zavdo za varstvo narave ima stalno razpise. Odlična služba, ampak ne prideš noter pa, če se na glavo postaviš. Pa večina razpisov je lažnih.

Ali pa recimo krajinski parki, TNP… ni šans. Moraš imeti res srečo, da prideš noter.

Kake firme pa raje zaposlijo recimo geologe, hidrologe, kemike . .. ta ta področja.

 

Že sedem let odkar sem zaključil študij okoljevarstva. Govorili so nam takrat, kako bo to nekaj najbolj iskanega, poklic prihodnosti in bomo lahko izbirali kje bomo delali. Resnica je, da delovnih mest na tem področju ni, če se že kje kakšno pojavi, pa zahtevajo izkušnje in ne vem kaj še vse. Po tolikih letih sploh nimam več upanja.

New Report

Close