Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek super varuška na RTL

super varuška na RTL

A gledate? Meni je super.

Ja, je superca. Nikoli si nisem mislila, da imajo lahko starši tako problematične otroke in da imajo otroci lahko tako problematične starše.

Potem pa se vprašam, ali so določeni starši res tako nespretni ali pa samo nesamozavstni z otroki, da si otroci dovolijo včasih res nemogoče stvari. Zadnji je ena “teta” tako vpila na otroka, uf, sama še nisem niti približno tako vpila ne na otroka ne na koga drugega.

Sedaj se zavedam, kako zlatega fanta imam, upam da bo ostal tak še naslednjih 15 let, potem pa ga bo morala “krotiti” snaha ali pa zet :o))))

Pa na RTL 2 (če se ne motim) imaš zelo podobno….

Mi je všeč, da pokažejo, saj so take stvari res, ti da za mislit..vidiš tudi kako svojo napako oz. kako in kaj ravnati ob primeru…je pa žalostno, da taki primeri obstajajo……….prejšni teden mi je bil zlo krut primer……

(pri meni celo mož gleda, kjub temu, da ne zastopi nemško)

Ja, saj sem mislila na RTL 2.

Jav, samo vprašanjce… koliko starega otroka imaš?

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

jaz sem nazadnje gledala obe na RTLu in RTL2. Groza kaksni otroci. Jaz sam upam, da moj ne bo taksen! Drugace pa je oddaja cist ok, se se kaj naucis zraven!

Obstajata dve odaji.V eni odaji je samo ena varuška,v drugi pa nastopata dve varuški.Za super varuško vem da je na RTL 2 za tiste dve pa ne vem ali sta na PRO7 ali na RTL.Obe oddaji sta mi super,saj tako vidiš,kako zlatega otroka imaš doma,pa še marikaj poučnega lahko ven pobereš.Res pa kar všasih ne morem verjeti,kako znajo biti otroci trmasti in nagajivi.Hvala bogu jaz z našim 4-letnikom nimam takšnih težav in upam da tudi z našim najmlajšim ne bom imela!!!!!!!!!

Tudi sama spremljam to oddajo na RTL 2. Je super. Tudi sama nisem vedela, da sploh so tako problematični otroci. Sama hvala bogu nimam teh težav, kak nasvet, ki ga da varuška staršem, pa pride tudi meni prav. Kdaj pa so druge oddaje? Katere dneve?

Skorajda bo “velik” in star 6 let, hehehe

Ena je ob sredah ob 20-15 na RTL, druga četrtek na RTL 2 ob 20.15 ali 21.15 (pa še to ne vem ali vsakih 14 dni ali ?)….jaz ob teh urah pogleda ali je, če ne gledam kaj drugega….je pa zanimiva in jo kar gledaš in gledaš…

ena je Super ‘nanny'(super varuška) ena pa Super mama ali nekaj takega………na RTL je samo ena varuška 14 dni tam pri eni družini, 2 dni samo opazuje, morda kaj vpraša, potem pa 12 dni korigira, druga pa sta dve na RTL 2, dve družini, 2 problema, 10 dni tam, 2 dni opazujeta, potem pa ukrepata….

Eni imajo ektremene probleme, skoraj, da ni res……..otrok pljuva, grize, preklinja, en 7 letnik gre kar iz hiše in se potem vrne ko se mu zahoče…..tovče mamo, sestro, bratce…dere..eni se skoz preoblačijo, ko pride do problema in želje po nečem, se derejo….itd…..strašno

Jav… in predvidevam, da je še edinček? Sicer sama oddaje še nisem videla, a včasih imam tudi jaz občutek, da bi potrebovali kakšno super varuško.
Ne vem, a imajo moji otroci nesposobne starše :o) , a včasih jih res skoraj ne morem več krotiti :o) Vidim pa od jeseni, kako mirno je, ko imam spet doma le enega dopoldne, ker je šel večji v šolo.
Malo me je zmotil tvoj odgovor, zato sem te vprašala po starosti otroka, a brez zamere, prosim…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz sem za vikend ujela ponovitev (slučajno), ampak jaz se nekako ne strinjam s tem, da pustiš dva majčkena otroka (dve leti) več kot dve uri izmenično jokat in noret po sobi, vse kar narediš je, da kot pokvarjena plošča ponavljaš “želela bi, da ležeš in ostaneš v postelji! želela bi, da ležeš in ostaneš v postelji! želala bi….” Pa tudi tisto, ko ga je za celih 5 minut zaprla v vežo, se mi je zdelo čist preveč za dveletnika, zraven pa je še razlagala, kako je 5 minut (!!!) večnost za takega otroka. Ne vem no, ampak jaz bi rekla “hvala, ampak ne hvala”. Bomo raje delali na preventivi, da do takih skrajnih izpadov ne bi prišlo.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ja in kje imaš ta časovni stroj da se vsi vsedemo not in zavrtimo čas nazaj, da bomo delali na preventivi.

Jaz sem slućajno enkrat ujela, ko so kazali enega mulčka, ki bi ga jaz samo tepla ali pa ne vem kaj. Varuška je mamo učila kako mora odločno zavpiti nad njim, saj z nežnim ne smeš ni nič…..
Čisto zgrešeno se mi je zdelo, da otroka, ki te pljuva, tepe,seveda ne uboga, se odgovarja. Skratka ti hodi po glavi vzgajaš na lep način. Jaz sploh ne bi zdržala ampak bi samo palico vzela v roke. Za nadaljno vzgojo pa bi palica stala na vidnem mestu kot opozorilo…

A se vi zezate? Je res takšna oddaja? In res najdejo takšne otroke?

