Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sutjeska in Neretva

Sutjeska in Neretva

Bitka na Sutjeski in Neretvi, partizani na Neretvi so proti četnikom izgubili 12000 borcev,  616  jih je bilo likvidiranih, ter 2506 zajetih. Od skupno 20 000 partizanskih borcev. Četniki so na drugi strani izgubili 2000-3000 od skupno 15000 borcev. Partizani so izgubili to bitko proti četnikom, kar jasno pokazujejo številke.

 

Na Sutjeski so partizanski razbojniki imeli  22 148 borcev. Od tega jih je 2/3 izgubilo življenje ali pa so bili ranjeni, kar znaša nekje med  6391 in 7543 ljudmi. Partizani so izgubili tudi to bitko. V zgodovini vojskovanja se je redko se je dogajalo da je neka stran v boju izgubila 2/3 svojih sil.

Bitka na Neretvi in Sutjeski sta bili epska poraza partizanov proti četnikom, v Titovi Šugoslaviji pa sta postala simbola “odpora” proti okupatorjem in njihovim pomagačem ter sta ta dva poraza postala zmagi. Hrvati so se dobro učili od komunistov, ter nekaj podobnega naredili z bitko za Vukovar – od poraza so naredili zmago.

Zato pa je tudi prav, da imajo četniki pokojnino!

 

 

http://dk.fdv.uni-lj.si/db/pdfs/tip20054-6_Kuljic.pdf

Te številke pa ne gredo prav dobro skupaj. Kako ti gre kaj matematika?

Najdražji jugoslovanski film doslej, slavna Bitka na Neretvi (seveda film Veljka Bulajića ) je imel na primer šest različic za šest različnih trgov. Zanimivost je tudi dejstvo, da enakih verzij nista predvajali v Beogradu in Zagrebu. Ne samo, da je scenarij temeljil na neresnicah (ki bi jih kasneje lahko predstavili kot “umetniške svoboščine”), ampak so bile te neresnice tudi manipulirane glede na občinstvo in prizorišče.

Nasploh so se četniki (ki v tem filmu niso le omenjeni, sploh pa niso bili omenjeni, da so vso vojno gradili in urejali odnose z ameriškimi in britanskimi oboroženimi silami ) izkazali za hujše zločince od Nemcev, ne omenjajo italjane… Jugoslovanska vojska v domovini (JVuO) je branila vse, kar je bilo predvojno, in ta predvojna jim ni ustrezala. Pravzaprav je bilo pred vojno v Jugoslaviji, kot da ni bilo nič drugega kot teror. Ali kot je znal s svojimi aforizmi pojasniti Brana Crnčević:” Pred vojno nismo imeli nič, potem pa so prišli Nemci in vse uničili.”

Psihiatri bi morali biti najbolj plačani za obravnavo takih kot je avtor.

Zdaj je leto 2024!!!

imeli 22 148 borcev. Od tega jih je 2/3 izgubilo življenje ali pa so bili ranjeni, kar znaša nekje med 6391 in 7543

 

 

Tudi matematika ti ne gre?

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 24.04.2024 ob 23:57

imeli 22 148 borcev. Od tega jih je 2/3 izgubilo življenje ali pa so bili ranjeni, kar znaša nekje med 6391 in 7543

 

 

Tudi matematika ti ne gre?

Agenda Sutjeske in Neretve je poboj čimvečjega števila mladih fantov. To je jezuitu, ki se je predstavljal kot Tito, v popolnosti uspelo. Naivni Srbi, ki so nasedli komunistom: 1,240.000 žrtev 1941-45.

Nehaj uporabljati prekleto besedo Srbi, kolikokrat ti je to potrebno povedati, da ti bo jasno?

Pa dobro, komu na svetu je danes mar starih bitk? Koga to zanima? Kaj bi radi povedali s pogrevanjem nekih kurčevih bitk? Ima to kak namen? Je še kdo iz tistih bitk tukaj med nami?
Mater, kretensko.

Kakšen poraz bi šele doživeli partizani in Tito, če bi takrat že obstajal gospod Janez Janša in v boj proti njim vodil domobrance.

Odgovor na objavo uporabnika
Slovenski domoljup, 25.04.2024 ob 11:06

Kakšen poraz bi šele doživeli partizani in Tito, če bi takrat že obstajal gospod Janez Janša in v boj proti njim vodil domobrance.

He he, pa bi bili kraljevina, Janeza bi pa Karađorđeviči posvojili.
Hej, mogoče ga pa to žuli!

New Report

Close