Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek T2 ali Trio

T2 ali Trio

Sedaj imamo ISDN priključek in bi se radi odločili za kaj “hitrejšega”.

Katere so prednosti T2 in katere Siolovega paketa Trio??
Nekako se ne znam odločiti v katero smer se odločiti.

kolaček, a zdaj imate sploh širokopasovno povezavo ali ne?
ISDN je fiksni telefonski priključek, vi bi verjetno radi povezavo xDSL, torej dostop do neta in pavšalno ceno.

Prednosti ima dejansko eden in drug, pomembno je, če je pri vas Adsl ali vdsl (t2) sploh možen. To je prvi korak – poizvedba, kaj lahko sploh imate. Vdsl je hitrejši od ADSL (Siol, Amis itd.), ampak prej “mrkne”, torej pri večji oddaljenosti od centrale ni kaj prida razlike ali pa je celo slabši. Je pa cenejši, čeprav spet ne toliko, da bi dol padel …

Za T2 sem slišala marsikaj slabega, od nesposobnosti do slabe komunikacije, SiOL tudi ni brez napak, še največ dobrega sem slišala za Amis. Če vam seveda ni nujna tudi IP telefon in tv.
Prednosti IP telčefona so v tem, da ni več naročnine na fiksno linijo, po drugi strani pa znajo povedati tisti, ki ga imajo, da je, ko je zvečer obremenjenost na IP velika (pol Slovenije ne netu) ne morejo telefonirati ali pa imajo motnje.
Kaj pa vem, mi bomo še malo počakali, sicer tudi mene vleče na IP 🙂

T.

Najprej naredi poizvedbo pri obeh izbranih ponudnikih, če je pri tebi priklop širokopasovne povezave sploh možen. Nato pa se odloči – TRIO pomeni DSL, IP tel in SIOL TV; samo v vednost, ne vem, če se odločaš tudi za telefonijo in televizijo ali iščeš samo ponudnika za dostop do interneta?!

Odločam se tudi za televizijo, torej bi vzela paket Trio.
T2 pa je menda v redu pokrit, le malo me muči tale hitro “dol pade”, kaj bi to bilo?

Nihanje signala povzroča obremenjenost povezave; tega ne boš mogla vnaprej preverit oziroma dobiti odgovora nikjer; ker na to vpliva koliko uporabnikov je povezanih na istem kablu kot ti oziroma kakšna obremenitev poteka v določenem trenutku.
Če sem bolj plastična; predstavljaj si cev z vodo, če v istem trenutku vsi točijo vodo bo seveda curek na koncu slabši, to so ta nihanja, pa je tudi odvisno na katerem koncu cevi si, na začetku ali na koncu; lahko se situacija spremeni, če se kasneje priklopi še več uporabnikov.

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odgovora, katera povezava je optimalna, ne boš dobila nikjer. Nekaterim nekje dela SIOL fantastično, drugje pa skoz trokira. In obratno velja tudi za T2. Odvisnost od obremenjenosti in oddaljenosti od centrale.

Pa sem spet na začetku.

Verjetno je Siol bolj siguren, kaj pravite?

kot rečeno – ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} splošnega odgovora – odvisno kje živiš; povprašaj raje malo svoje sosede.

Midva imava trio paket – ker smo “rabili” vse (telefonu bi se sicer zlahka odpovedali). Zaenkrat zelo zadovoljni. Tudi zvečer nam telefon še ni škripnil.

Meni pri T2 še marsikaj drugega ni jasno… Kako bodo zagotavljali vse to kar obljubljajo za to ceno… Saj so vendar oni Telekomovi najemniki in Telekomu kar precej plačujejo… Računica ne gre skupaj, zato jim ne zaupam.
LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Mi imamo T2 in je čisto vse OK. Prenos podatkov je za isto ceno enkrat hitrejši.

New Report

Close