Vse skupaj mi takoele na daleč smrdi po Jerry S. showu…, a ni grozno, da so otroke v to vključili?

Enkrat bo treba pogledat, sicer pa se ne mislim vmešavat v debato, ker oddaje ne poznam.

Jaz mislim, da je to kar reality show. Včasih se ozrite malo po trgovinah… Otroci se mečejo po tleh, jokajo, če ne dobijo tistega, kar si želijo, staršem dobesedno hodijo po glavi…

Ampak sama mislim, da obstaja še kaj drugega v ozadju teh družin. In 10 dni, ki jih tista varuška preživi pri družini je kot “špuk” v morje.

Bacilka.

Vse je živa resnica…….žal take družine obstajajo

Uf, Vladka, to si pa dobila v naoaleb vrat. Ampak, ko gledam to oddajo, po večini kar tako, mimogrede, ko jo ujamem in ko vidim starše kaj deljajo z otroci in otroke, kaj delajo s starši, joj, joj. Pred časom je bila punčka stara približno 10 let, ki je tepla, grizla, krampala in še kaj, starši pa so jo dobesedno posiljevali z učenjem in domačimi nalogami. sorry, ampak takim staršem jaz rečem, da so nespretni, niso slabi starši, ampak imajo za moje poglede napačne vzgojne prijeme. Otrok, ki se z vsemi 4 upira ga je kot sem napisala, po moje nesmiselno posiljevati z nečim, ker tako samo utrjujemo otrokovo trmo.

Ali pa drugi primer, ko so loputali z vratami ko da jih ni; pa ko je zadnjič neka mama letala za svojim sinom in mu non stop kazala rdečo karto, ga poslala v sobo, brez da bi se otrok slekel in sezul ali sploh rekel kaj; uf to je pa preveč.

In vendar je verjetno tisti teden ali dva ko pride varuška samo kaplja v morje. Kaki so drugi problemi, ki jih ima družina da se tako izživljajo en na drugem, so pa nepredstavljivi. V večini primerov trpi tudi partnerstvo; po možnosti eden reče ja, drugi pa ne za isto stvar. In potem jih otroci ovijajo okrog prsta, starša se skregata, stvari ostanejo po starem.

Aja, pa je razlika med “podivjanimi” otroci in živahnimi otroci. Živahni otroci so taki, da jih krotiš, “podivjani” se pa spravljajo na starše in rabijo strokovno pomoč. In če imaš po možnosti že kake pubertetnike je to spet zgodba za sebe.

Definicija nespretnosti in pomanjkanja samozavesti ni bila mišljena negativno, dejansko se pojavlja potreba po neki dodatni osebi, po moje izkušenega psihologa, ki še v takih primerih lahko kot edini postopa kot gasilec požara ki že na veliko gori.

Upam, da resnično z svojim zgornjim postom nisem koga prizadela, ampak v teh oddajah so resnično ekstremi, za katere se še mi prej sanjalo ni. In zato ker otroci ne ubogajo na besedo še ni nobeden slab starš. Še psi ne ubogajo na besedo ;o))

Se še enkrat opravičujem, če sem koga prizadela ali če se je čutil proglašenega za slabega starša, to ni bil moj namen.

Lep pozdrav, jav

Jav, saj nisem mislila tudi jaz nič hudega. Bom morala res enkrat pogledat oddajo… morda me potolaži, da naši otroci res niso tako nemogoči :o)
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Večinoma so to otroci samohranilk ali strašev ki se ločujejo, ali pa očetje prihajajo pozno zvečer domov( kot da jih ni).In ko pride diplomirana psihologinja k hiši najprej postavi pravila(napisana na velik papir), ki se jih morajo držati tako otroci kot starši.Tak problematičen otrok se mora najprej naučiti da obstajao neke meje in pravila. Za dosego tega pa mora obstajati tudi kazen(npr. odvzem igrače, ali zapiranje v sobo..)
Do sedaj nisem še videl oddaje(ali pa je niso predvajali ;-), kjer psihologinja nebi dosegla vidnega napredka in s tem vpeljala neke nove standarde v odnose starši otrok.

lp

Gledala sem samo enkrat (pa se takrat povrsno) , ampak mi je ves čas hodilo po glavi vprašanje ali starši tiste dneve ne hodijo v službo, ne kuhajo, se ne ukvarjajo s preostalimi otroci in podobno. Vzgoja seveda mora biti dosledna, ampak običajno se doslednost (vsaj pri nas) nakrha na pomanjkanju časa ali potrebah drugih otrok.

Zdi se mi na nek način nefer, da nekdo, ki pride k hiši in ne počne čisto nič drugega kot da se ubada z vzgojo enega samega samcatega otroka na nek način predstavi starša kot nesposobna.

lp
alenka

“Vzgoja seveda mora biti dosledna, ampak običajno se doslednost (vsaj pri nas) nakrha na pomanjkanju časa ali potrebah drugih otrok.”

Alenka, zadela si bistvo, ki sem ga hotela predočiti tudi sama, le izrazit se nisem znala, saj nisem hotela kakšnega starša prestrašiti, da se zato ne bi odločil še za drugega, tretjega otroka…
…tudi pri nas se doslednost namreč največkrat sesuje zaradi potreb kakšnega drugega od otrok.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Gedeonova, jaz pa mislim, da so starši, ki prosijo za pomoč sposobni, saj so zaznali problem in ga hočejo rešiti. Nesposobni so po moje tisti, ki pustijo, da se jim takšne stvari dogajajo.

Na napakah se učimo.

lp,
Mateja

New Report

Close