Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek subvencija mladi družini

subvencija mladi družini

Zdajle sem obenem jezna in užaljena. Dobili smo pošto Stanovanjskega sklada, kjer niti jasno ne piše, kaj hočejo povedat, v opombah pa :
Nepravilnosti glede na razpis: da presegamo znesek na družinskega člana za pičlega jurja!!!! Ma, saj ne morem verjet! Nimava visokih plač, pa še na porodniškji sem bila tisti čas in PRESEGAMO! Pa ko bii vsaj za več denarja!
Sem se rabla samo zlajat…
Tale subvencija je PESEK V OČI! Kriminal! Žal mi je, da kupujem stanovanje prek Stanovanjskega sklada. Samo zato, ker si drugega ne morem privoščiti. BArabe!!!!
Ni pravice na tem ljubem svetu za male ljudi.

Ne želim, da me napadete. res nismo najbolj uboga družina, čisto lepo nam je, smo zdarvi in zadovoljni, vendar kar se tiče stanovanjske problematike, nam pa ne grejo niti malo na roke.

Žal je tako. Nekje pač morajo postaviti mejo. Na žalost pa ste vi padli za milimeter ven. Verjetno je že zakaj tako prav. Čeprav se grdo sliši. Bosta pa našla drug način ali počakala na novi razpis.

O, a so že začeli pošiljati? Tudi mi smo oddali in upamo, da nam uspe. Smo na eni plači, sama drugič na porodniški, hišo smo na pol naredili, sedaj pa stoji, ker ni nič več v denarnici. Pa jo tudi mečkamo…

Verjamem, da ti je težko, tudi sama bi bila na tvojem mestu jezna. Kar prav, da si nam povedala, čeprav bi bilo bolj opravičljivo in koristno, da jih pokličeš, ter vprašaš, če imate kje drugje možnost…

Smola. Mi smo prvo leto, ko je šel sin v jasli za pičlega jurja prebili 6.razred. Če bi bil dohodek samo malenkost manjši, bi plačevali pa 5. razred. Razlika za plačilo je bla pa skor 10 jurjev.

jah, res smola. MAh, saj mi je že malo lažje, ker ste me podprli. Sem jih klicala, pa seveda nimajo uradnih ur. Da ne govorim, da so nam poslali ta izpis vloge (pregled vlog piše) in je polno napak. Mi smo dali čisto drugačne informacije, vpisano je pa kar nekaj drugega, razen dohodnine, ta je pa prav. bodite pozorni na napake! Mi smo za overovitev plačali 8 jurjev za vse, zdaj pa je pod priloge označeno, kot da pol stvari nismo oddali. Sploh nima smisla, d ajim priporočeno pošiljam nazaj za napake, itak smo prekoračili… :((((((
Veliko sreče drugim.
Aja, pa še to: saj ne, da sem zdaj noseča in bi se znesek že maja drugo leto lahko delil na 4 in ne na 3 kot zdaj. Upam, da bo takrat tudi možno dat subvencijo…

Mene so starši masirali, zakaj se z možem nisva vključila v to varčevalno shemo in gor in dol. No, na koncu se je pokazalo, da sva bolje naredila, ker sva vzela komercialni hipotekarni kredit (ki je bil približno enako ugoden kot ta v okviru sheme, ne vem, ali bodo ti pod novimi pogoji kaj ugodnejši?), sva pa proftirala vsaj deset milijonov pri ceni, ker sva stanovanje pač kupila pred leti, brez varčevanja – če bi varčevala pet let, bi bilo pa to stanovanje najbrž že izven našega ranga. Poleg tega bi za podobno stanovanje, kot smo ga kupili, prek stanovanjskega sklada plačala cirka sedem milijonov več (ker pač h kvadraturi prištejejo balkon, klet, parking, atrij, ložo….). Skratka, meni se celotna shema zdi metanje peska v oči.

BRAVO, METULJČICA!!!! Ti si bila pametna, mi smo pa čakali, cene so šle gor, plače ne. Prišparali pa smo en……….
LP

blenki, vso srečo!

Ste iz LJ?
Jaz navijam za preselitev v okolico! V smeri proti Vrhniki se še vedno da dobiti kakšno ugodno varianto.
Ne vem, kakšni so stroški v blokih, ki jih je prodajal stanovanjski sklad. Že na račun stroškov se da mesečno ogromno prihranit! Če ima stanovanje vse lastne števce in lastno centralno, je to lahko pomemben prihranek. Večji, kot bi dobila te nesrečne subvencije. Malo premislite in preračunajte, morda se vam bolj splača iti v nakup po redni poti.

Jaz lani nisem zasledila nobenega razpisa…še vedno pa gradimo. Gradbeno dovoljenje seveda ni več veljavno…moraš ga pa priložit… Kar se tiče dohodkov bi še padli noter. A lahko kaj naredim, da bi tudi mi dobili kakšen tolar?

LP

New Report

Close